O L Y M P I A C O S   1 9 2 5
O L Y M P I A C O S   1 9 2 5
«Ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο»

«Ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο»

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός παρουσίασε τη μεγάλη συνεργασία με τη UNICEF!

Την έναρξη της σπουδαίας συνεργασίας με τη UNICEF παρουσίασε το μεσημέρι της Δευτέρας η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Στο πάνελ της αίθουσας εκδηλώσεων του V’ammos, στο Καραϊσκάκη, κάθισαν ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού, κύριος Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF, κύριος Λάμπρος Κανελλόπουλος και ο Σύμβουλος Στρατηγικής της Διοίκησης, κύριος Κριστιάν Καρεμπέ. Οι τρεις άνδρες μίλησαν για τη σημασία που αποκτά η σπουδαία αυτή συνεργασία, τα οφέλη τα οποία θα προκύψουν, καθώς και το πλαίσιο στο οποίο οι δύο πλευρές θα ενώσουν τις δυνάμεις τους, προσφέροντας «ελπίδα, για ένα καλύτερο αύριο»!

Ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κύριος Κώστας Καραπαπάς, προλόγισε τη Συνέντευξη Τύπου και έδωσε αμέσως τον λόγο στον Πρόεδρο του Ολυμπιακού κύριο Βαγγέλη Μαρινάκη:

«Με μεγάλη χαρά καλωσορίζω τον Πρόεδρο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF, κ. Λάμπρο Κανελλόπουλο, τους εκπροσώπους της UNICEF και φυσικά όλους εσάς. Η έναρξη αυτής της ιστορικής συνεργασίας είναι πολύ σημαντική για τον τόπο μας και για τον Ολυμπιακό που όπως όλοι γνωρίζετε είναι για τη χώρα μας πολλά περισσότερα από ένας αθλητικός σύλλογος.

Ο Ολυμπιακός, ο ενδοξότερος σύλλογος της χώρας, ο μεγαλύτερος αθλητικός οργανισμός, η ταυτότητα των μισών Ελλήνων προσθέτει τη δύναμή του στην προσπάθεια των Ηνωμένων Εθνών, στην προσπάθεια της UNICEF, στην ιερή προσπάθεια όλης της ανθρωπότητας να προσφέρει έναν καλύτερο κόσμο στα παιδιά, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Στα παιδιά που είναι η ελπίδα του πλανήτη και η καρδιά του αθλητισμού.

Στα επόμενα 2 χρόνια τουλάχιστον ο Ολυμπιακός σε συνεργασία με τη UNICEF έχει αναλάβει να συγκεντρώσει ένα ποσό πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ με διάφορες δράσεις που θα ανακοινωθούν τους επόμενους μήνες. Ταυτόχρονα θα συνεχίσει τη διαρκή φιλανθρωπική του δράση την οποία θα μεγιστοποιήσει και η λειτουργία του ιδρύματος Ολυμπιακός Foundation και θα είναι στο πλευρό των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη. Η συνεργασία μας με τη UNICEF περιέχει ένα διπλό μήνυμα. Πρώτα απ` όλα ένα κάλεσμα σε όλους τους συνανθρώπους μας στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο να σταθούν δίπλα στα παιδιά που μας χρειάζονται, δίπλα στα παιδιά που τους λείπουν βασικά αγαθά όπως το νερό, τα φάρμακα και τα εμβόλια.

Με τη συνδρομή του Ολυμπιακού 50,000 παιδιά θα εμβολιαστούν σε όλο τον κόσμο, μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα και θα μπορούν να ελπίζουν σε ένα καλύτερο αύριο,. Η εκστρατεία 100% έχει στόχο να θα εξασφαλίσει ότι ακόμα και τα παιδιά που ζουν στις πιο φτωχές περιοχές της Ελλάδος και ολόκληρου του πλανήτη θα λαμβάνουν τα σωτήρια εμβόλια, κάτι πάρα πολύ σημαντικό για όλα αυτά τα παιδιά.

