O L Y M P I A C O S   1 9 2 5
O L Y M P I A C O S   1 9 2 5
Ο απολογισμός του Δικτύου Σχολών για το 2015!

Ο απολογισμός του Δικτύου Σχολών για το 2015!

Την χρονιά που το Δίκτυο γιόρτασε 15 χρόνια ζωής έφτασε και τις 42 Σχολές και τα 7000 παιδιά σε Ελλάδα, Κύπρο και ΗΠΑ. 

Μαγικό ήταν το 2015 για το Δίκτυο Σχολών Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού. Το Δίκτυο που έκλεισε 15 χρόνια ζωής και είναι από τα λίγα τόσο δυνατά και ενεργά στον κόσμο έφτασε μέσα στο έτος τις 42 Σχολές οι οποίες είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές του Ολυμπιακού σε Ελλάδα, Κύπρο και Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.Μέσα στο 2015 ο Ολυμπιακός απέκτησε και 3η Κεντρική Σχολή αφού μετά από το Ρέντη και το Καραϊσκάκη στην οικογένεια εισήλθαν και τα “Βοτσαλάκια”.
 
Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε!


 

Το Δίκτυο Σχολών Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού έκλεισε 15 χρόνια ζωής τον Σεπτέμβριο του 2015. Χρόνια γεμάτα επιτυχίες, όνειρα, δουλειά, διασκέδαση, δραστηριότητες και ανάδειξη ταλέντων. Ο Ολυμπιακός ανήκει στους συλλόγους εκείνους που διαθέτουν ένα τόσο δυνατό ενεργό Δίκτυο σε όλο τον κόσμο! Τα 7000 παιδιά που «φοιτούν» στις Σχολές μας είναι η μεγαλύτερη επένδυση για το μέλλον.
 
42 Σχολές όσα και τα Πρωταθλήματα!

Ο σύλλογος έχει πλέον 42 Σχολές σε Ελλάδα, Κύπρο και σε ΗΠΑ όσα είναι και τα Πρωταθλήματα μας. Ο αριθμός αυτός αποτελεί ρεκόρ για το Δίκτυο και ο Ολυμπιακός μπορεί να υπερηφανεύεται εκτός από τον αριθμό Σχολών του και για τη νέα του Σχολή στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, η οποία είναι η δεύτερη, μετά από το Σικάγο στις ΗΠΑ.

 
Από την Μυτιλήνη στο “Emirates”
 
Το 2015 αποτέλεσε ιστορική χρονιά για το Δίκτυο Σχολών αφού ένα παιδί από τη Σχολή μας στην Μυτιλήνη έπαιξε στο UEFA Champions League με τον Ολυμπιακό! Είναι ο Πραξιτέλης Βούρος ο οποίος ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στη Σχολή μας στο όμορφο νησί του Αιγαίου και έφτασε να αγωνιστεί στο νικηφόρο παιχνίδι με την Άρσεναλ στο “Emirates”. Ακόμη ένα παιδί από τη Σχολή Χαλκίδας, ο Στάθης Λάμπρου, συμμετείχε στο UEFA Youth League και αγωνίστηκε κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου.
Επαγγελματικό συμβόλαιο

Ο Θανάσης Ανδρούτσος ο οποίος ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην Κεντρική Σχολή του Ολυμπιακού στον Ελαιώνα υπέγραψε μέσα στο 2015 το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την αγαπημένη του ομάδα!

 
Παγκόσμιο Summer Camp

Το καλοκαίρι του 2015 ο Ολυμπιακός τηρώντας την … παράδοση διοργάνωσε για ακόμη μια χρονιά το Summer Camp του στο Προπονητικό Κέντρο Ρέντη. Το Summer Camp που διήρκεσε 2 εβδομάδες είχε περισσότερα από 350 παιδιά τα οποία εκτός από την Ελλάδα προέρχονταν από την Κύπρο, το Σικάγο, την Καλιφόρνια, την Σουηδία, τη Νότιος Αφρική και άλλα πόλεις και κράτη του κόσμου! Μάλιστα ως εθελοντές πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στο Summer Camp δυο νεαροί από το Σικάγο!

