O L Y M P I A C O S   1 9 2 5
O L Y M P I A C O S   1 9 2 5
Συντριπτικά ανώτερος, αλλά άτυχος

Συντριπτικά ανώτερος, αλλά άτυχος

Ο ανώτερος σε όλα τα επίπεδα Ολυμπιακός ήταν άτυχος στην αναμέτρηση κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Με 23-4 τελικές, 7-3 στο τέρμα, ένα δοκάρι και πολλές χαμένες ευκαιρίες, το τελικό 0-1 μόνο πλασματικό μπορεί να θεωρηθεί κόντρα στον ΠΑΟΚ. Η ομάδα μας ήταν σαφώς ανώτερη από τον αντίπαλό της, στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα του αγώνα, η μπάλα ήταν κοντά στην εστία του Πασχαλάκη αλλά μία άτυχη στιγμή έφερε το γκολ για τους φιλοξενούμενους.

Ο κ. Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-2-3-1 και την ενδεκάδα, την οποία έχει χρησιμοποιήσει, ως επί το πλείστον, από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου. Στο τέρμα ήταν ο Γιαννιώτης. Στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, ήταν οι Ελαμπντελαουί, Μεριά, Βούκοβιτς και Τσιμίκας. Στο κέντρο ο Καμαρά με τον Μπουχαλάκη ήταν οι δύο κεντρικοί χαφ, ενώ μπροστά τους έπαιζε (στο «δέκα») ο Φορτούνης. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος επανήλθε στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής, ενώ ο Ποντένσε διατηρήθηκε αριστερά. Στην κορυφή της επίθεσης άρχισε ο Αχμέντ Χασάν.

Είναι γνωστό πως ένα ντέρμπι χρειάζεται υπομονή. Ο Ολυμπιακός συνηθίζει να μπαίνει δυνατά, στα ματς που δίνει στην έδρα του και αυτό έπραξε και κόντρα στον ΠΑΟΚ. Θέλησε να πάρει κατοχή, να κρατήσει την μπάλα και να δώσει τον ρυθμό. Με τον Καμαρά να παίρνει πολλές μπάλες στα πόδια του, προκειμένου να δώσει τον ρυθμό και να οργανώσει το παιχνίδι και είχε σε υποστηρικτικό ρόλο, για αυτό, τον Ανδρέα Μπουχαλάκη. Ο Φορτούνης μπήκε με ορμή στον αγωνιστικό χώρο, έτρεχε, πίεζε, έκλεβε μπάλες κοντά στην περιοχή του Πασχαλάκη και προσπαθούσε να «τρυπήσει» την άμυνα του ΠΑΟΚ με κάθετες μπαλιές ή να φτάσει κοντά στην περιοχή και να απειλήσει. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κάνει την πρώτη του οργανωμένη επίθεση στο 15’. Μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχε καταφέρει καν να ισορροπήσει στο ματς, δεχόμενος την διαρκή πίεση του Ολυμπιακού. Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς έφταναν στην περιοχή με σχετική άνεση στην περιοχή του Πασχαλάκη, προκαλώντας ανησυχία στους φιλοξενούμενους, ενώ δημιούργησαν και 2-3 καλές φάσεις, με προϋποθέσεις, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να φτάσουν στα δίχτυα. Αμυντικά και τακτικά η ομάδα μας έδειχνε ισορροπημένη, με το βάρος να πέφτει περισσότερο στον άξονα και τα στόπερ.

