O L Y M P I A C O S   1 9 2 5
O L Y M P I A C O S   1 9 2 5
ΟΦΗ – Ολυμπιακός 0-4

ΟΦΗ – Ολυμπιακός 0-4

Την πιο άνετη νίκη του στο Ηράκλειο, τα τελευταία χρόνια, πέτυχε επί του ΟΦΗ ο Ολυμπιακός, επικρατώντας με 4-0 και περιμένοντας τον… 40ό του τίτλο!

Με μία ουσιαστική, πειστική και ακόμη περισσότερο… επιβλητική εμφάνιση μέσα στο «Γεντί Κουλέ», ο Ολυμπιακός κατάφερε να νικήσει 4-0 τον ΟΦΗ! Οι ποδοσφαιριστές του κ. Μίτσελ περιμένουν τα αποτελέσματα για να δουν αν θα κατακτήσουν από αυτή την αγωνιστική και μαθηματικά τον τίτλο, ή αν θα το κάνουν το προσεχές Σαββατοκύριακο απέναντι στην ΑΕΚ, μέσα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Η είσοδος των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού στο γήπεδο του ΟΦΗ για ζέσταμα, μετά την ανακοίνωση της ενδεκάδας από τον κ. Μίτσελ, σηματοδότησε την επανεμφάνιση του Αβραάμ Παπαδόπουλου στο Πρωτάθλημα, μετά το ματς με την Καβάλα, στο οποίο είχε αγωνιστεί, αλλά για το Κύπελλο.

Ο Ισπανός τεχνικός προέβη σε αλλαγές, σε σχέση με τη σύνθεση που είχε επιλέξει στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Μέγιερι επανήλθε κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά στην άμυνα έμεινε ο Παπάζογλου. Αριστερά ο Χολέβας και κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν ο Αβραάμ Παπαδόπουλος με τον Μανωλά.

Στον άξονα είχαμε επίσης μία αλλαγή. «Κόφτης» ήταν ο Φέισα και μπροστά του αριστερά ήταν ο Γκρέκο και δεξιά του, σε πιο ελεύθερο ρόλο, ήταν ο Μασάντο. Στη επίθεση ο Βλαχοδήμος έμεινε στο αρχικό σχήμα και έβγαινε από δεξιά, από αριστερά έβγαινε ο Αμπντούν και στην κορυφή παρέμεινε ο Ραφίκ Τζιμπούρ.

Το παιχνίδι άρχισε με τετράλεπτη καθυστέρηση, λόγω των βεγγαλικών που άναψαν στην εξέδρα. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε από νωρίς να πάρει τα ηνία του αγώνα και να περιορίσει τον ΟΦΗ σε παθητικό ρόλο. Για να το πετύχει αυτό ήθελε να έχει την κατοχή. Στις πρώτες τους επιθέσεις οι «ερυθρόλευκοι» επέλεγαν να αναπτύσσονται από αριστερά, με δύναμη «πυρός» τον Χολέβα και τον Αμπντούν.

Με τη συμπλήρωση πέντε λεπτών ο Ολυμπιακός και ο ΟΦΗ δεν είχαν καταφέρει να δημιουργήσουν τη μεγάλη φάση, όμως οι «ερυθρόλευκοι» είχαν σαφή υπεροχή. Στο 7’ ο Ολυμπιακός δημιούργησε προϋποθέσεις για γκολ, όταν ο Τζιμπούρ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και σουτάροντας μέσα από την περιοχή, ανάγκασε τον Αγριμάκη σε εντυπωσιακή επέμβαση! Δευτερόλεπτα μετά και ενώ η ομάδα μας έμεινε στην επίθεση, ο Αμπντούν έκανε φανταστική σέντρα από αριστερά και ο Τζιμπούρ πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με καρφωτή κεφαλιά, ανενόχλητος, νίκησε τον πορτιέρο του ΟΦΗ και άνοιξε το σκορ! Η ανάπτυξη του Ολυμπιακού από τα άκρα και συγκεκριμένα από τα αριστερά, απέφερε νωρίς στο ματς καρπούς.

Ο ΟΦΗ προσπάθησε άμεσα να απαντήσει στο γκολ του Ολυμπιακού, όταν στο 10’ ο Περογαμβράκης με απευθείας εκτέλεση φάουλ (με δυνατό σουτ) δεν κατάφερε να περάσει την μπάλα από το τείχος. Στο 12’ ο Φέισα έβγαλε μπροστά τον Ολυμπιακό και πέρασε ωραία κάθετα την μπάλα για τον Βλαχοδήμο, όμως ο Αγριμάκης «διάβασε» σωστά τη φάση, βγήκε και μάζεψε την τελευταία στιγμή την μπάλα.