 
Πρωτάθλημα Σχολών!


 

Παρουσία του άσου της πρώτης ομάδας Τσόρι Ντομίγκεζ πραγματοποιήθηκε στο Ρέντη μια ημέρα μετά από τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος, στον οποίο ήταν MVP, η τελετή λήξης του Πρωταθλήματος Σχολών Αττικής. Όλες οι Σχολές της Αττικής, αλλά και η Σχολή Θεσσαλονίκης και Χαλκίδας συγκεντρώθηκαν στο Ρέντη, απόλαυσαν το αγαπημένο τους παιχνίδι και γιόρτασαν με τον καλύτερο τρόπο το φινάλε της χρονιάς! Τη σεζόν 2015-16 το Πρωτάθλημα Σχολών διεξάγεται για 5η συνεχή χρονιά σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες.
 
Σεμινάριο των ρεκόρ!


 

Περισσότερα από 150 στελέχη (προπονητές, σχολάρχες) συμμετείχαν στο Ετήσιο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Σχολών που διοργάνωσε η Διεύθυνση Ακαδημίας στο Ρέντη το διήμερο 10-11 Οκτωβρίου. Ο αριθμός αυτός είναι ρεκόρ για το Σεμινάριο που έχει γίνει πλέον θεσμός. Τα μέλη των Σχολών μας είχαν την ευκαιρία να διδαχθούν το ποδόσφαιρο και τα μυστικά του από τους καλύτερους. Από τον Θόδωρο Ελευθεριάδη, τον Δημήτρη Μαυρογενίδη, τον Τάσο Πάντο, τον Γιώργο Αμανατίδη, τον Βασίλη Βούζα, τον Φώτη Στρακόσια και τα άλλα στελέχη της Ακαδημίας που κάθε χρόνο φτιάχνουν και τον προπονητικό προγραμματισμό των Σχολών ο οποίος είναι διαθέσιμος στα ελληνικά αλλά και στα αγγλικά. Στο Σεμινάριο ήταν και για 2η συνεχόμενη χρονιά ομιλητής ο γιατρός της πρώτης ομάδας κ. Θέος ενώ αναλύθηκαν από ειδικούς και θέματα Αθλητικής Ψυχολογίας, Διατροφής και Εργομετρικών μετρήσεων. Το Σεμινάριο τίμησαν με την παρουσία τους και οι ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας του Ολυμπιακού Φελίπε Πάρντο και Δημήτρης Κολοβός.
 
Επίσκεψη στην Καλιφόρνια


 

Τον Νοέμβριο του 2015 κλιμάκιο της Ακαδημίας του Ολυμπιακού αποτελούμενο από τον Διευθυντή Σχολών κ. Νάνο, τον σκάουτερ κ. Αμανατίδη και τον προπονητή κ. Παπαπαναγή επισκέφτηκε για 8 ημέρες την Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Ο Ολυμπιακός εγκαινίασε επίσημα τη νέα του συνεργασία στις ΗΠΑ και συνεχίζει να δημιουργεί τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Στην διάρκεια της επίσκεψης εκτός από τις προπονήσεις και τις εκδηλώσεις στη Σχολή, τα μέλη του Ολυμπιακού μαζί με τον επικεφαλής της Σχολής κ. Φρουσιάκη είχαν συναντήσεις με σπουδαίους συλλόγους των ΗΠΑ (LA Galaxy, LA),με ομοσπονδίες, με την δημοτική αρχή και την εκκλησία! Η Σχολή μας στο Λος Άντζελες αν και στον πρώτο χρόνο της ζωής της έχει φτάσει ήδη τα 300 παιδιά!
 
Πρωταθλητές ΗΠΑ!