Στις στατικές φάσεις, τις 2-3 πρώτες που δημιουργήθηκαν κοντά στην εστία του Πασχαλάκη, από φάουλ ή κόρνερ, η ομάδα μας έδειχνε ικανή να κάνει το γκολ και το ΠΑΟΚ αγχωμένος και με δυσκολία στο να αμυνθεί. Ο κ. Μαρτίνς δουλεύει, άλλωστε, αρκετά τις στατικές φάσεις στις προπονήσεις, με ωραίες κινήσεις και ξεμαρκαρίσματα. Από… τύχη οι φιλοξενούμενοι γλίτωσαν το γκολ σε 1-2 περιπτώσεις, αφού οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού σηκώθηκαν καλά για κεφαλιά (μία ο Καμαρά και μία ο Βούκοβιτς) αλλά δεν κατάφεραν να την πιάσουν όπως ήθελαν και να την στείλουν στα δίχτυα. Συνολικά το ματς ισορρόπησε μετά το 20’ και πάλι ο Ολυμπιακός είχε την υπεροχή, παίζοντας πολύ από την πλευρά του Ποντένσε και του Τσιμίκα. Ο Ομάρ έκανε καταπληκτική σέντρα στο 32’, ο Χασάν έπιασε υπέροχο γυριστό και ο Πασχαλάκης απέκρουσε! Η πίεση του Θρύλου συνεχίστηκε και μετά το κόρνερ και ο Πασχαλάκης έσωσε και πάλι τον ΠΑΟΚ, σε σέντρα-σουτ του Ποντένσε με εξωτερικό φάλτσο και προ του επερχόμενου Βούκοβιτς!

Βλέποντας ότι το ημίχρονο να πλησιάζει στο τέλος του, ο ΠΑΟΚ άρχισε να παίζει περισσότερο με τον χρόνο και να προσπαθεί να αφήσει το ματς να κυλήσει. Ένα κόρνερ από το πουθενά στο 35’ έβαλε τους φιλοξενούμενους στην περιοχή του Γιαννιώτη, αλλά… τίποτα. Όπως και σε όλο το πρώτο μέρος. Ο Ποντένσε με τον Χριστοδουλόπουλο άλλαξαν πλευρά και στο 38’ ο Πορτογάλος άσος κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο, έξω από την περιοχή και δεξιά. Ο Φορτούνης πήρε την μπάλα, εκτέλεσε υπέροχα, ακόμη μία κεφαλιά προς την εστία του Πασχαλάκη, από τον Μεριά, αλλά άστοχη! Κάτι περισσότερο από πέντε λεπτά απέμεναν στο πρώτο ημίχρονο και ο Θρύλος συνέχισε να αναζητεί με θέρμη του 1-0, που θα του έδινε και μεγάλο ψυχολογικό αβαντάζ. Καταπληκτικό ματς έκανε ο Φορτούνης, ο οποίος κρατούσε μπάλες, μοίραζε το παιχνίδι, συνδυαζόταν υπέροχα με Χασάν και άκρα και κέρδιζε εκτελούσε εξαιρετικά στημένα. Ο Θρύλος κυριάρχησε απόλυτα στο πρώτο ημίχρονο. Είχε τελικές προσπάθειες, καλές φάσεις (και μία υπέροχη ευκαιρία με τον Καμαρά στην αρχή του ματς) και συνολικά ποιοτικές επιθέσεις, σε κανονική ροή και στατικές φάσεις και εδικαιούτο ένα γκολ, το οποίο όμως δεν έβαλε. Ο Γιαννιώτης παρατηρούσε, ως επί το πλείστον και όπου (ελάχιστα) χρειάστηκε να επέμβει (ένα σουτ του Πέλκα και 1-2 γεμίσματα που κατέληξαν στην αγκαλιά του) το έκανε απροβλημάτιστα.

Η έναρξη του δευτέρου μέρους βρήκε τον Ολυμπιακό απαράλλαχτο. Κόντρα στη ροή ενός πρώτου μέρους-μονόλογο για τον Ολυμπιακό, ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο 49’ με… αυτογκόλ του Βούκοβιτς. Και μέχρι εκείνο το σημείο, το αυτογκόλ έδειχνε και ο μόνος τρόπος για τον ΠΑΟΚ, προκειμένου να βρει γκολ. Το 0-1 αποδιοργάνωσε την ομάδα μας για 2 λεπτά μόνο! Απάντησε ο Ολυμπιακός με τεράστια χαμένη ευκαιρία και άλλες δύο πολύ καλές φάσεις, ικανές να φέρουν άμεσα την ισοφάριση. Ο Λουτσέσκου έριξε στο ματς τον Λέο Ζαμπά, αντί του Πέλκα. Και εκείνος, όπως και οι περισσότεροι παίκτες του ΠΑΟΚ, είχε περάσει απαρατήρητος, πλην ενός σουτ. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει και μάλιστα ορθόδοξα και όχι… γιουρούσι. Η ισοφάριση έδειχνε θέμα χρόνου, όμως οι ποδοσφαιριστές του κ. Μαρτίνς έπρεπε να γίνουν πιο ουσιαστικοί στην τελική τους προσπάθεια.

