O L Y M P I A C O S   1 9 2 5
O L Y M P I A C O S   1 9 2 5
Η συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα με την Ντνίπρο

Η συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα με την Ντνίπρο

Διαβάστε τι δήλωσαν ο προπονητής της ομάδας μας, κ. Περέιρα και ο Αλεχάντρο Ντομίνγκεζ μία μέρα πριν από το ματς με την Ντνίπρο.

Βίτορ Περέιρα:

Ο Ολυμπιακός γενικά δυσκολεύεται όταν αντιμετωπίζει κλειστές άμυνες. Τα πλάνα σας αύριο ποια θα είναι; Θα πρέπει να περιμένουμε έναν Ολυμπιακό πιο επιθετικό;

«Κατ’ αρχήν αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βάλουμε το πρώτο γκολ. Πρέπει να παίξουμε σε ένα ανώτερο επίπεδο από αυτό του Κιέβου. Να είμαστε πιο οργανωμένοι και να ξεπεράσουμε την ποιότητα της Ντνίπρο σε όλα τα επίπεδα. Θέλουμε να βάλουμε το πρώτο γκολ όχι με τυχαίο τρόπο, αλλά να το καταφέρουμε με οργανωμένο παιχνίδι. Να οργανώσουμε το παιχνίδι μας ώστε να είναι στα δικά μας μέτρα και από εκεί και πέρα να αποδείξουμε ότι είμαστε καλύτεροι από εκείνους και έτσι μετά το πρώτο γκολ θα έρθει και το δεύτερο. Όλες οι ομάδες έχουν πρόβλημα να αντιμετωπίσουν κλειστές άμυνες».

Μετά τα δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα σε Κίεβο και Λεωφόρο, τι παίρνετε από τους ποδοσφαιριστές σας στις συζητήσεις που έχετε με τους ποδοσφαιριστές σας;

«Εμείς είμαστε επαγγελματίες και γνωρίζουμε ότι στο ποδόσφαιρο δεν γίνεται πάντα να κερδίζεις. Φυσικά στον Ολυμπιακό αρέσει να κερδίζει απ’ ό,τι να χάνει γιατί αυτό κάνει συνήθως. Είναι δύσκολο να δεχτούμε ότι κάναμε δύο άσχημα αποτελέσματα, αλλά από εκεί και πέρα το δεχόμαστε γιατί έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Για να το ξεπεράσεις, πρέπει να δουλέψεις για να πάρεις αποτελέσματα. Εμείς δεν έχουμε χρόνο να δουλέψουμε λόγω των σερί ματς, όμως έχουμε τη δυνατότητα να δουλεύουμε με εικόνες και με θεωρία και να προετοιμάζουμε όσο καλύτερα μπορούμε τα επόμενα παιχνίδια μας. Αυτό που θέλουμε είναι να είμαστε πολύ καλύτεροι, πιο ισορροπημένοι, να παίξουμε με θάρρος και προσωπικότητα. Αυτά είναι τα πιο σημαντικά για να επιβάλουμε το δικό μας παιχνίδι. Έχουμε 90 λεπτά για να σκοράρουμε δύο φορές και δεν μας πειράζει αν θα είναι στο πρώτο δεκάλεπτο ή στο β’ μέρος. Θέλουμε να ισοφαρίσουμε την Ντνίπρο και αυτό θέλουμε να το κάνουμε με έναν τρόπο ισορροπημένο και με ένα συστηματικό παιχνίδι. Εμείς αυτό θα έχουμε στο μυαλό μας, ότι αρχικά θα πρέπει να ισοφαρίσουμε τα δύο γκολ και μετά να πάμε το ένα βήμα παραπέρα που είναι αυτό που ονειρευόμαστε».

Και φέτος και τα προηγούμενα χρόνια οι ευρωπαϊκές βραδιές για τον Ολυμπιακό είναι κάτι το διαφορετικό. Το δικό σας κάλεσμα στον κόσμο ποιο είναι;

«Για κάθε ομάδα και κάθε προπονητή, κάθε σύλλογο είναι μία μεγάλη πρόκληση ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι. Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός δεν θέλει να είναι τεράστιος μόνο στην Ελλάδα, αλλά και ότι έχει ικανότητες στην Ευρώπη. Θέλουμε να αποδείξουμε με λόγια και πράξεις ότι αξίζουμε να είμαστε σε αυτές τις διοργανώσεις και αυτό θα το κάνουμε παίζοντας διαφορετικά απ’ ό,τι στο Κίεβο. Να παίξουμε με θέληση, με θάρρος και να αποδείξουμε ότι θέλουμε να προχωρήσουμε. Οι προκρίσεις δεν δίνονται μόνο με το όνομα. Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλο όνομα, αλλά πρέπει να αποδείξουμε στον αγωνιστικό χώρο ότι με οργανωμένο παιχνίδι μπορούμε και θέλουμε την πρόκριση, αποδεικνύοντας με πράξεις τις ικανότητές μας».

