Παρά την κούραση από το ταξίδι και τα παιχνίδια του φάιναλ 4 της Καλύμνου, οι κυπελλούχοι Ελλάδας είχαν εντυπωσιακή αυτοσυγκέντρωση στην άμυνα με παίκτη λιγότερο (0/9), που ήταν το κλειδί για την 2η επιτυχία τους επί της ομάδας των νοτίων προαστίων. Ο 4ος τελικός, στον οποίο με νίκη οι παίκτες του Βαγγέλη Πάτερου θα πανηγυρίσουν τον τίτλο, θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο στο κολυμβητήριο της Βουλιαγμένης.
«Συγχαρητήρια στα παιδιά» τόνισε μετά το τέλος του τελικού ο προπονητής της ομάδας μας και πρόσθεσε: «αμυντικά ήμασταν σχεδόν άριστοι. Στην επίθεση κάναμε κάποια λάθη τα οποία οφείλονται και στην κούραση, καθώς η ομάδα προέρχεται από συνεχόμενα δύσκολα παιχνίδια ενώ η Βουλιαγμένη είχε τη δυνατότητα να δουλέψει τις προηγούμενες ημέρες αποκλειστικά για τους τελικούς του πρωταθλήματος. Τώρα κυνηγάμε 1 νίκη σε 2 παιχνίδια και ελπίζω να την πετύχουμε το Σάββατο».
Ο αρχηγός, Τάσος Σχίζας δήλωσε: «Παίξαμε με καλή ψυχολογία μετά την κατάκτηση του κυπέλλου και είχαμε καλό αγωνιστικό ρυθμό. Κατά τη γνώμη μου σημαίνουν πάρα πολλά τα 2 γκολ που δεχθήκαμε σε τελικό και δείχνουν τη μεγάλη μας ανωτερότητα σε σχέση με τη Βουλιαγμένη. Αν παίξουμε ίδια άμυνα και το Σάββατο και βελτιώσουμε την επίθεσή μας, καθώς σήμερα δεν ήμασταν καθόλου καλοί σ’ αυτόν τον τομέα, τότε πάμε στη Βουλιαγμένη για να τελειώσουμε τη σειρά και να κατακτήσουμε και τον εφετινό τίτλο».
Τα οκτάλεπτα: 1-1, 2-1, 3-0, 0-0.
Οι σκόρερς του Ολυμπιακού: Κολόμβος 2, Ντόσκας 2, Δελακάς, Σχίζας.
Οι σκόρερς της Βουλιαγμένης: Καρούντζος, Γκακ.
