O L Y M P I A C O S   1 9 2 5
O L Y M P I A C O S   1 9 2 5
Μέγα πάθος και δίκαιη νίκη!

Μέγα πάθος και δίκαιη νίκη!

Με γκολ του Κούτρη στο 86’, ο Θρύλος επικράτησε με 2-1 του Λεβαδειακού.

Πολλές ευκαιρίες για γκολ, όμορφο ποδόσφαιρο και ένα εκπληκτικό γκολ του Κούτρη συνέθεσαν το σκηνικό το βράδυ του Σαββάτου στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-1 του Λεβαδειακού, με τον Ζιλέ να ανοίγει το σκορ για την ομάδα μας, αλλά ένα χαμένο πέναλτι και σωρεία ευκαιριών επέτρεψαν στον Λεβαδειακό να ισοφαρίσει προσωρινά. Αλλά ο αριστερός οπισθοφύλακας του Θρύλου έβαλε την… σφραγίδα του στο 84’ και με ένα πανέμορφο μακρινό σουτ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Ο Τάκης Λεμονής παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-2-3-1. Ο Προτό ήταν κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά ήταν οι Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σισέ και Κούτρης. Ο Ταχτσίδης με τον Ζιλέ ήταν στον άξονα, αναλαμβάνοντας ανασταλτικό και πρώτο οργανωτικό ρόλο. Ο Φορτούνης ήταν το δεκάρι της ομάδας μας, με τον Μάριν αριστερά, τον Καρσελά δεξιά και τον Ανσαριφάρντ μοναδικό καθαρό φορ, στην κορυφή της επίθεσης.

Πριν την έναρξη του αγώνα οι δύο ομάδες, οι επίσημοι του αγώνα, καθώς και οι φίλαθλοι στις εξέδρες του γηπέδου Καραϊσκάκη, τήρησαν ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη των θυμάτων από τις φονικές πλημμύρες, οι οποίες έπληξαν τη Δυτική Αττική και συγκεκριμένα την περιοχή της Μάνδρας. Ο Ολυμπιακός έχει δείξει εμπράκτως τη στήριξή του προς τους ανθρώπους, οι οποίοι δίνουν καθημερινά αγώνα να διατηρήσουν το βιός τους, με εντολή του ηγέτη του Συλλόγου μας, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η 11η αγωνιστική της Super League είναι αφιερωμένη στους ανθρώπους με ειδικές ικανότητες. Ο Ολυμπιακός τους φιλοξενεί σε κάθε ματς, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στο σύγχρονο γήπεδό του, ενώ πριν από την έναρξη του ματς με τον Λεβαδειακό, τρία άτομα με ειδικές ικανότητες παρατάχθηκαν μαζί με τις ομάδες και το διαιτητικό τρίο, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα. Ο Ολυμπιακός, ο οποίος ακολουθεί πιστά την πολιτική προσφοράς στον συνάνθρωπο, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, φιλοξένησε στις εξέδρες του Καραϊσκάκη και την ομάδα «Μαζί στη Ζωή, Μαζί στον Ολυμπιακό», τα μέλη της οποίας παρακολούθησαν το παιχνίδι!

Το παιχνίδι άρχισε με έναν «μονόλογο» του Ολυμπιακού. Η κατοχή της μπάλας ήταν, από τα πρώτα λεπτά του ματς κιόλας, συντριπτικά υπέρ του Θρύλου. Ο Λεβαδειακός, υπό τις οδηγίες του Ζοζέ Ανιγκό, οχυρώθηκε και περίμενε την ομάδα μας. Δύσκολα ανέβαινε στο δικό μας μισό, ενώ ως επί το πλείστον και οι 11 Βοιωτοί ήταν πίσω από την μπάλα. Την μπάλα, την οποία κρατούσαν στα πόδια τους οι παίκτες του Ολυμπιακού. Ο Ταχτσίδης έφτιαχνε το παιχνίδι στον άξονα, με τη συνδρομή του Φορτούνη, ο οποίος γυρνούσε αρκετά πίσω, για να πάρει μπαλιές και να δημιουργήσει. Στη μοναδική απειλή του Λεβαδειακού, στο 20λεπτο, ο Προτό δήλωσε εύκολα παρών και μπλόκαρε. Η ομάδα μας στάθηκε άτυχη, σε πολύ ωραία προσπάθεια του Καρσελά, αμέσως μετά και για εκατοστά δεν σκόραρε (ο Φορτούνης).