Ταυτόχρονα, με τη συνεργασία αυτή στέλνουμε ένα μήνυμα. Ότι δεν υπάρχει μονάχα η Ελλάδα της ανάγκης και της κρίσης που ζητάει βοήθεια. Υπάρχει και η Eλλάδα που απλώνει το χέρι της και αγκαλιάζει όποιον έχει ανάγκη και βοηθάει. Το θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό σήμερα να τονιστεί για ακόμα μία φορά ότι η Ελλάδα δεν ζητάει μόνο βοήθεια, η Ελλάδα μπορεί να δώσει βοήθεια αρκεί να το θέλουμε όλοι μας. Ελπίζουμε να μας ακολουθήσουν όσο περισσότεροι γίνεται σε αυτόν τον δρόμο της ελπίδας και της αλληλεγγύης.

Καλώ κάθε Έλληνα να είναι δίπλα μας σε αυτή την προσπάθεια για να κάνουμε καλύτερο το αύριο των παιδιών στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Σας χρειαζόμαστε όλους να είστε κοντά μας σε αυτή την προσπάθεια και πιστεύουμε ότι ο Ολυμπιακός για άλλη μία φορά θα πρωταγωνιστήσει σε αυτή την προσπάθεια και θα την κερδίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Εν συνεχεία τοποθετήθηκε ο κύριος Λάμπρος Κανελλόπουλος, ο οποίος εξήγησε με τον καλύτερο τρόπο τη σημασία που αποκτά και για τη UNICEF η συνεργασία της με τη μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης, τον Ολυμπιακό.

«Κύριε Μαρινάκη, κύριε Καρεμπέ, κυρίες και κύριοι, είναι μια ξεχωριστή, μια ιδιαίτερα σημαντική η σημερινή μέρα για τη UNICEF παγκοσμίως. Η συνεργασία μας με τον Ολυμπιακό αποτελεί χωρίς υπερβολή μία κορυφαία ανθρωπιστική στιγμή και για την Ελλάδα, αλλά και για όλο τον κόσμο. Η UNICEF είναι η οργάνωση που χτίστηκε επάνω στα ερείπια που άφησε ο Β` Παγκόσμιος Πόλεμος και 70 χρόνια τώρα αγωνίζεται σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στον αναπτυσσόμενο κόσμο για την προστασία, την ασφάλεια, την ανάπτυξη των παιδιών που βρίσκονται σε δοκιμασία για την καταπολέμηση της παιδικής εργασίας κι όλων των μορφών εκμετάλλευσης, για την καταπολέμηση της φτώχειας, της πείνας του υποσιτισμού που σήμερα βασανίζει δισεκατομμύρια ανθρώπους και ιδιαίτερα τα παιδιά στον πλανήτη μας.

Είναι αναμφίβολα η σημερινή μέρα μια μεγάλη ιστορική συνάντηση που ανοίγει μία νέα σελίδα για τα ανθρωπιστικά ιδεώδη στη χώρα μας. H UNICEF από τη μια κι ο Ολυμπιακός από την άλλη. Ο Ολυμπιακός, ένας σύλλογος που κουβαλά ένα πολύ μεγάλο ιστορικό φορτίο στη νεοελληνική αθλητική ιστορία της χώρας και με ανεκτίμητη συμβολή στην ανάπτυξη και την εξέλιξη του ελληνικού ποδοσφαίρου και γενικότερα του ελληνικού αθλητισμού έρχεται με την επιλογή του αυτή και με την πράξη του να αναδείξει ότι οι αρχές οι ανθρωπιστικές, οι αξίες οι ηθικές που πρέπει να διαπερνούν τις σύγχρονες κοινωνίες δεν είναι ασύμβατες με τον αθλητισμό, δεν είναι αντίπαλες αλλά συμπορεύονται.

Η πράξη αυτή έρχεται πραγματικά να υπερβεί τα παρωχημένα στερεότυπα των συγκυριακών εκδηλώσεων και να τους δώσει ένα αθλητικό, ανθρωπιστικό και οικουμενικό χαρακτήρα, έχοντας σαν προμετωπίδα των δράσεών μας και των εκδηλώσεών μας από δω και μπρος τη χάρτα των δικαιωμάτων του παιδιού που αποτελεί ένα οικουμενικό κείμενο απόλυτης αποδοχής απ` όλα τα μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών απ` όλον τον κόσμο που αγκαλιάζει δισεκατομμύρια ανθρώπους, που αποτελεί το βήμα και τη φωνή όλων εκείνων των παιδιών που σήμερα δοκιμάζονται, που σήμερα αγωνίζονται, που σήμερα κάνουν εκκλήσεις για μια αλληλεγγύη, για μια στήριξη, για μια βοήθεια να βγουν στη ζωή με περισσότερα εφόδια, με περισσότερες ευκαιρίες.

