O L Y M P I A C O S   1 9 2 5
O L Y M P I A C O S   1 9 2 5
«Καθάρισε» από το πρώτο ματς!

«Καθάρισε» από το πρώτο ματς!

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 4-0 της Λουκέρνης και ουσιαστικά είναι και με τα δύο πόδια στα play-off του UEFA Europa League.

Παίζοντας πολύ όμορφο ποδόσφαιρο και ξεσηκώνοντας συνέχεια τον κόσμο του με κάθε ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 4-0 της Λουκέρνης και έκανε ένα τεράστιο βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του UEFA Europa League.

Δύο γκολ από τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, άλλα δύο από τον Γκερέρο, δύο δοκάρια από τον Κώστα Φορτούνη και δεκάδες ευκαιρίες και όμορφες προσπάθειες συνέθεσαν ένα όμορφο ποδοσφαιρικό βράδυ στο «Γ. Καραϊσκάκης»! Πλέον ο επαναληπτικός της επόμενης Πέμπτης (16/8) στην Ελβετία μοιάζει τυπική διαδικασία, αλλά η ομάδα μας, όπως πάντα, θα πάει για τη νίκη και σε αυτό το ματς.

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-2-3-1. Ο Ανδρέας Γιαννιώτης ήταν κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην άμυνα, από τα δεξιά προς τα αριστερά ήταν οι Ελαμπντελαουί, Μιράντα, Βούκοβιτς και Τσιμίκας. Ο Καμαρά ήταν το «εξάρι» και ο Μπουχαλάκης δίπλα του, σε πιο δημιουργικό ρόλο. Μπροστά τους, σε ρόλο «δεκαριού» ήταν ο Κώστας Φορτούνης. Στις πτέρυγες έπαιζαν αριστερά ο Ποντένσε, δεξιά ο Λάζαρος και στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο.

Ο Ολυμπιακός, ακολουθώντας τις εντολές του προπονητή κ. Μαρτίνς, μπήκε στο ματς με προφανή διάθεση να πιέσει. Το έκανε σε μεγάλο βαθμό, προκαλώντας, από τα πρώτα λεπτά, «τρικυμία» στην άπειρη Λουκέρνη. Οι Ελβετοί έβλεπαν τους ποδοσφαιριστές του Θρύλου να επιτίθενται κατά κύματα και δυσκολεύονταν να αναχαιτίσουν τις «ερυθρόλευκες» επελάσεις. Με Ποντένσε ταχύτατο στα άκρα και Λάζαρο να… μην πιάνεται, ο Ολυμπιακός κρατούσε ψηλά τα μπακ της Λουκέρνης και έδινε τη δυνατότητα στους Ελαμπντελαουί και Τσιμίκα να ανέβουν και να ενισχύσουν την επιθετική διάθεση της ομάδας μας.

Το πρώτο γκολ για τον Ολυμπιακό ήρθε με τη συμπλήρωση 10 λεπτών αγώνα! Στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση με τον Δαφνοστεφανωμένο Έφηβο στο στήθος, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έγραψε στο 10’ το 1-0, με ασύλληπτη, καρφωτή κεφαλιά, έπειτα από κόρνερ του Τσιμίκα, από την αριστερή πλευρά! Ο Λάζαρος «τρελάθηκε» στον πανηγυρισμό του, γράφοντας ιστορία, έχοντας πετύχει το πρώτο επίσημο γκολ του Θρύλου για τη σεζόν 2018-19! Ο Ολυμπιακός είχε, πλέον, το προβάδισμα που ήθελε -και εδικαιούτο βάσει εικόνας- και κρατούσε το ματς στα χέρια του.

Επόμενος στόχος ήταν, με σύνεση και υπομονή, να διευρυνθεί το προβάδισμα αυτό, αλλά και να διατηρηθεί το «μηδέν παθητικό». Ειδικότερα το δεύτερο, σε μία σειρά διπλού αγώνα πρόκρισης, ήταν και το πιο σημαντικό. Στο 14’ ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του, όμως ο Φορτούνης, ο οποίος βγήκε σε πλεονεκτική θέση, υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ.