Ο Ολυμπιακός είχε πάρει για τα καλά την κυριαρχία στον χώρο του κέντρου και οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ αναγκάζονταν σε λάθη, από το πρέσινγκ των «ερυθρολεύκων». Οι Κρητικοί είχαν δυσκολίες στην αμυντική λειτουργία, κάτι που φάνηκε και στο 13’, όταν ο Αμπντούν έκανε ωραία κίνηση από αριστερά, πέρασε την μπάλα κάθετα για τον Μασάντο, ο οποίος σε ρόλο κρυφού «κυνηγού» μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε, αλλά αδύναμα, με τον Αγριμάκη να μπλοκάρει!

Στο 15’ ο Τζαμέλ Αμπντούν έγινε αποδέκτης της μπάλας στον άξονα, μετά από αποτυχημένη προσπάθεια του Μασάντο, την έφερε στο δεξί πόδι και σούταρε με πολύ φάλτσο, αλλά είδε την μπάλα να περνάει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Αγριμάκη. Το ματς είχε καλό ρυθμό, ο Ολυμπιακός όσο και ο ΟΦΗ προσπαθούσαν να παίξουν ποδόσφαιρο, κάτι που φαινόταν σε κάθε προσπάθεια.

Στο 17’ ο Αμπντούν έκανε πανέμορφη ενέργεια από αριστερά και πάσαρε στον άξονα για τον Γκρέκο. Εκείνος έδωσε πιο δίπλα στον Μασάντο, με τον Πορτογάλο να σουτάρει δυνατά, λίγο έξω από την περιοχή και να αναγκάζει τον Αγριμάκη να διώξει με τις γροθιές την προσπάθεια του ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού. Ο Ανδρέας Λαμπρόπουλος έκανε ωραία ατομική προσπάθεια και σουτ από τον άξονα και λίγο έξω από την περιοχή, στο 18’, με την μπάλα να περνάει έξω από το δεξί δοκάρι του Μέγιερι, ο οποίος ήλεγχε τη φάση.

Ο ΟΦΗ ανέβασε την απόδοσή του και προσπάθησε να πιέσει για την ισοφάριση, όμως οι προσπάθειες των παικτών του Γιάννη Πετράκη σταματούσαν πριν μετουσιωθούν σε ουσιαστικές ευκαιρίες για γκολ. Ένα σουτ του Βερόν στο 21’ έστειλε την μπάλα να περάσει άουτ. Ένα κόρνερ του Γκρέκο στο 23’ πέρασε ανεκμετάλλευτο. Στο 25’ ο ΟΦΗ είχε μία καλή ευκαιρία, όταν ο Βερόν από τον άξονα και λίγο δεξιά σήκωσε την μπάλα για τον Περογραμβράκη, ο οποίος μέσα από την περιοχή πήρε την κεφαλιά, αλλά ήταν άστοχος.

Στο 28’ ο Μέγιερι έδειξε να βρίσκεται σε ετοιμότητα και αντέδρασε πολύ σωστά σε ωραία προσπάθεια του ΟΦΗ και σουτ του Λαμπρόπουλου έξω από την περιοχή και λίγο προς τα αριστερά! Περίπου σε εκείνο το λεπτό ο κ. Μίτσελ έδωσε οδηγία από τον πάγκο και ο Βλαχοδήμος με τον Αμπντούν άλλαξαν θέση, με τον Έλληνα μεσοεπιθετικό να πηγαίνει αριστερά και τον Αλγερινό δεξιά.

Μέχρι το μισάωρο το παιχνίδι είχε «ισορροπήσει» αρκετά, όμως οι «ερυθρόλευκοι» διατηρούσαν την υπεροχή, αν και όχι τόσο όσο στην έναρξη του ματς, οπότε παρουσιάστηκαν καταιγιστικοί! Ο Βλαχοδήμος προσπάθησε να απειλήσει με σουτ στο 36΄, όμως είδε την μπάλα να περνάει έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Αγριμάκη.

Το πρώτο ημίχρονο «όδευε» προς το τέλος του και ο Ολυμπιακός κρατούσε με άνεση το προβάδισμα που είχε πάρει από πολύ νωρίς. Μάλιστα στο 44’ έφτασε πολύ κοντά στο να το αυξήσει κατά ένα γκολ, όταν ο Τζιμπούρ πήρε ωραία την μπάλα κάθετα από τον Αμπντούν και τη γύρισε στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Βλαχοδήμος κοντρόλαρε και σούταρε, με τον Αγριμάκη να είναι σωστά τοποθετημένος και να διώχνει με τις γροθιές σε κόρνερ! Φάση η οποία έμελλε να είναι και η τελευταία στο πρώτο μέρος, αφού ένα-δυο λεπτά μετά ο διαιτητής Αναστάσιος Κάκος σφύριξε τη λήξη του.