Παρατηρώντας τα δύο τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να δέχεται ουσιαστικά η ομάδα σας αυτογκόλ. Τι φταίει; Είναι έλλειψη συγκέντρωσης;

«Ακόμα μία φορά θα επαναλάβω ότι τα σερί ματς που έχουμε να αντιμετωπίσουμε δεν μας επιτρέπουν χρόνο για να δουλέψουμε. Για να δουλέψεις τα λάθη σου πρέπει να δουλέψεις μέσα στο γήπεδο κι όχι απλά με συζητήσεις ή βίντεο. Εμείς δεν έχουμε τον χρόνο να δουλέψουμε μέσα στο γήπεδο γιατί έχουμε πολλά σερί ματς. Συνήθως στις προπονήσεις κάνουμε αποκατάσταση ή αποθεραπεία για να είμαστε πιο φρέσκοι στα επόμενα παιχνίδια. Τα περισσότερα λάθη γίνονται επειδή οι παίκτες δεν είναι τόσο ξεκούραστοι ή επειδή δεν είναι τόσο συγκεντρωμένοι, με την έννοια ότι είναι υπερβολικά φορτισμένοι εκείνη τη στιγμή. Ή επειδή ο αντίπαλος μάς αναγκάζει να τα κάνουμε. Προσπαθούμε όσο το δυνατόν να μην τα επαναλάβουμε».

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλά ανασταλτικά και δεν απειλείται, αλλά στο δεύτερο μέρος παρουσιάζει ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο.

«Δεν θα προσπαθήσω να δικαιολογήσω τα λάθη. Θα σας μιλήσω για το παιχνίδι με την Ντνίπρο, ειλικρινά δεν είδα να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Είδα στο πρώτο μέρος ξεκινήσαμε καλά στα πρώτα 20-25 λεπτά, είχαμε καλές μεταβιβάσεις, καλή κυκλοφορία της μπάλας. Στο τελευταίο 15λεπτο του πρώτου ημιχρόνου χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας και σε τέσσερα λεπτά στην επανάληψη δεχτήκαμε δύο γκολ. Είναι δύσκολο να αντιδράσει μία ομάδα και να μπορέσεις να ξεπεράσεις αυτό που συνέβη. Ο μόνος τρόπος για να διορθώσεις αυτά τα λάθη, είναι να δουλεύεις. Αν είχαμε μία εβδομάδα μπροστά μας και προετοιμάζαμε το παιχνίδι μας, πολλά από τα λάθη μας δεν θα επαναλαμβάνονταν. Προσπαθήσαμε με την Ντνίπρο να είχαμε καλύτερο αποτέλεσμα. Δεν μας δόθηκε ένα πέναλτι, βάλαμε ένα γκολ που ακυρώθηκε. Θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα, οι πιθανότητες θα ήταν πολύ περισσότερες αν είχαμε τελειώσει το παιχνίδι με 2-1. Θα κυνηγάγαμε ένα γκολ, ενώ τώρα κυνηγάμε τρία. Πιστεύω ότι δεν θα συνέβαιναν αυτά τα λάθη αν δουλεύαμε πάνω σε αυτά. Με τα σερί ματς όμως δεν έχουμε τον χρόνο να δουλέψουμε».

Είστε πολύ μικρό διάστημα στον Ολυμπιακό. Εσείς πώς βιώνετε τις τελευταίες μέρες με τα άσχημα αποτελέσματα; Αισθάνεστε πίεση ή είναι κίνητρο για εσάς το αυριανό ματς;

«Βλέπω κάθε παιχνίδι και κάθε καινούρια πρόκληση σαν μία ευκαιρία. Όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά, καθοριστικά και όλα τα βλέπω σαν μία ευκαιρία για να αλλάξω την κατάσταση υπέρ μας. Οφείλω να παραδεχτώ ότι η ομάδα δεν βρίσκεται στην κατάσταση που θέλω. Ονειρεύομαι την ομάδα με περισσότερο πρέσινγκ, καλύτερη κυκλοφορία και πιο επιθετικά. Αυτό για να συμβεί πρέπει να έχουμε τον χρόνο να δουλέψουμε, να κάνουμε την αποκατάσταση και να προετοιμάσουμε την ομάδα για τα επόμενα παιχνίδια. Φανταστείτε, για να καταλάβετε τη δυσκολία που έχω, είναι ότι παίξαμε το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, την επόμενη μέρα κάναμε αποκατάσταση, την μεθεπόμενη έπρεπε να ξεκουράσω και να κάνουμε ξανά αποκατάσταση και σήμερα έπρεπε να προετοιμάσω το αυριανό παιχνίδι. Αν μπορούσα να προετοιμάσω το επόμενο παιχνίδι όπως ήθελα, να δουλέψουμε την κατοχή, το πρέσινγκ, την κυκλοφορία, την ταχύτητα, να είστε σίγουροι ότι οι παίκτες θα ήταν νεκροί στο ματς και δεν θα έβγαζαν 90 λεπτά. Αν περιμένει αύριο ο κόσμος να δει μια ομάδα που θα πιέζει ασφυκτικά για 90 λεπτά, να πω ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι σε αυτή την κατάσταση γιατί δεν έχουμε τη δυνατότητα να δουλέψουμε πάνω σε αυτό. Πρέπει να κάνουμε ποιοτικό παιχνίδι, να παίξουμε ισορροπημένα και όσο καλύτερα μπορούμε και να κυνηγήσουμε το γκολ».