Προσωρινά ο Ολυμπιακός κατέβασε τον ρυθμό του. Μέχρι το ημίωρο πλησίασε 2-3 φορές ακόμη την εστία του Σάλβι, όμως δίχως να φτάσει στο γκολ. Πληθωρική η παρουσία του Καμαρά στη μεσαία γραμμή, κρατούσε την θέση του και τη Λουκέρνη μακριά από την εστία του Γιαννιώτη, ελέγχοντας τον άξονα! Μέσα σε 3 λεπτά, από το 33’, μέχρι το 36’, ο Θρύλος «σφράγισε» σε τεράστιο βαθμό την πρόκρισή του στα Play-Off του Europa League!

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος χτύπησε και πάλι και στο 33’ έγραψε, με κοντινό σουτ, έπειτα από αδυναμία της Λουκέρνης να «καθαρίσει» την φάση στην άμυνά της, το 2-0! Με «φόρα» από το πρώτο γκολ, ο Λάζαρος έβγαζε σε κάθε του κίνηση, μέσα στο ματς, απίστευτη διάθεση και αυτό ωθούσε την ομάδα μπροστά! Ο πανηγυρισμός του, μαζί με τον Κώστα Φορτούνη, στο 2-0, καταδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο, αυτό που υποστήριζε στην συνέντευξη Τύπου, πριν το ματς, ο Κώστας Φορτούνης: Ότι η προσθήκη ποιοτικών Ελλήνων παικτών στο ρόστερ του Ολυμπιακού, η οποία γινεται φέτος το καλοκαίρι, βοηθάει σε όλα τα επίπεδα! Μόλις 3 λεπτά μετά, στο 36’, ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο, έκανε το 3-0 και επί της ουσίας έβαλε… ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες των Ελβετών για τη ρεβάνς της ερχόμενης εβδομάδας. Το τέλος του πρώτου μέρους βρήκε τον Ολυμπιακό μπροστά 3-0 στο σκορ, με χορταστική εμφάνιση.

Η έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου βρήκε τον Ολυμπιακό δίχως αλλαγές. Σε διάταξη και διάθεση. Στόχος της ομάδας μας ήταν να κρατήσει το αποτέλεσμα, το οποίο δίχως ιδιαίτερο κόπο, αλλά με πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, έχτισε στο πρώτο μέρος. Στην πρώτη «απειλή» από πλευράς Λουκέρνης, στο δεύτερο μέρος, ο Γιαννιώτης δήλωσε «παρών» και κράτησε εύκολα το μηδέν. Συνολικά η άμυνα του Ολυμπιακού δεν είχε αντιμετωπίσει προβλήματα, πλην ελαχίστων ολιγωριών της στιγμής, οι οποίες διορθώθηκαν άμεσα και δεν κόστισαν.

Με τον έλεγχο του ματς στα πόδια τους, οι ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς έδιναν τον ρυθμό. Ο κόσμος στην εξέδρα τραγουδούσε δυνατά και το μείγμα ήταν άκρως… Ολυμπιακό! Ο Θρύλος έπαιζε ωραία μπάλα και κάθε φάση… μύριζε γκολ. Ο κόσμος ευχαριστιόταν το θέαμα και ο Κώστας Φορτούνης άγγιξε στο 60’ το 4-0! Ιδιαιτέρως θετικός, πέραν του γκολ, βέβαια, ήταν ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο, ο οποίος έκανε τα πάντα. Άνοιγε δρόμο στα εξτρέμ και στον Φορτούνη, κρατούσε και μοίραζε την μπάλα, έπαιζε με πλάτη, κατά μέτωπον, έκοβε στην περιοχή για να υποδεχθεί παράλληλες μπαλιές. Τα πάντα.