Ο Ολυμπιακός δικαιούταν το προβάδισμα που είχε, αλλά το σκορ μόνο… δίκαιο δεν ήταν, αφού η ομάδα μας ήταν σαφώς ανώτερη του αντιπάλου της και θα μπορούσε να έχει πετύχει και άλλα, δύο τουλάχιστον, γκολ. Το δεύτερο μέρος αναμενόταν με μεγάλη αγωνία. Η επανάληψη άρχισε με τον Γιάννη Πετράκη να πραγματοποιεί μία αλλαγή, αλλά τον κ. Μίτσελ να αφήνει απαράλλαχτη την ομάδα μας. Ο Βλαχοδήμος και ο Αμπντούν επανήλθαν στις αρχικές τους θέσεις, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Ο Βλαχοδήμος, μάλιστα, έκανε μία καλή σέντρα στο 49’, με τον Σόουζα να απομακρύνει την τελευταία στιγμή με το κεφάλι. Ο Ολυμπιακός δεν μπήκε στο δεύτερο μέρος το ίδιο δυνατά, όπως και στο πρώτο.

Στο 53’ ο Φέισα έκλεψε από τον Λαμπρόπουλο και έβγαλε γρήγορα στην κόντρα τον Ολυμπιακό δίνοντας στον Βλαχοδήμο. Εκείνος από δεξιά γύρισε στον Μασάντο, ο οποίος μπαίνοντας στην περιοχή σούταρε, αλλά ο Σαρ του έβαλε την κόντρα και παραχώρησε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης και έπειτα από ασθενή απομάκρυνση της άμυνας του ΟΦΗ ο Βλαχοδήμος πήγε να σουτάρει, αλλά η μπάλα κόντραρε και ασθενώς κατέληξε στην αγκαλιά του Αγριμάκη. Η ομάδα μας είχε ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή της.

Στο 56’ ο ΟΦΗ απείλησε σε μία αντεπίθεσή του, όταν ο Βερόν έβγαλε τον Κουτσιανικούλη σε πλεονεκτική θέση και εκείνος αφού ελίχθηκε πάσαρε δεξιά στον Βιτώρο. Εκείνος λίγο έξω από την περιοχή πλάσαρε με εσωτερικό φάλτσο, αλλά αστόχησε. Ο Ολυμπιακός παρέμενε ανώτερος στο παιχνίδι, αλλά δεν κατάφερνε να βρει το δεύτερο γκολ, που θα του έδινε την άνεση να διαχειριστεί καλύτερα το ματς. Ο Μασάντο εκτέλεσε φάουλ από τον άξονα και λίγο δεξιά στο 65’, στέλνοντας την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ο Αμπντούν πήρε την κεφαλιά, αλλά αστόχησε.

Στο 67’ ο Μασάντο άφησε το ματς και τη θέση του στον αγωνιστικό χώρο πήρε ο Γιάννης Μανιάτης. Γεγονός που σήμαινε ότι το δημιουργικό κομμάτι θα αναλάμβανε περισσότερο ο Λεάντρο Γκρέκο. Ο ρυθμός στο παιχνίδι έπεσε λίγο, όμως ο Ολυμπιακός παρέμεινε στην επίθεση και κατάφερε σε εκείνο το σημείο να «τελειώσει» ουσιαστικά το ματς! Ο Μανιάτης σέντραρε από δεξιά, σαν… ξυράφι η μπάλα πέρασε από όλους και κατέληξε αριστερά στον Χολέβα. Εκείνος σέντραρε ξανά και ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος, αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή πήρε μία άνετη, όσο και εξαιρετική κεφαλιά και νίκησε τον Αγριμάκη, γράφοντας το 2-0, στο 70’! Στην πρώτη του κλασική ευκαιρία στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός «χτύπησε» και έριξε στο… καναβάτσο τον ΟΦΗ.

Στο 72’ ο Γκρέκο εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, με τον Μανωλά να σηκώνεται πιο ψηλά από όλους, παίρνοντας την κεφαλιά και στέλνοντας την μπάλα να περάσει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Αγριμάκη. Το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού επηρέασε αισθητά την ψυχολογία των παικτών του ΟΦΗ, ενώ αντίθετα ο κ. Μίτσελ έδειξε σαφή διάθεση να διαχειριστεί το 0-2 υπέρ της ομάδας μας, ρίχνοντας στο ματς τον Αριέλ Ιμπαγάσα, αντί του σκόρερ Παναγιώτη Βλαχοδήμου, με σαφή στόχο να βάλει τον Αργεντινό να κρατήσει την μπάλα και να «παγώσει» τον ρυθμό.

