O L Y M P I A C O S   1 9 2 5
O L Y M P I A C O S   1 9 2 5
Έπαιξε και νίκησε ως πρωταθλητής…

Έπαιξε και νίκησε ως πρωταθλητής…

... διαιτητικές αποφάσεις και δοκάρια του στέρησαν την πρόκριση. Ο Ολυμπιακός νίκησε κατά κράτος την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Η εμφάνιση πρωταθλητή του Θρύλου μέσα στο ΟΑΚΑ και η νίκη με 1-0 επί της ΑΕΚ δεν ήταν αρκετή για να του δώσει το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, αφού το δοκάρι στο φινάλε, αλλά και αρκετές άδικες αποφάσεις καθ΄ όλη τη διάρκεια του ματς, από τον διαιτητή Σιδηρόπουλο και τους βοηθούς του, του στέρησαν αυτό που εδικαιούτο. Η ομάδα μας επιβλήθηκε του αντιπάλου, έκανε το παιχνίδι της, έχασε ευκαιρίες, έκανε την ΑΕΚ να… τρέμει και τους ποδοσφαιριστές της να… παρακαλούν στο τέλος τον διαιτητή και τον τέταρτο να… σφυρίξουν τη λήξη, όμως το τελικό 1-0, δεν ήταν αρκετό για να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στο τελευταίο βήμα, πριν ένα ακόμη νταμπλ.

Οι ευκαιρίες ήταν με τον Ολυμπιακό, η κατοχή το ίδιο, η πίεση προς την αντίπαλο εστία το ίδιο. Η ΑΕΚ έδειξε μικρότερη ως μέγεθος, μέσα στο γήπεδό της και ο Θρύλος έφτασε μία ανάσα από το να ολοκληρώσει την ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου αγώνα. Με συνολικό σκορ 2-2, χάρη στο γκολ-χέρι του Πατίτο από το πρώτο ματς, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να συνεχίσει μέχρι το τέλος του θεσμού του Κυπέλλου.

Ο Τάκης Λεμονής παρέταξε τον Ολυμπιακό με τρία χαφ και τους Φορτούνη και Μάριν «ελεύθερους» πίσω από τον Ανσαριφάρντ. Στο τέρμα ήταν ο Καπίνο. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά ήταν οι Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Ρέτσος και Ντε Λα Μπέγια. Οι τρεις μέσοι ήταν οι Καμπιάσο, Ρομαό και Μάρτινς. «Ελεύθεροι» μπροστά τους έπαιζαν οι Φορτούνης και Μάριν, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Ανσαριφάρντ. Ο Ολυμπιακός ήθελε να μπει με υπομονή στο ματς. Να κρατήσει, όσο το δυνατόν περισσότερο, την μπάλα στα πόδια του και να φτάσει πρώτος στο γκολ. Εάν το κατάφερνε αυτό, το έργο του θα γινόταν πιο εύκολο στο ματς.

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν αρκετά ισορροπημένο, με την πρώτη καλή ευκαιρία στο ματς να ανήκει στον Ολυμπιακό και μάλιστα πολύ νωρίς. Η κάρτα στον Ρομαό από τον κ. Σιδηρόπουλο, επειδή… κουτούλησε με τον αντίπαλό του στο κέντρο (!) κρίνεται τουλάχιστον αυστηρή. Η ΑΕΚ άρχισε από το 15’ τις καθυστερήσεις, όπως αναμενόταν άλλωστε.