Συνολικά, βέβαια, ήταν δύσκολο να βρεις «ερυθρόλευκο» παίκτη που να υστερούσε, στο εξαιρετικό αυτό παιχνίδι για την ομάδα μας. Χαρακτηριστικό ήταν ότι ο χρόνος στο ματς πλησίαζε το 70’ και ο Πέδρο Μαρτίνς δεν είχε καλέσει αναπληρωματικό για αλλαγή. Η ομάδα δούλευε καλά, σωστά, έδειχνε να έχει δυνάμεις και να μην απειλείται και έτσι ο Πορτογάλος τεχνικός συνέχισε να εμπιστεύεται τους 11 με τους οποίους άρχισε τον αγώνα. Ο Φορτούνης, στο μεταξύ, είχε δύο δοκάρια στο ματς! Στο 55’ και στο 70’! Ο Έλληνας άσος και αρχηγός του Θρύλου στο ματς με τη Λουκέρνη, έψαχνε το γκολ και όχι με απληστία, αλλά ώριμα και σωστές προϋποθέσεις. Είχε υποστήριξη, στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, από τον Ανδρέα Μπουχαλάκη και έτσι ήταν σε μεγάλο βαθμό απελευθερωμένος, με αποτέλεσμα να πλησιάζει αρκετά στην αντίπαλη περιοχή και να στηρίζει Γκερέρο και εξτρέμ.

Ο Μάριος Βρουσάι ήταν η πρώτη κίνηση του Πέδρο Μαρτίνς, γύρω στο 75’. Ο νεαρός πήρε την θέση του Λάζαρου, ο οποίος αποθεώθηκε! Αμέσως μετά ο Γκερέρο άγγιξε το 4-0, αλλά δεν το έκανε. Το μεγαλύτερο κέρδος του ματς, πλην φυσικά της… μισής πρόκρισης στα Play-Off του Europa League, ήταν η διάθεση. Σε καμία στιγμή του αγώνα και παρότι προηγήθηκε 3-0, δεν επαναπαύτηκε και διατήρησε ψηλά την απόδοσή του! Ο Ισπανός φορ άλλωστε δεν είχε πει την τελευταία του… κουβέντα, καθώς έξι λεπτά πριν το τέλος διαμόρφωσε το τελικό 4-0! Φετφατζίδης και Τοροσίδης πέρασαν επίσης στον αγωνιστικό χώρο για την ομάδα μας, η οποία επικράτησε άνετα και με όμορφο ποδόσφαιρο, κάνοντας χαρούμενο τον κόσμο της ομάδας, ο οποίος δεν σταμάτησε να τραγουδά ποτέ!

Το φιλμ του αγώνα:

1’ Πρώτη τελική για τον Ολυμπιακό. Ο Ποντένσε με ωραία ενέργεια από αριστερά, σούταρε λίγο έξω από την περιοχή, με τον Σάλβι να διώχνει σε κόρνερ.

8’ Ακόμα μία καλή προσπάθεια για τον Θρύλο! Ωραία συνεργασία του Ποντένσε με τον Φορτούνη, με το σουτ του πρώτου να βρίσκει σε πόδια και στη συνέχεια σουτ του Καμαρά εκτός περιοχής, η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σάλβι.

10’ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛΛΛΛ!!!! 1-0 για τον Θρύλο με το… καλημέρα στο ματς! Ο Τσιμίκας εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά, με τον Λάζαρο να πιάνει «καρφωτή» κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και να δίνει προβάδισμα στην ομάδα μας από νωρίς!

22’ Κεφαλιά του Μιράντα, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

23’ Καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό που πιέζει για δεύτερο γκολ! Εξαιρετική κίνηση του Ποντένσε από αριστερά και σουτ, με τον Σάλβι να απομακρύνει προσωρινά. Ο Λάζαρος έγινε αποδέκτης της μπάλας και σούταρε, με την μπάλα να κοντράρει στα σώματα και να καταλήγει κόρνερ.

33’ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛ!!!! 2-0 για τον Ολυμπιακό με τον Λάζαρο και πάλι! Η μπάλα έφτασε στον Φορτούνη μέσα στην περιοχή, αλλά στις αλλεπάλληλες προσπάθειες του για σουτ, του έβαλε κόντρα η αντίπαλη άμυνα και η μπάλα στρώθηκε στον Λάζαρο που εκτέλεσε τον αντίπαλο Σάλβι!

36’ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛ!!!!!! 3-0 για τον Θρύλο που είναι… καυτός στο πρώτο ημίχρονο! Καλή συνεργασία Καμαρά-Ποντένσε εκτός περιοχής, με τον Πορτογάλο να τροφοδοτεί τον Φορτούνη, που αρχικά προστάτεψε την μπάλα και στη συνέχεια έστρωσε στον Γκερέρο που από κοντά την έστειλε στα δίχτυα!