Ελαμπντελαουί και Κούτρης έπαιρναν μέτρα στο γήπεδο και ανέβαιναν αρκετά. Έχοντας ανεβάσει πολύ την αυτοπεποίθησή του, ο Σισέ ανέβαινε επίσης αρκετά, με την μπάλα στα πόδια και δεν δίστασε, σε μια-δυο περιπτώσεις, να δοκιμάσει ακόμη και το πόδι του, από μακρινή απόσταση! Μέχρι το 35’ ο Ολυμπιακός είχε αγγίξει σε 2-3 περιπτώσεις το γκολ, αλλά η τύχη του γύρισε την πλάτη. Απέναντι σε μία πραγματικά μαζική άμυνα, την οποία έπαιζε ο Λεβαδειακός, οι παίκτες του Λεμονή καλούνταν να βρουν λύση και να σκοράρουν. Φυσικά, στόχευσαν στο να εκμεταλλευτούν και τις στατικές φάσεις (φάουλ-κόρνερ), κάτι το οποίο δεν είχαν καταφέρει, μέχρι εκείνο το σημείο. Το γκολ για τον Ολυμπιακό μας, λίγο πριν εκπνεύσει το ημίχρονο, ήρθε στη ροή της ανάπτυξης και όχι από στατική φάση! Χάρη στην ψυχραιμία του Ζιλέ και το μαγικό «τσίμπημα» του Κώστα Φορτούνη, ο Θρύλος πήρε προβάδισμα και μπήκε στο δεύτερο μέρος με το σκορ υπέρ του.

Καμία αλλαγή από τον κ. Τάκη Λεμονή, με την έναρξη του δευτέρου μέρους. Πλέον, ο Λεβαδειακός θα έπρεπε να βγει περισσότερο μπροστά, για να αναζητήσει γκολ. Ο Ολυμπιακός όφειλε να το εκμεταλλευτεί αυτό και να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ, βάσει και των οδηγιών του κ. Λεμονή. Το ματς δεν είχε τελειώσει και οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν στο μυαλό τους να πετύχουν περισσότερα γκολ, για να το φέρουν σε τέτοια κατάσταση. Στο 52’ ο Τριποτσέρης γκρεμίζει πεντακάθαρα τον Κούτρη μέσα στην περιοχή, αλλά ο Φορτούνης δεν καταφέρνει να σκοράρει από την άσπρη βούλα, χάνοντας την ευκαιρία.

Η πίεση του Ολυμπιακού συνεχίστηκε και με τον πολύ καλό (και) σε αυτό το ματς, Κούτρη, ο Θρύλος έφτασε εκ νέου κοντά στο γκολ. Ο Μάριν πέρασε δεξιά, ο Καρσελά άφησε τη θέση του στον Σεμπά και ο Βραζιλιάνος πέρασε αριστερά, επιστρέφοντας δυνατός, μετά τον τραυματισμό του, χάρη στην αποκατάσταση και την προσπάθεια του ιατρικού επιτελείου του Θρύλου. Οι ποδοσφαιριστές του κ. Λεμονή συνέχιζαν να αναζητούν με θέρμη περισσότερα γκολ, όμως «τα χαλούσαν» στην τελική προσπάθεια. Ο Λεβαδειακός, ο οποίος είχε σταθεί μέχρι εκείνο το σημείο πολύ τυχερός (θα μπορούσε ο Ολυμπιακός να είχε βάλει περισσότερα από ένα γκολ) έφτασε στην ισοφάριση από στατική φάση, βάζοντας σε κίνδυνο το «τρίποντο» που μέχρι εκείνο το σημείο κρατούσε η ομάδα μας.