Ε, λοιπόν, αυτή η σημερινή μας συνάντηση ανοίγει διάπλατα τον δρόμο. Είναι μια πάρα πολύ σημαντική στιγμή και είμαι υποχρεωμένος σήμερα απέναντί σας να το τονίσω: ο ρόλος του κ. Μαρινάκη σε αυτή την προσπάθεια είναι καθοριστικός, έξω από τις οποιεσδήποτε ανθρωπιστικές δραστηριότητες που εγώ τις γνωρίζω πάρα πολύ καλά. Έρχεται πραγματικά να αναδείξει την ευαισθησία, την αλληλεγγύη, την ανθρωπιά, την ευθύνη, την αγάπη, την ελπίδα, την πίστη, σε ορισμένες αρχές, σε ορισμένες ηθικές αξίες που τις έχει ανάγκη σήμερα η ελληνική κοινωνία.

Σήμερα που η Ελλάδα δοκιμάζεται από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, σήμερα που η ανθρωπιστική, κοινωνική κρίση στην Ελλάδα παίρνει ανεξέλεγκτες και πρωτόγνωρες αν θέλετε διαστάσεις για τη γενιά μας και όχι μόνο, η πρωτοβουλία αυτή του Ολυμπιακού και της UNICEF αποτελεί αν θέλετε, χωρίς υπερβολή, έναν φάρο ελπίδας, ένα κάλεσμα αγάπης. Όχι απλά αφουγκράζεται ο Ολυμπιακός τα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα, αλλά εμπράκτως έρχεται να αναδείξει με τη στάση του ότι γίνεται πρωταγωνιστής αυτής της προσπάθειας, έξω από τις συλλογικές προτιμήσεις ομάδων, έξω από τις όποιες αντιπαλότητες τις καλώς εννοούμενες κατ` εμένα που διακρίνουν τον ελληνικό αθλητισμό και το ποδοσφαιρικό στερέωμα της χώρας μας, αυτό που έχει ιδιαίτερη αξία είναι ότι υπερβαίνουμε όλο αυτό το πλαίσιο, όλο αυτό το κατεστημένο και παρωχημένο κλίμα και δίνουμε μια άλλη διάσταση το πώς μπορούν σήμερα οι αθλητικοί σύλλογοι, οι μεγάλες ομάδες να διαδραματίσουν κι έναν πρωτοποριακό κι έναν πρωταγωνιστικό ρόλο, στο πλαίσιο της ένωσης και της κοινωνικής συνοχής των χωρών.

Ο Ολυμπιακός αποτελεί από εδώ και εμπρός, μαζί με την Μπαρτσελόνα, τις δύο μεγάλες ομάδες που βρίσκονται στην ίδια γραμμή δράσης, στο ίδιο μετερίζι αγώνα. Ξέρετε πόσο κουράγιο και πόσες ελπίδες θα βγουν μέσα από τη σημερινή μας συνάντηση; Ένα κλίμα αγάπης, ένα κλίμα ενότητας, ένα κλίμα αισιοδοξίας και αγάπης, θα βγει. Θέλω να πιστεύω ότι η Ελληνική κοινωνία, η οποία σήμερα δοκιμάζεται και η οποία έχει καταδείξει μέσα στο διάβα των χρόνων την ανθρωπιά της, το πόσο μεγάλα αποθέματα ανθρωπιάς διαθέτει ακόμη, θα αγκαλιάσει αυτό το μεγάλο εγχείρημά μας και εμείς θα είμαστε δίπλα σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια.

Θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Μαρινάκη, για όλη αυτή την προσπάθεια, την οποία έκανε και κάνει, και θεωρούμε ότι αποτελεί, όχι μόνο ο Ολυμπιακός, αλλά και Πρόεδρός του, υπόδειγμα ανθρωπιστικής αλληλεγγύης, υπόδειγμα του πως μπορεί να συνδυαστεί ο αθλητικός με τον κοινωνικό κόσμο, η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο, με την ανθρωπιά και την προσφορά στον συνάνθρωπο, υπόδειγμα της πίστης και της αγάπης για τα παιδιά, τα οποία καθημερινά δοκιμάζονται από τη βία, από την καταπίεση, από την εκμετάλλευση, από όλες αυτές τις μορφές, οι οποίες θέτουν εν αμφιβόλων τον πολιτισμό μας. Νιώθω την ανάγκη να σας ευχαριστήσω, για εμάς η σημερινή ημέρα ανοίγει μία ιδιαίτερη σελίδα, στην προσπάθεια που κάνουμε για να μεγαλώσουμε τη δράση μας και την προσφορά μας, σε όλα τα επίπεδα».

Κλείνοντας, τον λόγο πήρε ο Κριστιάν Καρεμπέ, ο οποίος με τη σειρά του επεσήμανε:

«Καλησπέρα σας. Για μένα είναι μία πολύ σπουδαία ημέρα σήμερα, μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία από την πλευρά του Ολυμπιακού. Έχω δουλέψει ήδη για τη UNICEF και γνωρίζω καλά περί τίνος πρόκειται. Είναι πολύ σημαντική η πρωτοβουλία για τον εμβολιασμό των παιδιών εδώ στην Ελλάδα.

Αρχίζουμε μία συνεργασία με έναν μεγάλο Οργανισμό, με τον οποίο μοιραζόμαστε την ίδια φιλοσοφία, τα ίδια συναισθήματα, το ίδιο πάθος, τη θέληση να σώσουμε ζωές. Προσπαθούμε να χτίσουμε καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας και φυσικά αυτή η συνεργασία θα μας κάνει την ομάδα μας να έχει ακόμη μεγαλύτερη προσφορά στην κοινωνία της χώρας μας. Ο αθλητισμός μας δίνει αυτή τη δυνατότητα, να χτίσουμε καλύτερο μέλλον, να προσφέρουμε εκπαίδευση στα παιδιά, είναι σημαντικό να ενισχύσουμε μέσω του αθλητισμού την υγεία.

Θέλω να συγχαρώ τους δύο κυρίους που κάθονται στο πάνελ μαζί μου, γιατί με αυτό αποκτούν σημαντικό ρόλο ως πρότυπα για την κοινωνία. Εκείνοι έχουν ανοίξει έναν καινούριο δρόμο και με την ίδια φιλοσοφία θα προχωρήσουμε σε αυτόν, για να βελτιώσουμε το σήμερα και το αύριο»!

Ακολούθησε η αποκάλυψη της φανέλας του Ολυμπιακού, η οποία πλέον θα φέρει το λογότυπο της UNICEF και με αυτό τον λαμπρό τρόπο, με τον Κριστιάν Καρεμπέ να παρουσιάζει και στο πάνελ την ερυθρόλευκη φανέλα με τον λογότυπο της UNICEF, κρατώντας την μαζί με τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού και τον κύριο Κανελλόπουλο, η Συνέντευξη Τύπου ολοκληρώθηκε.

Για να δείτε το photostory από την Συνέντευξη Τύπου πατήστε ΕΔΩ.

Για να δείτε το video από την Συνέντευξη Τύπου πατήστε ΕΔΩ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER Όλα τα τελευταία νέα της ομάδας μας στο e-mail σας Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις σχετικά με τα νέα του Συλλόγου, διαγωνισμούς, νέα προϊόντα και υπηρεσίες, τη διάθεση εισιτηρίων και τις προσφορές των επίσημων χορηγών και συνεργατών της ΠΑΕ Ολυμπιακός και έχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους χρήσης.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies και σε ορισμένες περιπτώσεις cookies τρίτων μερών για σκοπούς μάρκετινγκ και για την παροχή βελτιωμένων υπηρεσιών σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Κάνοντας κλικ στο OK ή συνεχίζοντας την περιήγησή σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την χρήση cookies σύμφωνα με τη σχετική πολιτική μας. Δείτε την πολιτική μας για τα cookies κάνοντας κλικ εδώ.
OK