Η ομάδα μας συνέχισε να έχει την κατοχή και να χάνει ευκαιρίες! Ο Φορτούνης πήρε την μπαλιά του Ομάρ μέσα στην περιοχή, στο 64’ και σούταρε σωστά, αλλά παρενεβλήθη η πλάτη του… Χασάν! Όσκαρ ατυχίας για την ομάδα μας, η οποία μετά το αυτογκόλ έβλεπε τις ευκαιρίες να χάνονται η μία μετά την άλλη! Και μάλιστα ευκαιρίες καλές, για γκολ! Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος άφησε στο 69’ την θέση του στον Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο. Ο Φορτούνης βγήκε πιο αριστερά και στα χαφ έμειναν οι Μπουχαλάκης και Καμαρά, στο 4-4-2 του Μαρτίνς, πλέον. Φετφατζίδης και Γκιγιέρμε ζεσταίνονταν και ο Βέρνμπλουμ μπήκε στο ματς, αντί του Λημνιού. Η κλεψύδρα άδειαζε για τον Ολυμπιακό, ο οποίος παρότι καλύτερος και έχανε τις ευκαιρίες, είχε στην πλάτη ένα αυτογκόλ, το οποίο του στερούσε αυτό που άξιζε. Η εστία του Πασχαλάκη συνέχιζε να βάλλεται, όμως το γκολ έλειπε… Το τέλος του αγώνα και το τελικό 0-1, αποδεικνύουν για ακόμη μία φορά ότι στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Καλύτερος απόψε ήταν ο Ολυμπιακός και το αποτέλεσμα είναι πέρα για πέρα άδικο.

Το φιλμ του αγώνα:

2’ Ο Φορτούνης εκτέλεσε από τα δεξιά, ο Καμαρά έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, εξ επαφής ο Πασχαλάκης απέκρουσε. Ο Βαρέλα δεν μπόρεσε να απομακρύνει, ο Βούκοβιτς έκανε το σουτ από το κέντρο της περιοχής, με την άμυνα των φιλοξενούμενων να διώχνει.

21’ Ο Ελαμπντελαουί έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Μπίσεσβαρ σταμάτησε την τροχιά της χρησιμοποιώντας το χέρι του.

22’ Εκτέλεσε το φάουλ ο Φορτούνης, ο Μεριά πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

32’ Σέντρα του Ελαμπντελαουί από τα δεξιά, ο Χασάν έπιασε το γυριστό, ο Πασχαλάκης απέκρουσε.

38’ Κάθετη μπαλιά του Ελαμπντελαουί για τον Ποντένσε. Ο τελευταίος έκανε ωραία και επικίνδυνη σέντρα με το εξωτερικό από τα αριστερά, ο Πασχαλάκης τελευταία στιγμή έδιωξε.

39’ Ο Γιασίν Μεριά νικά τους πάντες στον αέρα, παίρνοντας την κεφαλιά έπειτα από την εκτέλεση του Φορτούνη, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

49’ Γκολ για τον ΠΑΟΚ. Σέντρα του Βιεϊρίνια από τα αριστερά, ο Γιαννιώτης και η άμυνα δεν μπόρεσαν να διώξουν, ο Βούκοβιτς πάνω στη γραμμή προσπάθησε να διώξει, όμως έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

57’ Σουτ του Καμαρά έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη.

59’ Σουτ του Χριστοδουλόπουλου έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να περνάει άουτ.

62’ Σέντρα του Ποντένσε από τα δεξιά, η άμυνα του ΠΑΟΚ απομάκρυνε, ο Μπουχαλάκης δοκίμασε το σουτ στην κίνηση, με τη μπάλα να περνάει λίγο πάνω από τα δοκάρια των φιλοξενούμενων.