Ο Μάριν συνέκλινε πολύ, μπαίνοντας προς την περιοχή και δημιουργώντας έξτρα κινδύνους προς την εστία του Εμποκά, με τις κινήσεις του και τις κάθετες μπαλιές. Ανσαριφάρντ, Φορτούνης και Σεμπά πίεζαν την άμυνα του Λεβαδειακού, προκειμένου να κλέψουν την μπάλα και να φτάσουν στο γκολ. Ο Ταχτσίδης πέρασε εκτός γηπέδου και άφησε την θέση του στον Αντρέ Μάρτινς, καθώς ο Έλληνας άσος είχε αγωνιστεί και στο ματς της Εθνικής με την Κροατία και χρειαζόταν ανάσες. Ο Πορτογάλος χαφ πήρε θέση στον άξονα, δίπλα στον Ζιλέ, με τον κ. Λεμονή να θέλει να προσθέσει σε δημιουργία αι εμπνεύσεις, στο κέντρο, αλλά προπάντων, πιο ξεκούραστα πόδια. Τελευταία κίνηση του Έλληνα τεχνικού ήταν εκείνη της αντικατάστασης του Κώστα Φορτούνη, με τον Ούρος Τζούρτζεβιτς. Ο Σέρβος πέρασε δίπλα στον Ανσαριφάρντ, στην επίθεση και η διάταξη γύρισε σε 4-4-2.

Το νικητήριο γκολ ήρθε από τον Κούτρη στο 84’, ο οποίος με ένα πανέμορφο μακρινό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-1 και χάρισε τρεις ακόμα βαθμούς στην ομάδα μας.

Το φιλμ του αγώνα:

25’ Καλή στιγμή για τον Θρύλο να ανοίξει το σκορ. Ο Καρσελά μπήκε στην περιοχή και σούταρε, η μπάλα όμως κόντραρε στον Φορτούνη και πέρασε άουτ.

27’ Ο Σισέ πήρε την μπάλα μπροστά από τον χώρο του κέντρου και δοκίμασε το πόδι του από μακριά, με την μπάλα να κοντράρει αυτή τη φορά στον Ανσαριφάρντ και να καταλήγει άουτ. Στη συνέχεια της φάσης ο Καρίμ μπήκε στην περιοχή από αριστερά και σέντραρε, με τον Φαβάρο να κόβει τελευταία στιγμή την μπάλα προ του Φορτούνη.

29’ Λίγο πριν συμπληρωθεί το πρώτο ημίωρο στο ματς ο Θρύλος έχασε ακόμα μία καλή ευκαιρία. Ο Φορτούνης έκανε ωραία κίνηση και έδωσε για τον Ταχτσίδη που σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

31’ Καταιγιστικός ο Θρύλος μας! Ο Ανσαριφάρντ βγήκε τετ-α-τετ με τον Επασί, πλάσαρε, με τον γκολκίπερ του Λεβαδειακού να απομακρύνει την μπάλα.

33’ Απολαυστικός ο Ολυμπιακός μας τα τελευταία λεπτά! Ο Μάριν με μαγική κάθετη μπαλιά βρήκε τον Καρίμ μέσα στην περιοχή και σούταρε στην κίνηση, με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από τα δοκάρια του Επασί.

34’ Τεράστια χαμένη ευκαιρία για τον Θρύλο μας! Ο Κούτρης από αριστερά μπήκε στην περιοχή και σέντραρε, ο Φορτούνης έπιασε το σουτ στην κίνηση, με τον Επασί να απομακρύνει!