Κάθε διεκδίκηση, στα πρώτα αυτά λεπτά, γινόταν με περισσή ευκολία φάουλ υπέρ της ΑΕΚ, τόσο από τον κ. Σιδηρόπουλο, όσο και από τους επόπτες και κυρίως τον Δαμιανό Ευθυμιάδη. Αντιθέτως, το καθαρό πάτημα του Βράνιες, εκτός φάσης, επάνω στον Μάρκο Μάριν, στο 22’, έγινε από αδιαμφισβήτητη κόκκινη, απλή κίτρινη, με τον διαιτητή Σιδηρόπουλο να κρατάει αδίκως την αριθμητική ισορροπία στο ματς. Το… μοτίβο με το οποίο επέβαλλαν τις αποφάσεις τους οι… άρχοντες του αγώνα, συνεχίστηκε σε όλο το πρώτο μέρος. Εύκολα το φάουλ υπέρ της ΑΕΚ και κάρτες εις βάρος του Ολυμπιακού, με δυσκολία το αντίθετο. Γεγονός που από μόνο του (αν και δεν ήταν το μόνο), εκνεύρισε τους ποδοσφαιριστές του Τάκη Λεμονή και τους οδήγησε σε εύκολα λάθη.

Ακόμη και έτσι, όμως, η ομάδα μας ήταν εκείνη, η οποία διατήρησε την υπεροχή στον αγωνιστικό χώρο. Οι τελικές προσπάθειες ήταν υπέρ της ομάδας μας και σαφώς πιο ουσιαστικές, από τις προσπάθειες της ΑΕΚ. Ο Ανέστης με 2-3 επεμβάσεις του κράτησε το «μηδέν» για την ομάδα του και στέρησε από τον Ολυμπιακό τη δυνατότητα να πάει με το προβάδισμα στα αποδυτήρια, το οποίο εδικαιούτο. Ο Θρύλος μπήκε στην επανάληψη απαράλλαχτος και με την ίδια διάθεση.

Η ΑΕΚ έδωσε στον Ολυμπιακό περισσότερο χώρο στο δεύτερο ημίχρονο, τουλάχιστον στην αρχή του. Η ομάδα μας διατηρούσε την μπάλα στην κατοχή της και προσπαθούσε να πλησιάσει τακτικά και με συχνότητα, στην περιοχή του Ανέστη. Ο Φορτούνης ζητούσε περισσότερο την μπάλα και έπαιρνε πρωτοβουλίες, σε μία προσπάθεια να περάσει περισσότερες κάθετες μπαλιές, από τον άξονα. Ο Καρντόσο πήρε στο 58’ την θέση του Καρίμ Ανσαριφάρντ, με προφανή στόχο να κοντρολάρει καλύτερα τις μπαλιές από την άμυνα και τα χαφ και να μοιράσει το παιχνίδι. Η πίεση του Ολυμπιακού και η διαρκής κατοχής της μπάλας έφερε την ΑΕΚ προ σύγχυσης, όμως κατά το… αναμενόμενο, όταν η ομάδα μας έπιανε λίγο ρυθμό, ποδοσφαιριστής της γηπεδούχου βρισκόταν αυτομάτως στο χορτάρι και… κέρδιζε χρόνο.

Η είσοδος του Θανάση Ανδρούτσου, αντί του Καμπιάσο, στο 61’, είχε ως στόχο την φρεσκάδα στην πτέρυγα. Ο νεαρός άσος πέρασε δεξιά και ο Μάριν αριστερά, με τον Φορτούνη να γίνεται καθαρό «δεκάρι» και τους Ρομαό και Μάρτινς ως κεντρικούς μέσους. Ο Καρντόσο ήταν ο μοναδικός προωθημένος. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να διατηρεί την μπάλα στην κατοχή του, μέχρι και το 65’ τουλάχιστον, έχοντας μετατρέψει σε… θεατή του ματς την ΑΕΚ, αλλά δεν κατάφερνε να φτάσει στην εστία του Ανέστη με τις ίδιες αξιώσεις, όπως στο πρώτο μέρος. Η πρώτη στιγμή που η ΑΕΚ πλησίασε στην εστία του Καπίνο και απείλησε ήταν με στατική φάση, φάουλ του που απέκρουσε υπέροχα ο Καπίνο, στο 70’. Μέχρι τότε, στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν απούσα.