 

Την πρώτη θέση στο Εθνικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου των ΗΠΑ κατέλαβε ο Ολυμπιακός! Η ομάδα των Κ-14 της Σχολής μας στο Σικάγο έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομα του Ολυμπιακού στην ιστορία του Πρωταθλήματος αφού κέρδισε στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης που διεξήχθη στην Ιντιάνα και στο Grand Park Soccer Complex. Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-0 στον τελικό της Maui United Soccer από την Χαβάη στον τελικό και έφτασε στην κορυφή των ΗΠΑ! Επιπλέον μέσα στο 2015 δυο παιδιά της Σχολής μας στο Σικάγο έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση της εκκλησίας έφτιαξαν μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα με την οποία οι άποροι και οι άστεγοι του Ιλινόις βρίσκουν εύκολα και γρήγορα τον δρόμο προς την σίτιση!
 
Επίσκεψη στην Κύπρο


 

Τον Μάρτιο του 2015 η Διεύθυνση Ακαδημίας του Ολυμπιακού πραγματοποίησε επίσκεψη διάρκειας μιας εβδομάδας στην Κύπρο. Ο Ολυμπιακός διατηρεί στο νησί πέντε Σχολές Ποδοσφαίρου και ο Διευθυντής της Ακαδημίας κ. Γεωργάτος, ο Τεχνικός Διευθυντής κ. Ελευθεριάδης, ο Διευθυντής Σχολών κ. Νάνος και ο προπονητής της Ακαδημίας κ. Παπαπαναγής επισκέφτηκαν και τις πέντε πραγματοποιώντας μεταξύ άλλων ανοιχτά δοκιμαστικά στα οποία σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχών! Μέσα στο 2015 ο 17χρόνος ποδοσφαιριστής της Σχολής μας στην Πάφο Άγγελος Άσσος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην 12η Διεθνή Ολυμπιάδα Επιστήμης Νέων (IJSO) η οποία διεξήχθη στο Νταεγού της Κορέας από τις 2 έως τις 11 Δεκεμβρίου.
 
Η πρώτη ομάδα «δίπλα» στις Σχολές!


 

Πολλοί παίκτες της πρώτης ομάδας του Ολυμπιακού βρέθηκαν δίπλα στα παιδιά των Σχολών Ποδοσφαίρου. Ο “Τσόρι” εκτός από την τελετή λήξης του Πρωταθλήματος Σχολών τίμησε και με την παρουσία του τον Αγιασμό της Σχολής Καραϊσκάκη! Ο Γιάννης Γιαννιώτας επισκέφτηκε την Σχολή μας στην Βέροια, ο Ανδρέας Μπουχαλάκης την Σχολή Ρέντη ενώ ο Πραξιτέλης Βούρος και ο Λευτέρης Χουτεσιώτης βρέθηκαν στην Σχολή Αλίμου όπου διεξήχθη η 7η ημέρα του Πρωταθλήματος Σχολών. O Ρομπέρτο και ο Πουλίδο έστειλαν ως δώρα από μια φανέλα τους στη Σχολή Καλιφόρνια και τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από την λαχειοφόρο δόθηκαν σε ίδρυμα με παιδιά με ειδικές ικανότητες! Ακόμη ο Φελίπε Πάρντο και ο Δημήτρης Κολοβός τίμησαν με την παρουσία τους το Σεμινάριο Σχολών στο Ρέντη. Στη Σχολή Βάρης μαθαίνουν ποδόσφαιρο τα παιδιά των Τσόρι και Ιντέγιε και έτσι η παρουσία τους εκεί είναι σε εβδομαδιαία βάση! Οι Σχολές της επαρχίας που έχουν στην πόλη τους και ομάδα που αγωνίζεται στη Super League υποδέχτηκαν και την ομάδα του Ολυμπιακού είτε στο αεροδρόμιο είτε στο ξενοδοχείο.
 
Ένα με την Ακαδημία!

