O L Y M P I A C O S   1 9 2 5
O L Y M P I A C O S   1 9 2 5
O Θρύλος δίπλα στους πληγέντες

O Θρύλος δίπλα στους πληγέντες

Αντιπροσωπεία του Ολυμπιακού βρέθηκε στην Ψέριμο και την Κάλυμνο για να ενισχύσει τους πλημμυροπαθείς.

Η αγκαλιά της οικογένειας του Ολυμπιακού είναι μεγάλη και χωρά όλους τους συνανθρώπους μας, 365 ημέρες τον χρόνο, όπου κι αν βρίσκονται.

Ο πρόεδρος της ομάδας μας, κ. Βαγγέλης Μαρινάκης και οι ποδοσφαιριστές μας πήραν μία ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία. Αποφάσισαν να δωρίσουν ένα σημαντικό ποσό από τα πριμ των παικτών για να ενισχύσουν οικονομικά τους κατοίκους του ακριτικού νησιού της Ψερίμου, αλλά και της Καλύμνου που επλήγησαν από τις φοβερές πλημμύρες του Νοεμβρίου.

Την Παρασκευή, αντιπροσωπεία της ομάδας μας, αποτελούμενη μεταξύ άλλων από τον Διευθυντή Επικοινωνίας, κ. Κώστα Καραπαπά, τον Γενικό Αρχηγό της Διεύθυνσης Ακαδημίας του Ολυμπιακού, Γρηγόρη Γεωργάτο που εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές και τον Διευθυντή Εταιρικής Επικοινωνίας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, κ. Βασίλη Τοκάκη, μετέβη αρχικά στην Κάλυμνο και στη συνέχεια στην Ψέριμο για να παραδώσει τα χρήματα στους πληγέντες, αλλά και να βρεθεί κοντά στους φιλάθλους της ομάδας που τη στηρίζουν σε κάθε της βήμα, δείχνοντας ότι η καρδιά του Ολυμπιακού «χτυπά» σε κάθε μήκος και πλάτος της Ελλάδας και όχι μόνο.

Η αντιπροσωπεία της ομάδας μας έγινε δεκτή με ιδιαίτερο ενθουσιασμό στο αεροδρόμιο της Καλύμνου από τα μέλη της Θύρας 7 του νησιού Άρη Φιλίτση, Πέτρο Μάρθα, Παντελή Γεωργαντή, Αντώνη Ρεΐση, Μιχάλη Κολομούντρη, Αλέξη Πουλαφέτη και Μανώλη Κόκκινο, καθώς και από εκπροσώπους της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης.

Στη συνέχεια μετέβη στο πνευματικό κέντρο του νησιού, όπου έτυχε θερμής υποδοχής, με τον κ. Γεωργάτο να ευχαριστεί τον κόσμο της Καλύμνου για το εγκάρδιο καλωσόρισμα: «Καταρχήν θέλω να ευχηθώ καλή χρονιά σε όλους. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη φιλοξενία στο νησί σας. Εγώ έρχομαι πρώτη φορά και από το αεροδρόμιο που ήρθα υπάρχει πραγματικά μια ζεστασιά από τους ανθρώπους εδώ. Το μόνο που θέλω να πω, γιατί εγώ δεν είμαι των πολλών λόγων και γενικά ποτέ τα λόγια δεν ήταν το φόρτε μου, μόνο οι πράξεις ήταν – έτσι έμαθα, έτσι γεννήθηκα κι έτσι είμαι – είναι ότι ο λόγος που είμαστε εδώ δεν είναι τυπικός. Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε εδώ δεν λύνεται μόνο με ένα τηλέφωνο κι ένα “εντάξει, θα βοηθήσουμε”, γιατί πραγματικά ο Ολυμπιακός σε αυτό το κομμάτι ειδικά τα τελευταία χρόνια κάνει τρομερή δουλειά. Η κίνηση του να έρθουμε εδώ είναι ουσιαστική. Για να μας δείτε, να έρθουμε κοντά σας, να δούμε κι εμείς αυτό που πάθατε εσείς, να το νιώσουμε κι εμείς και να είναι και για εμάς μεγαλύτερη η χαρά για τη βοήθεια που θα σας προσφέρουμε, θέλοντας να είναι ακόμα πιο πολύ ουσιαστική. Σας ευχαριστούμε για άλλη μία φορά πάρα πολύ».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Καλυμνίων, κ. Δημήτρης Διακομιχάλης, εξήγησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πληγέντες, τονίζοντας τη σπουδαία βοήθεια που θα τους προσφέρει η οικονομική ενίσχυση που αποφάσισαν, δείχνοντας την ιδιαίτερη ευαισθησία τους, οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας. Ο κ. Διακομιχάλης ευχαρίστησε θερμά τους ποδοσφαιριστές μας και τον Πρόεδρό μας για την πρωτοβουλία τους να βοηθήσουν όλους τους πληγέντες, καλώντας τον και στο “κόκκινο νησί”, όπως το χαρακτήρισε:

«Φάνηκε η μεγαλοθυμία του Βαγγέλη Μαρινάκη, τον οποίο ευχαριστώ για μία ακόμα φορά και τον καλώ να επισκεφθεί επίσημα αυτό το νησί, το οποίο είναι κόκκινο στην κυριολεξία ποδοσφαιρικά! Φάνηκε η μεγαλοπρέπεια του ανθρώπου αυτού».

Ο λόγος πέρασε στη συνέχεια στον κ. Τοκάκη, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θα ήθελα να σας εκφράσω τη χαρά μας που βρισκόμαστε σήμερα ανάμεσά σας. Η ταχύτητα της αντίδρασης της ΠΑΕ Ολυμπιακός οφειλόταν σε ένα και μόνο γεγονός: ότι ο Πρόεδρος και οι παίκτες είχαν αποφασίσει να στηρίξουν το νησί σας. Θέλαμε να στηρίξουμε την Κάλυμνο και την Ψέριμο βλέποντας από τις τηλεοράσεις όλα αυτά τα οποία συνέβαιναν στον τόπο σας. Για εμάς είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι βρισκόμαστε εδώ, γιατί ο Πρόεδρός μας όπως ξέρετε κι όπως συχνά αναφέρει, πέρα από την Ελλάδα των δυσκολιών, υπάρχει η Ελλάδα της προσφοράς και της αλληλεγγύης και ο Ολυμπιακός είναι ένα κομμάτι αυτής της Ελλάδας.

Δυστυχώς εσείς οι κάτοικοι αυτών των δύο ακριτικών νησιών, πέρα από τις δυσκολίες της καθημερινότητας που είναι πάρα πολλές και τις αντιλαμβανόμαστε και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε όλοι οι Έλληνες εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, ήρθατε αντιμέτωποι με τον χειρότερο εφιάλτη, με τα φυσικά φαινόμενα. Βρεθήκατε μπροστά στη φύση, χάσατε περιουσιακά σας στοιχεία και ζήσατε πάρα πολύ δύσκολες στιγμές. Όλες αυτές οι εικόνες που έφταναν σε εμάς, μας συγκλόνισαν, τον Πρόεδρο, τους παίκτες και γι’ αυτό αποφάσισαν οι παίκτες του Ολυμπιακού να διαθέσουν ένα σημαντικό ποσό από τα πριμ τους προκειμένου να υποστηρίξουν οικονομικά εσάς, τους κατοίκους της Καλύμνου και της Ψερίμου.

Πρέπει να ξέρετε ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι απλά η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα αγωνιστικά και μία από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός είναι ένα ζωντανό κύτταρο της ελληνικής κοινωνίας. Πρέπει να γνωρίζετε ότι καθημερινά ο Ολυμπιακός προσφέρει. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται πάντα και παντού κοντά στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη κι αυτό γιατί ο Ολυμπιακός έχει έντονες κοινωνικές αναφορές, είναι ένα κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Ο Ολυμπιακός είστε εσείς, οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού. Αυτό είναι ο Ολυμπιακός και η ΠΑΕ Ολυμπιακός αυτό το αναγνωρίζει και το επιστρέφει στην ελληνική κοινωνία. Κι αυτό είναι αρχή του Προέδρου μας, του Βαγγέλη Μαρινάκη. Θέλω να ξέρετε ότι εμείς σήμερα εδώ δεν ήρθαμε μόνο για να δώσουμε και να προσφέρουμε βοήθεια. Αισθανόμαστε ήδη ότι θα φύγουμε από εδώ παίρνοντας την αγάπη και τη ζεστασιά που προσφέρετε εδώ στην ακριτική Ελλάδα σε όλους εμάς τους ανθρώπους του Ολυμπιακού».

Ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ, κ. Καραπαπάς, στάθηκε στο κοινωνικό πρόσωπο που επιδεικνύει συνεχώς και χωρίς διακρίσεις η ομάδα μας και δεσμεύτηκε ότι ο Ολυμπιακός θα είναι κοντά στους συνανθρώπους μας που έχουν την ανάγκη μας:

«Είναι πολύ δύσκολο σε έναν τόπο ο οποίος έχει τη χαρά να είναι φυτρωμένος στη θάλασσα, αλλά ταυτόχρονα πολλές φορές να δέχεται και την οργή της, να ζείτε και να αγαπάτε τον Ολυμπιακό. Το ξέρω από τους καλούς φίλους που είναι γύρω μας, ο Γρηγόρης, εγώ, ο Βασίλης τους βλέπουμε διαρκώς στα γήπεδα κοντά μας. Είναι πολύ δύσκολο για έναν άνθρωπο ο οποίος ζει στην Κάλυμνο, ζει στην Αλεξανδρούπολη, ζει σε κάποιες περιοχές μακριά από το κέντρο, να επισκεφθεί το γήπεδο το Ολυμπιακού, να δει την αγαπημένη του ομάδα και συνήθως έτσι φτιάχνονται οι πιο πιστοί φίλαθλοι, οι πιο πιστοί οπαδοί. Μετά είναι και το χαρακτηριστικό του νησιού, καθώς, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, στο μεγαλείο αυτού του συλλόγου έχει βοηθήσει πολύ η σχέση με τη θάλασσα, το γεγονός ότι αναπτύχθηκε αυτός ο Θρύλος σε ένα λιμάνι κι όλοι εσείς οι νησιώτες, οι άνθρωποι της θάλασσας, αυτοί που ταξιδεύουν μέσα στη θάλασσα μετέφεραν ακριβώς ότι αυτή η ομάδα δεν είναι απλά μια ομάδα, είναι κάτι παραπάνω από μία ομάδα. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η ομάδα έγινε Θρύλος, δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η ομάδα έγινε η μεγαλύτερη ελληνική κοινωνική αναφορά.

Δεν υπάρχει καμία άλλη κοινωνική ομάδα τόσο μεγάλη στην Ελλάδα και τόσο ισχυρή όσο η οικογένεια του Ολυμπιακού. Η φιλανθρωπική δράση στην οποία αναφέρθηκε πριν ο κ. Τοκάκης, είναι μια δράση που προφανώς αφορά σε όλους τους ανθρώπους και όχι μόνο στους φιλάθλους του Ολυμπιακού. Προσπαθούμε να είμαστε κοντά σε όλους τους ανθρώπους και πιστέψτε μας είναι πολύ συγκινητικό για εμάς όταν έρχονται φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και αντιλαμβάνονται αυτό που κάνουμε, αντιλαμβάνονται γιατί το κάνουμε που είναι το πιο σημαντικό και νιώθουν τη ζεστασιά του συλλόγου που λέγεται Ολυμπιακός σε όλα τα επίπεδα.

Φέτος είμαστε διπλά χαρούμενοι γιατί η ομάδα μας, πέρα από τις επιτυχίες της, έχει γράψει μία τεράστια ιστορική σελίδα. Αναφέρομαι στη συνεργασία μας με τη UNICEF, η οποία είναι μια ιστορική στιγμή για τον σύλλογο, για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον ελληνικό αθλητισμό. Με τη βοήθεια του Ολυμπιακού, θα εμβολιαστούν 50.000 παιδιά στην Ελλάδα και τον κόσμο. Αυτό για εμάς είναι πολύ πιο σπουδαίο από οποιαδήποτε αθλητική νίκη, από οποιαδήποτε κατάκτηση. Έχουμε αμέτρητες, το ξέρετε, σκοπεύουμε να έχουμε ακόμα περισσότερες στο μέλλον, αλλά ταυτόχρονα θέλουμε να λειτουργούμε πέρα από την ταυτότητά μας ως αθλητικού συλλόγου, να εκπροσωπήσουμε αυτό που πολύ σωστά είπε ο Βασίλης, ότι ο Ολυμπιακός είναι πολλά περισσότερα πράγματα για τους Έλληνες.

Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη θερμή υποδοχή. Να ξέρετε ότι 365 μέρες το χρόνο το μυαλό μας είναι μαζί σας, μοιραζόμαστε τα προβλήματά σας στο μέτρο του δυνατού, σας ζηλεύουμε που ζείτε σε τόσο ωραίο τόπο, πολλές φορές, όμως, σκεφτόμαστε ότι σε έναν τέτοιο τόπο έχετε και αξεπέραστες δυσκολίες και σε αυτές τις δυσκολίες θα προσπαθήσουμε όσο μπορούμε να είμαστε κοντά σας. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα και θερμά τα μέλη του συνδέσμου της Καλύμνου, ενός συνδέσμου ο οποίος είναι πρότυπο για όλη την Ελλάδα. Και σας το λέω γιατί ταξιδεύω σε όλη την Ελλάδα, βλέπω και γνωρίζω όλους τους ανθρώπους των συνδέσμων και είμαι πολύ χαρούμενος γιατί μπορώ να πω μέσα από την καρδιά μου ότι ο σύνδεσμος εδώ είναι πρότυπο. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ κι ελπίζουμε πολύ σύντομα να τα πούμε. Βεβαίως, θα μεταφέρουμε και την πρόσκληση του Δημάρχου στον Πρόεδρό μας, ο οποίος το γνωρίζετε πολύ καλά ότι κι αυτός ως άνθρωπος της θάλασσας έχει μια ιδιαίτερη ευαισθησία για όλα αυτά. Να είστε καλά και πάντα δυνατοί και πάντα επιτυχίες στον Ολυμπιακό μας».

Τις ευχαριστίες του για την πρωτοβουλία εξέφρασε και ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Κώστας Σταυλάς, αναφέροντας μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά ότι η συγκεκριμένη πράξη «αποδεικνύει ότι η μεγάλη οικογένεια του Ολυμπιακού, εκτός από τη μεγάλη ομάδα που διαθέτει, διαθέτει και πλούσια συναισθήματα απέναντι στους συνανθρώπους μας».

Τις πόρτες του για την ομάδα μας άνοιξε εν συνεχεία το κλαμπ της Θύρας 7 Καλύμνου, με τον κ. Γεωργάτο να παραδίδει στα μέλη του φανέλα με τις υπογραφές των ποδοσφαιριστών που έστειλαν οι παίκτες μας.

Ο κ. Καραπαπάς τόνισε ότι ο Ολυμπιακός είναι κοντά σε όλους τους φιλάθλους του σε όλη την Ελλάδα κι έχει χρέος να επιστρέφει την αγάπη που δέχεται από αυτούς με όποιον τρόπο μπορεί. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για θέματα που αφορούν την ομάδα και όχι μόνο, με τους φιλάθλους να εκφράζουν τη χαρά τους και την ικανοποίησή τους για την πορεία και τις σπουδαίες επιτυχίες της και να δίνουν ραντεβού στο γήπεδο!

Εν συνεχεία, σύσσωμη η αποστολή, η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι συνοδεύτηκε σε όλο το ταξίδι της από τον Δήμαρχο Καλύμνου, κ. Διακομιχάλη, τον Αντιπεριφερειάρχη, κ. Σταυλά, τον εκπρόσωπο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, κ. Άγγελο Καλαθιανάκη και τον π. βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Γιάννη Παππά, μετέβη στο νησί της Ψερίμου.

Οι λιγοστοί κάτοικοι επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στους εκπροσώπους της ομάδας μας, οι οποίοι περιηγήθηκαν στις πληγείσες περιοχές και διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι τις καταστροφές, αλλά και τον αγώνα των ανθρώπων να επιστρέψουν κάτω από δύσκολες συνθήκες στους κανονικούς ρυθμούς της ζωής τους. Έπειτα από συνομιλία που είχαν μαζί τους παραδίδοντάς τούς την οικονομική βοήθεια συνειδητοποίησαν ακόμα περισσότερο την ανάγκη που υπάρχει για αλληλεγγύη και υποστήριξη όσων έχουν ανάγκη.

Δείτε ΕΔΩ φωτογραφίες από την επίσκεψη.

Δείτε ΕΔΩ video από την επίσκεψη.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER Όλα τα τελευταία νέα της ομάδας μας στο e-mail σας Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις σχετικά με τα νέα του Συλλόγου, διαγωνισμούς, νέα προϊόντα και υπηρεσίες, τη διάθεση εισιτηρίων και τις προσφορές των επίσημων χορηγών και συνεργατών της ΠΑΕ Ολυμπιακός και έχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους χρήσης.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies και σε ορισμένες περιπτώσεις cookies τρίτων μερών για σκοπούς μάρκετινγκ και για την παροχή βελτιωμένων υπηρεσιών σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Κάνοντας κλικ στο OK ή συνεχίζοντας την περιήγησή σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την χρήση cookies σύμφωνα με τη σχετική πολιτική μας. Δείτε την πολιτική μας για τα cookies κάνοντας κλικ εδώ.
OK