64’ Γύρισμα του Ελαμπντελαουί από τα δεξιά, ο Φορτούνης έπιασε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και πέρασε άουτ.

72’ Σουτ του Μαντί Καμαρά έξω από την περιοχή. Η μπάλα περνάει άουτ.

75’ Εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, ο Μεριά ξεφεύγει από το μαρκάρισμα του Κρέσπο και πιάνει την κεφαλιά, με τη μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από την εστία.

76’ Πολύ ωραία σέντρα του Ποντένσε από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε από την άλλη μεριά στον Τσιμίκα, ο οποίος δοκίμασε το σουτ, με τη μπάλα να περνάει ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ.

83’ ΔΟΚΑΡΙ για τον Ολυμπιακό. Εκτελέστηκε το φάουλ από τα αριστερά, η μπάλα έφτασε στην περιοχή του ΠΑΟΚ, με τον Χασάν να κάνει την προβολή. Η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, αφού πρώτα χτύπησε στο δοκάρι του Πασχαλάκη κι έπειτα πέρασε άουτ.

90’ Ο Χασάν γίνεται αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή. Στόπαρε και σούταρε με τον Πασχαλάκη να του λέει «όχι». Στη συνέχεια της φάσης, ο Γκερέρο από θέση δεξιά, μέσα από την περιοχή, πλάσαρε, χωρίς να βρει στόχο.

90+1’ Σουτ του Ελαμπντελαουί έξω από την περιοχή έπειτα από διώξιμο της άμυνας του ΠΑΟΚ. Η μπάλα πέρασε άουτ.

90+8’ Σέντρα του Τσιμίκα από τα αριστερά, ο Χασάν στοπάρει και επιχειρεί ένα τεχνικό σουτ, με τη μπάλα να περνάει ελάχιστα δίπλα από την εστία του Πασχαλάκη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Μεριά, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Ελαμπντελαουί, Καμαρά, Μπουχαλάκης (82’ Γκιγιέρμε), Χριστοδουλόπουλος (69’ Γκερέρο), Φορτούνης (82’ Φετφατζίδης), Ποντένσε, Χασάν.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Μαουρίτσιο, Πρίγιοβιτς, Πέλκας (58’ Λέο Ζάμπα), Κρέσπο, Λημνιός (72’ Βέρνμπλουμ), Βιεϊρίνια (84’ Τόσκα), Μπίσεσβαρ, Κάνιας.

Super League 2018-2019 | 5η Αγωνιστική | 30.9.2018
Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ
Γήπεδο: «Γεώργιος Καραϊσκάκης»
Σκόρερ: – / 49′ Βούκοβιτς (αυτογκόλ)
Διαιτητής: Σαν Φενταγί(Ελβετία)
Βοηθοί: Σλάνταν Γιοσίποβιτς (Ελβετία), Μπεκίμ Ζογκάι(Ελβετία)
Αναπληρωματικός: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδία)
Κίτρινες: 34’ Χασάν / 65’ Κάνιας, 90′ Λέο Μάτος 90+8’ Πασχαλάκης
Κόκκινες: – / –
Δοκάρια: 83’ Χασάν / –

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER Όλα τα τελευταία νέα της ομάδας μας στο e-mail σας Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις σχετικά με τα νέα του Συλλόγου, διαγωνισμούς, νέα προϊόντα και υπηρεσίες, τη διάθεση εισιτηρίων και τις προσφορές των επίσημων χορηγών και συνεργατών της ΠΑΕ Ολυμπιακός και έχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους χρήσης.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies και σε ορισμένες περιπτώσεις cookies τρίτων μερών για σκοπούς μάρκετινγκ και για την παροχή βελτιωμένων υπηρεσιών σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Κάνοντας κλικ στο OK ή συνεχίζοντας την περιήγησή σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την χρήση cookies σύμφωνα με τη σχετική πολιτική μας. Δείτε την πολιτική μας για τα cookies κάνοντας κλικ εδώ.
OK