Εξαιρετική δουλειά έκανε στον άξονα ο Ρομαό, ο οποίος «έκοβε και έραβε», είτε με την μπάλα στα πόδια, είτε χωρίς αυτή. Ο Μάριν ήταν ιδιαίτερα κινητικός επίσης, όμως δυσκολευόταν και εκείνος να βρει χώρους προς την εστία της ΑΕΚ, για να πλησιάσει και να απειλήσει. Με υπομονή και σωστή αντιμετώπιση του ματς, η ομάδα μας κατάφερε να «παγώσει» το ΟΑΚΑ, με τον σκόρερ Ρομαό να βάζει μπροστά τον Θρύλο και να φέρνει πιο κοντά τον στόχο της πρόκρισης. Ο κόσμος της ΑΕΚ στην εξέδρα ακούστηκε ξανά μετά από περίπου… 5 λεπτά!

Στο 90’ η ομάδα μας έχασε τεράστια ευκαιρία για να πετύχει το γκολ της… πρόκρισης, καθώς η κεφαλιά του Καρντόσο σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Ανέστη! Στην συνέχεια και ενώ ο κ. Σιδηρόπουλος έδειξε πέντε λεπτά καθυστερήσεων, δεν παίχτηκαν ούτε τα… μισά, με αποκορύφωμα τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ, Γιάννη Ανέστη ο οποίος αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες, καθώς δεν αργούσε να επαναφέρει την μπάλα για αρκετή ώρα!! Λίγο αργότερα την δεύτερη κίτρινη κάρτα είδε ο Ντα Κόστα, με τις δύο ομάδες να ολοκληρώνουν τον αγώνα με 10 παίκτες και το γκολ-χέρι του Πατίτο, στο πρώτο ματς, να κρίνει εντέλει την πρόκριση…

Το «φιλμ» του αγώνα

3’ Πρώτη απειλή από τον Θρύλο προς την εστία της ΑΕΚ. Ο Φορτούνης πήρε την μπάλα και κινήθηκε κάθετα, την έφερε στο δεξί και σούταρε, με τον Ανέστη να διώχνει σε κόρνερ, με δυσκολία!

22’ Η κόκκινη στον Βράνιες, για καθαρό πάτημα εκτός φάσης, στον Μάρκο Μάριν, έγινε από τον διαιτητή Σιδηρόπουλο, απλή κίτρινη.

28’ Σουτ του Χριστοδουλόπουλου από πλεονεκτική θέση, ο Καπίνο έκανε σπουδαία επέμβαση.

33’ Τρομερή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, για να πάρει προβάδισμα μέσα στο ΟΑΚΑ. Ο Μάριν δέχθηκε παράλληλη μεταβίβαση, αριστερά, από τον Ανσαριφάρντ. Έφερε την μπάλα στο δεξί, συνέκλινε και σούταρε στην αντίθετη γωνία του Ανέστη, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ!

41’ Ακόμη μία άδικη κάρτα εις βάρος του Ολυμπιακού, με τον Μάριν να πιέζει τον Ανέστη και τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ να πέφτει στο χόρτο, δίχως ο Γερμανός να τον έχει βρει.

45’ Ο Θρύλος ακουμπάει και πάλι το γκολ! Λίγο πριν λήξει το ημίχρονο, ο Ντε Λα Μπέγια γυρίζει παράλληλα την μπάλα, η οποία φτάνει στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ο Καμπιάσο σούταρε μονοκόμματα και ανάγκασε τον Ανέστη να διώξει με υπερένταση σε κόρνερ!

45’ Ο Ρομαό γίνεται κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή και μάλιστα εκείνη στρώθηκε καλά στο δεξί του πόδι, όμως το σουτ του δεν ήταν καλό και η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

45’+ Κίτρινη κάρτα στον Καπίνο, επειδή διαμαρτυρήθηκε για το… προφανές! Για φάουλ υπέρ του Ρέτσου, το οποίο δεν δόθηκε!

45’+ Ο διαιτητής Σιδηρόπουλο κόβει ανεπίτρεπτα την αντεπίθεση του Ολυμπιακού, στην εκπνοή του πρώτου μέρους, ενώ ακριβώς πριν, με τον χρόνο τον καθυστερήσεων να «τρέχει», έχει χαθεί περίπου ένα λεπτό, στη φάση που οδήγησε στην κίτρινη κάρτα του Καπίνο.