Η διάταξη είχε αλλάξει και έμοιαζε με ρόμβο. Ο Φέισα ήταν «κόφτης» μπροστά από την άμυνα. Μπροστά του προς τα αριστερά ήταν ο Γκρέκο και προς τα δεξιά ο Μανιάτης. Σε ρόλο «δεκαριού» ακριβώς μπροστά τους ήταν ο Αριέλ Ιμπαγάσα. Ο Αμπντούν έβγαινε από τα αριστερά και συνέκλινε σαν δεύτερος φορ, ενώ ο Ραφίκ Τζιμπούρ ήταν ο καθαρόαιμος επιθετικός. Μάλιστα, ο «τρομοκράτης» κατάφερε να δώσει διαστάσεις θριάμβου στην πειστική και επιβλητική εμφάνιση της ομάδας μας στο «παγωμένο» «Γεντί Κουλέ», όταν εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία στην άμυνα του ΟΦΗ στο 78’ και με πλασέ, ενώ ήταν… πεσμένος στο έδαφος, έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα και έγραψε το 3-0!

Ο κ. Μίτσελ έκλεισε τις αλλαγές του στο 80’, όταν έριξε στο ματς τον Σιόβα, αντί του Μανωλά, ως παρτενέρ του Αβραάμ Παπαδόπουλου, στο κέντρο της άμυνας. Ο Αμπντούν έκανε ένα σουτ από τον άξονα και λίγο αριστερό στο 83’, όμως είδε την μπάλα να περνάει έξω από το δεξί δοκάρι του Αγκριμάκη. Στο 84’ ο Χολεβας βγήκε από αριστερά στην επίθεση, έκανε εκπληκτική σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Μανιάτης έκανε το βολ-πλανέ και ανάγκασε τον Αγριμάκη να εκτιναχθεί και να μπλοκάρει την μπάλα! Πολύ ωραία προσπάθεια από τους παίκτες του κ. Μίτσελ, οι οποίοι στο 86’ έφτασαν και σε τέταρτο γκολ, μετά από πανέμορφη προσπάθεια και τελείωμα της φάσης από τον Τάσο Παπάζογλου!

Ο Ολυμπιακός ανάγκασε τον ΟΦΗ να χάσει με «κάτω τα χέρια», σε ένα ματς στο οποίο οι Κρητικοί δεν ήταν κακοί, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν… άπιαστος! Στις καθυστερήσεις του αγώνα, μάλιστα, ο Γκρέκο έφτασε κοντά και στο… πέμπτο γκολ για τον Ολυμπιακό, αλλά δεν το πέτυχε… Το τελικό αποτέλεσμα ήταν σαφές, ενδεικτικό της εικόνας του ματς. Ο Ολυμπιακός ήταν κατά πολύ ανώτερος του ΟΦΗ, κέρδισε άνετα και επιβλητικά και έφυγε με το κεφάλι ψηλά από το Ηράκλειο.

ΟΦΗ: Αγριμάκης, Βερόν, Σαρ, Κουτσιανικούλης, Ζαχαράκης (46’ Βιτώρος), Λαμπρόπουλος, Ιωαννίδης, Περογαμβράκης, Σόουζα, Μπούρμπος, Μακρής (57’ Μπανούσης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι, Παπάζογλου, Χολέβας, Παπαδόπουλος, Μανωλάς (80’ Σιόβας), Φέισα, Γκρέκο, Μασάντο (67’ Μανιάτης), Βλαχοδήμος (74’ Ιμπαγάσα), Αμπντούν, Τζιμπούρ.

ΓΗΠΕΔΟ: «Γεντί Κουλέ»
ΣΚΟΡΕΡ: – / 7’, 79’ Τζιμπούρ, 70’ Βλαχοδήμος, 86’ Παπάζογλου
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αν. Κάκος (Κέρκυρας)
1ος ΒΟΗΘΟΣ: Λ. Βασιλειάδης (Μακεδονίας)
2ος ΒΟΗΘΟΣ: Χρ. Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ: Μ. Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 64’ Σόουζα, 90’+ Μπανούσης / 60’ Μασάντο
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: – / –
ΔΟΚΑΡΙΑ: – / –

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER Όλα τα τελευταία νέα της ομάδας μας στο e-mail σας Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις σχετικά με τα νέα του Συλλόγου, διαγωνισμούς, νέα προϊόντα και υπηρεσίες, τη διάθεση εισιτηρίων και τις προσφορές των επίσημων χορηγών και συνεργατών της ΠΑΕ Ολυμπιακός και έχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους χρήσης.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies και σε ορισμένες περιπτώσεις cookies τρίτων μερών για σκοπούς μάρκετινγκ και για την παροχή βελτιωμένων υπηρεσιών σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Κάνοντας κλικ στο OK ή συνεχίζοντας την περιήγησή σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την χρήση cookies σύμφωνα με τη σχετική πολιτική μας. Δείτε την πολιτική μας για τα cookies κάνοντας κλικ εδώ.
OK