42’ Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό! Έπειτα από γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, ο Τσιμίκας βρέθηκε σε θέση βολής από πλάγια θέση και με συρτό σουτ έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από το δοκάρι του Σάλβι!

55’ ΔΟΚΑΡΙ για τον Θρύλο! Ο Φορτούνης εκτέλεσε με φάλτσο και έστειλε την μπάλα στην συμβολή των δοκών του Σάλβι!

57’ Κι άλλη καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό! Εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη από τα αριστερά, ο Βούκοβιτς κράτησε… ζωντανή την μπάλα μέσα στην περιοχή και ο Μιράντα με κεφαλιά την έστειλε λίγο άουτ.

60’ Δυνατό συρτό σουτ του Φορτούνη με το αριστερό, η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

70’ ΔΟΚΑΡΙ για την ομάδα μας! Δεύτερο για τον Κώστα Φορτούνη στο αποψινό ματς. Ο «Φόρτου» έκανε κίνηση από δεξιά και έπιασε δυνατό συρτό σουτ, το οποίο χτύπησε στο δοκάρι του Σάλβι!

76’ Πολύ καλή στιγμή για τον Θρύλο! Ο Τσιμίκας σούταρε μέσα από την περιοχή, με τον Σάλβι να απομακρύνει με υπερένταση, σε κόρνερ!

84’ ΓΚΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛ!!!! 4-0 για τον Ολυμπιακό και πάλι με τον Γκερέρο! Ο Ισπανός βρέθηκε σε θέση βολής, κάνοντας ωραία κίνηση την ώρα που έβγαινε από την περιοχή της η άμυνα της Λουκέρνης, τσίμπησε την μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα του Σάλβι!

Ολυμπιακός (Πέδρο Μάρτινς): Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Καμαρά (90’+1 Τοροσίδης), Μπουχαλάκης, Φορτούνης (86’ Φετφατζίδης), Λάζαρος (78’ Βρουσάι), Ποντένσε, Γκερέρο.

Λουκέρνη (Ρενέ Βάιλερ): Σάλβι, Άλβες, Ελέκε (74’ Ντεμχασάι), Σούρπφ, Γκρέθερ, Σνέουλι (58’ Σουλτς), Σμιντ, Σβέγκλερ (58’ Βάργκας), Σίντλερ, Βόκα, Γκβίλια.

UEFA Europa League | Third qualifying round 2018-19 | First Leg | 9.8.2018
Ολυμπιακός – Λουκέρνη 4-0
Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης»
Σκόρερ: 10’, 33’ Λάζαρος, 36’, 84’ Γκερέρο
Διαιτητής: Φρανσουά Λετεξιέ (ΓΑΛ)
Βοηθοί: Σιρίλ Μουνιέ (ΓΑΛ), Μεντί Ραμουνί (ΓΑΛ)
Αναπληρωματικός: Τόμας Λέοναρντ (ΓΑΛ)
Κίτρινες: 16’ Καμαρά, 61’ Μπουχαλάκης / 20’ Σμιντ, 39′ Βόκα, 56’ Σνέουλι
Κόκκινες: – / –
Δοκάρια: 55’, 70’ Φορτούνης

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER Όλα τα τελευταία νέα της ομάδας μας στο e-mail σας Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις σχετικά με τα νέα του Συλλόγου, διαγωνισμούς, νέα προϊόντα και υπηρεσίες, τη διάθεση εισιτηρίων και τις προσφορές των επίσημων χορηγών και συνεργατών της ΠΑΕ Ολυμπιακός και έχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους χρήσης.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies και σε ορισμένες περιπτώσεις cookies τρίτων μερών για σκοπούς μάρκετινγκ και για την παροχή βελτιωμένων υπηρεσιών σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Κάνοντας κλικ στο OK ή συνεχίζοντας την περιήγησή σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την χρήση cookies σύμφωνα με τη σχετική πολιτική μας. Δείτε την πολιτική μας για τα cookies κάνοντας κλικ εδώ.
OK