70’ Φάουλ του Μάνταλου από καλή θέση, ο Καπίνο εκτινάχθηκε και απέκρουσε υπέροχα σε κόρνερ.

81’ Σέντρα-σουτ του Ανδρούτσου από δεξιά, έπειτα από ωραία επιθετική προσπάθεια της ομάδας μας, η μπάλα στην αγκαλιά του Ανέστη.

82’ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛ!! 0-1 Ο Θρύλος, παγώνει το ΟΑΚΑ! Ο Ρομαό βγήκε κάθετα και μπήκε μέσα στην περιοχή, πλάσαρε τον Ανέστη και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, για το 1-0 υπέρ της ομάδας μας!! Η πάσα βγήκε από τον Όσκαρ Καρντόσο!

90’ Ο Ντε Λα Μπέγια έκανε την σέντρα από τα αριστερά, ο Καρντόσο πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξιό δοκάρι του Ανέστη!

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης (GK), Γκάλο, Βράνιες, Τζιγκρίνσκι, Ντιντάκ, Σιμόες, Γιόχανσον, Χριστοδουλόπουλος (77’ Αλμέιδα), Μάνταλος (C) (90’+ Βάργκας), Ροντρίγκες (62’ Γαλανόπουλος), Αραούχο.

Αναπληρωματικοί: Μπάρκας (GK), Κολοβέτσιος, Τσέλιος, Αλμέιδα, Πέκχαρτ.

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Καπίνο (GK), Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Ρέτσος, Ντε Λα Μπέγια, Ρομαό, Καμπιάσο (61’ Ανδρούτσος), Μάρτινς, Φορτούνης (C), Μάριν (84’ Ελιουνούσι), Ανσαριφάρντ (58’ Καρντόσο).

Αναπληρωματικοί: Χουτεσιώτης, (GK), Μποτία, Μπουχαλάκης, Ντομίνγκεζ.

Κύπελλο Ελλάδας 2016-17 | Ημιτελική Φάση | 2η Αγωνιστική
ΑΕΚ – Ολυμπιακός 0-1 (0-0) (Συνολικό σκορ 2-2)
Σκορερ: – / 82’ Ρομαό
Γήπεδο: ΟΑΚΑ | 26/4/2017 | 19:00
Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδ/σου)
Βοηθοί: Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας), Χρήστος Μπαλτάς (Αχαΐας)
Επιπρόσθετοι Βοηθοί: Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας), Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων)
4ος Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)
Παρατηρητής Διαιτησίας: Γιώργος Μπίκας (Χαλκιδικής)
Δοκάρια: – / 90’ Καρντόσο
Κίτρινες: 21’ Βράνιες, 23’ Σιμόες, 75’ Ντίντακ, 79’ Γιόχανσον, 87’ Αραούχο / 4’ Ρομαό, 41’ Μάριν, 45’+ Καπίνο, 90’+ Καρντόσο
Κόκκινες: 90’+ Ανέστης / 90’+ Ντα Κόστα

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER Όλα τα τελευταία νέα της ομάδας μας στο e-mail σας Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις σχετικά με τα νέα του Συλλόγου, διαγωνισμούς, νέα προϊόντα και υπηρεσίες, τη διάθεση εισιτηρίων και τις προσφορές των επίσημων χορηγών και συνεργατών της ΠΑΕ Ολυμπιακός και έχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους χρήσης.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies και σε ορισμένες περιπτώσεις cookies τρίτων μερών για σκοπούς μάρκετινγκ και για την παροχή βελτιωμένων υπηρεσιών σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Κάνοντας κλικ στο OK ή συνεχίζοντας την περιήγησή σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την χρήση cookies σύμφωνα με τη σχετική πολιτική μας. Δείτε την πολιτική μας για τα cookies κάνοντας κλικ εδώ.
OK