Καθοδηγούμενος από έναν εκπληκτικό Γιορντάνοφ (22 πόντοι με 20 στις 29 επιθέσεις),ο οποίος τις τρεις τελευταίες ημέρες ταλαιπωρήθηκε από ίωση, ο Ολυμπιακός δεν άφησε κανένα περιθώριο στους φιλοξενούμενους να αμφισβητήσουν την ανωτερότητά του.
Ο Παμβοχαϊκός δυσκόλεψε την ομάδα μας μόνο στο πρώτο σετ όταν πήγε προηγούμενος (14-16) στο τεχνικό τάιμ άουτ. Με τον αρχηγό, Κώστα Χριστοφιδέλη να δυσκολεύει με το σερβίς του την αντίπαλη υποδοχή και το μπλοκ να σταματά τις επιθέσεις των φιλοξενούμενων, οι ερυθρόλευκοι πήραν προβάδισμα 21-19 και κατέκτησαν τελικά το σετ με 25-22.
Στο δεύτερο σετ ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά από το πρώτο σερβίς, προηγήθηκε 8-6, 16-9 και ανέβασε τη διαφορά στους 10 πόντους (21-11) για να πάρει τελικά το δεύτερο σετ με 25-16.
Στο τρίτο σετ, η ομάδα από το Βραχάτι προσπάθησε να αντιδράσει αλλά το μόνο που μπόρεσε ήταν να προηγηθεί έως το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ (7-8). Η απάντηση των παικτών μας ήταν άμεση και αφού πήραν προβάδισμα με 16-14 και 21-17 πήραν το σετ με 25-19 και φυσικά το δεύτερο τρίποντο στο πρωτάθλημα.
Παρά τη νίκη και το ζεστό χειροκρότημα από 400 φιλάθλους μας που βρέθηκαν στο κλειστό του Ρέντη, ο προπονητής της ομάδας μας Δημήτρης Καζάζης έριξε άμεσα τους τόνους ενόψει της συνέχειας: «Παρά τη νίκη, δεν πιάσαμε καλή απόδοση. Τακτικά, στο σερβίς, δεν πιέσαμε όπως θα έπρεπε με αποτέλεσμα να δώσουμε τη δυνατότητα στον Παμβοχαϊκό να έχει καλή ανάπτυξη. Όταν καταφέραμε να πιέσουμε περισσότερο τότε το παιχνίδι έγινε ευκολότερο για εμάς. Κάναμε πάντως αυτό που θέλαμε. Πήραμε μία ακόμη καθαρή νίκη. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Θέλουμε και να κερδίζουμε αλλά και να ανεβάζουμε σταδιακά την απόδοσή μας».
Από την πλευρά του ο προπονητής τους Παμβοχαϊκού, Νίκος Ζαλμάς δήλωσε: «Άλλη εικόνα δείχνουμε στις προπονήσεις και άλλη παρουσιάζουμε στα παιχνίδια. Αυτό που έχουμε εντοπίσει μετά τα παιχνίδια του Λιγκ Καπ και τις δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος είναι πρόβλημα όχι αγωνιστικό ή τακτικό αλλά ψυχολογίας. Μόλις γίνει ένα λάθος στο παιχνίδι ή χάσουμε το προβάδισμα δεν υπάρχει η σωστή αντίδραση. Χρειαζόμαστε μία νίκη η οποία θα τονώσει την αυτοπεποίθηση της ομάδας και φυσικά είναι ιδιαίτερα σημαντικά τα παιχνίδια που ακολουθούν κόντρα στον ΠΑΟΚ και τη Λαμία».
Τα σετ: 25-22, 25-16, 25-19
Ολυμπιακός (Δ. Καζάζης): Χριστοφιδέλης 10 (9/13 επ., 1 άσο, 57% υπ. – 50% άριστες), Γιούρισιτς 9 (5/13 επ., 4 μπλοκ), Φιλίποφ 2, Κοκκινάκης 7 (6/18 επ., 1 μπλοκ, 75% υπ. – 50% άριστες), Γιορντάνοφ 22 (20/29 επ., 2 μπλοκ), Σμαραγδής 7 (6/7 επ., 1 άσο), Σωτηρίου -λ (73% υπ. – 53% άριστες) / Μαρούλης, Ποτότσνικ 2, Μάρκου 1.
Παμβοχαϊκός (Ζαλμάς): Μαντέκας 12 (12/21 επ., 56% υπ. -35% άριστες), Μπεκιάρης 6 (6/7 επ., 31% υπ. – 23% άριστες), Τερζής 1, Καραγιάννης 1 (1/3 επ.), Κατσανεβάκης 4 (3/7 επ., 1 άσο), Γιοβάνοβιτς 17 (16/36 επ., 1 μπλοκ), Δημητρακόπουλος -λ (68% υπ. – 58% άριστες) / Δρογκάρης 1, Παπαδόπουλος, Μπάκας, Βαρδής, Πανταλέων 4 (4/4 επ.)