43’ ΓΚΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛ 1-0 για τον Ολυμπιακό μας που ανοίγει το σκορ με τον Γκιγιόμ Ζιλέ! Ο Φορτούνης με ωραία πάσα βρήκε τον Βέλγο μέσο μέσα στην περιοχή και αυτός με ωραίο πλασέ με το αριστερό, δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

45’ Ο Θρύλος πιέζει και για δεύτερο γκολ. Ο Μάριν μπήκε στην περιοχή και σούταρε με πολλά φάλτσα, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

52’ Ο Τριποτσέρης «γκρέμισε» πεντακάθαρα τον Κούτρη μέσα στην περιοχή, με τον κ. Διαμαντόπουλο να καταλογίζει την εσχάτη των ποινών.

53’ Ο Κώστας Φορτούνης δεν κατάφερε να αξιοποιήσει την ευκαιρία για την ομάδα μας και έχασε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα του Θρύλου από την άσπρη βούλα.

55’ Σέντρα… ξυράφι από τον Κούτρη από αριστερά που σημάδεψε τον Ανσαριφάρντ και αυτός με κοντινή προβολή δεν κατάφερε να νικήσει τον Επασί.

61’ Διπλή χαμένη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό μας! Ο Ανσαριφάρντ βγήκε απέναντι στον Εμπασί, πλάσαρε, αλλά ο γκολκίπερ του Λεβαδειακού απομάκρυνε. Στη συνέχεια της φάσης, ο Ομάρ σούταρε και ο Επασί και πάλι απομάκρυνε την μπάλα σε κόρνερ.

68’ Ο Γιακουμάκης με κεφαλιά μέσα από την περιοχή ισοφάρισε για τον Λεβαδειακό σε 1-1.

82’ Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την ομάδα μας. Ο Ελαμπντελαουί σέντραρε από δεξιά, ο Τζούρτζεβιτς έγινε αποδέκτης της μπάλας και σούταρε, με την μπάλα να περνάει ψηλά άουτ.

84’ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛ 2-1 για τον Θρύλο με την γκολάρα του Λεονάρντο Κούτρη σχεδόν από τα 40 μέτρα! Ο νεαρός μπακ με σουτ πραγματικό… δυναμίτη, αιφνιδίασε τον Επασί και έδωσε και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα μας!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σισέ, Κούτρης, Ζιλέ, Ταχτσίδης (77’ Μάρτινς), Φορτούνης (80’ Τζούρτζεβιτς), Μάριν, Καρσελά (60’ Σεμπά), Ανσαριφάρντ.

Λεβαδειακός (Ζοζέ Ανιγκό): Επασί, Τσαμπούρης, Τριποτσέρης, Λεονάρντο, Ζοάο Φαβάρο, Ζαραδούκας (58’ Σουμπίνιο), Ομπιόρα, Μητρόπουλος (89’ Τόνι Σίλβα), Μπελγκαζουανί, Γιουσούφ, Γιακουμάκης.

Super League 2017-18 | 11η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ | 18.11.2017
Ολυμπιακός – Λεβαδειακός 2-1
Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης»
Σκόρερ: 43’ Ζιλέ, 84’ Κούτρης / 68’ Γιακουμάκης
Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)
Βοηθοί: Καλφάκης (Χανίων), Βασιλόπουλος (Έβρου)
Αναπληρωματικός: Ζαραβίνος (Αθηνών)
Κίτρινες: – / 52’ Τριποτσέρης, 88’ Νουάνκο
Κόκκινες: – / –
Δοκάρια: – / –

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER Όλα τα τελευταία νέα της ομάδας μας στο e-mail σας Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις σχετικά με τα νέα του Συλλόγου, διαγωνισμούς, νέα προϊόντα και υπηρεσίες, τη διάθεση εισιτηρίων και τις προσφορές των επίσημων χορηγών και συνεργατών της ΠΑΕ Ολυμπιακός και έχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους χρήσης.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies και σε ορισμένες περιπτώσεις cookies τρίτων μερών για σκοπούς μάρκετινγκ και για την παροχή βελτιωμένων υπηρεσιών σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Κάνοντας κλικ στο OK ή συνεχίζοντας την περιήγησή σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την χρήση cookies σύμφωνα με τη σχετική πολιτική μας. Δείτε την πολιτική μας για τα cookies κάνοντας κλικ εδώ.
OK