Αλεχάντρο Ντομίνγκεζ:

Τι θα πρέπει να αλλάξει ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι του σε σχέση με αυτά που έδειξε στο Κίεβο για να περάσει στην επόμενη φάση;

«Πιστεύω ότι πρέπει να αλλάξουμε την εικόνα μας, είναι πολύ σημαντικό, πρέπει να κάνουμε ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι από αυτό που κάναμε στο Κίεβο. Έχουμε δουλέψει πολύ τα λάθη που έγιναν στο Κίεβο και ελπίζουμε αύριο να μην τα επαναλάβουμε, γιατί γνωρίζουμε ότι βρισκόμαστε σε ένα πολύ καθοριστικό σημείο και τα λάθη θα τα πληρώσουμε ακριβά».

Το πιστεύετε εσείς, οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, ότι μπορείτε να ανατρέψετε τέτοιο σκορ; Ο Ολυμπιακός ποτέ στην ιστορία του δεν έχει ανατρέψει τέτοιο αποτέλεσμα.

«Κατ’ αρχήν πιο πολύ απ’ όσο νομίζετε ξέρουμε ότι είναι υποχρέωσή μας. Έχουμε ένα μεγάλο διάστημα κατά το οποίο δεν τα πηγαίνουμε καλά. Και ξέρουμε ότι πρέπει να αλλάξουμε ητν κατάσταση, γιατί γνωρίζουμε τη στιγμή που βρισκόμαστε και επειδή ξέρουμε ότι έχουμε μία ομάδα που αξίζει να περάσουμε. Αξίζει περισσότερα».

Όταν μία ομάδα δεν έχει καλά αποτελέσματα, καλείται ένας ηγέτης να σηκώσει την ομάδα στην πλάτη του. Είσαι ο ηγέτης της ομάδας. Πώς νιώθεις;

«Εγώ νιώθω πολύ καλά, είμαι σε πολύ καλή κατάσταση. Είμαι έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα, για να προσφέρω μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες μου. Από εκεί και πέρα, περισσότερο από τον κάθε παίκτη προσωπικά ή από τις μονάδες, αυτό που πρέπει να επικρατήσει είναι η ομάδα. Μακάρι ο ηγέτης και ο αρχηγός να είναι η ίδια ομάδα».

Αντέχετε αυτό το πρόγραμμα που έχετε με τα συνεχόμενα παιχνίδια;

«Είμαστε επαγγελματίες, γνωρίζουμε τις δυσκολίες και είμαστε προετοιμασμένοι να το αντιμετωπίσουμε. Έχουμε αρκετούς παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν για να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόγραμμα».

Έχεις κατακτήσει το 2008 το UEFAEuropaLeagueμε την Ζενίτ. Θυμάσαι ένα ματς που τα πράγματα δεν ήταν εύκολα τότε και επίσης μία μεγάλη ανατροπή στην καριέρα σου όπου ήσουν πρωταγωνιστής;

«Στην καριέρα μου σίγουρα θα έχω ζήσει κάποιο άσχημο αποτέλεσμα που έπρεπε να το ανατρέψω. Σε εκείνο το Κύπελλο, όχι. Θυμάμαι ότι είχαμε όμως να αντιμετωπίσουμε μεγάλα παιχνίδια όπως την Μπάγερν που την κερδίσαμε. Μακάρι αυτή να είναι μία νέα ευκαιρία για να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

Όλη η άσχημη κατάσταση που δημιουργήθηκε στην Λεωφόρο σας έχει επηρεάσει ή είναι μία διαφορετική μέρα για τον Ολυμπιακό και τα έχετε αφήσει πίσω;

«Όχι. Δεν μας έχουν επηρεάσει γιατί δεν ήταν το μοναδικό δύσκολο παιχνίδι που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε. Είμαστε ποδοσφαιριστές και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να παίζουμε ποδόσφαιρο. Τα υπόλοιπα δεν μας έχουν επηρεάσει».

Για να δείτε το photostory της Συνέντευξης Τύπου πατήστε ΕΔΩ

Για να δείτε το video της Συνέντευξης Τύπου πατήστε ΕΔΩ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER Όλα τα τελευταία νέα της ομάδας μας στο e-mail σας Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις σχετικά με τα νέα του Συλλόγου, διαγωνισμούς, νέα προϊόντα και υπηρεσίες, τη διάθεση εισιτηρίων και τις προσφορές των επίσημων χορηγών και συνεργατών της ΠΑΕ Ολυμπιακός και έχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους χρήσης.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies και σε ορισμένες περιπτώσεις cookies τρίτων μερών για σκοπούς μάρκετινγκ και για την παροχή βελτιωμένων υπηρεσιών σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Κάνοντας κλικ στο OK ή συνεχίζοντας την περιήγησή σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την χρήση cookies σύμφωνα με τη σχετική πολιτική μας. Δείτε την πολιτική μας για τα cookies κάνοντας κλικ εδώ.
OK