Μέσα στη χρονιά πολλοί προπονητές και στελέχη της Ακαδημίας επισκέφτηκαν τις Σχολές του Δικτύου. Εκτός από τις επισκέψεις σε Κύπρο και ΗΠΑ (Γεωργάτος, Ελευθεριάδης, Παπαπαναγής, Αμανατίδης) οι προπονητές μας Δημήτρης Μαυρογενίδης, Τάσος Πάντος, Σωκράτης Κοψαχείλης, Γιώργος Κοκολάκης επισκέφτηκαν Σχολές σε Αττική και επαρχία. Οι Σχολές και η Ακαδημία μετά από απόφαση του Προέδρου της ΘΡΥΛΟΣ ΑΕ κ. Παύλου έχουν ενοποιηθεί στην πράξη από το 2011!

 
Σεμινάρια και εργομετρικά στις Σχολές!


 

Το 2015 συνεχίστηκαν στις Σχολές μας τα Σεμινάρια Αθλητικής Ψυχολογίας και Διατροφής ενώ ο Ολυμπιακός εγκαινίασε και μια νέα… παροχή που είναι τα εργομετρικά τεστ με τις Σχολές Βάρης και Ρέντη να έχουν ήδη συμμετάσχει στο πρόγραμμα.
 
Πλούσια κοινωνική και φιλανθρωπική δράση!


 

Οι Σχολές μας δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός είναι κάτι παραπάνω από ένας σύλλογος και οι Σχολές είναι «κυψέλες» όπου τα παιδιά κοινωνικοποιούνται και μαθαίνουν να είναι καλοί άνθρωποι και μαθητές αλλά και να στέκονται δίπλα στον συνάνθρωπο τους! Μέσα στο 2015 ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Μαρινάκης βοήθησε μέσω των Σχολών πολλά ιδρύματα στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ με τα παιδιά να παραδίδουν τις επιταγές-αγάπης σ’ εκείνους που έχουν πραγματικά ανάγκη! Ο Ολυμπιακός επιστρέφει την αγάπη που παίρνει από την κοινωνία αφού είναι ένα μεγάλο και ζωντανό κομμάτι της παγκόσμιας κοινωνίας! Τα παιδιά των Σχολών μας συμμετείχαν ακόμη σε λαμπαδηδρομίες για καλό σκοπό, σε αγώνες δρόμου ενώ οι Σχολές είχαν και περίπτερο στο Bazaar Βιβλίου που διοργάνωσε ο Δήμος Πειραιά με το BHMA FM στο ΣΕΦ με τα έσοδα να πηγαίνουν στους απόρους του Πειραιά. Όλες οι Σχολές έχουν αναπτύξει σε τοπικό επίπεδο πλούσια φιλανθρωπική και πολιτιστική δράση και είναι σημείο αναφοράς!
 
Summer Camp στο Δήμο Πειραιά!


 

Ο Ολυμπιακός στηρίζει με κάθε τρόπο την πόλη που τον γέννησε, τον Πειραιά. Μέσα στο 2015 πραγματοποιήθηκαν από τον Δήμο και την ΘΡΥΛΟΣ ΑΕ, Summer Camp σε πέντε δημοτικά διαμερίσματα του Πειραιά στα οποία τα παιδιά έπαιξαν και ήρθαν σε επαφή με πολλά αθλήματα!
 
Επίσημη φωτογράφηση!


 

Μέσα στο 2015 για πρώτη φορά φωτογραφήθηκαν στο Προπονητικό Κέντρο της ομάδας στο Ρέντη οι Κεντρικές Σχολές Ρέντη, Καραϊσκάκη, Βοτσαλάκια. Φωτογραφήθηκαν μπροστά στο τεράστιο σήμα με τα 4 αστέρια εκεί όπου φωτογραφίζεται και η μεγάλη ομάδα!
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER Όλα τα τελευταία νέα της ομάδας μας στο e-mail σας Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις σχετικά με τα νέα του Συλλόγου, διαγωνισμούς, νέα προϊόντα και υπηρεσίες, τη διάθεση εισιτηρίων και τις προσφορές των επίσημων χορηγών και συνεργατών της ΠΑΕ Ολυμπιακός και έχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους χρήσης.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies και σε ορισμένες περιπτώσεις cookies τρίτων μερών για σκοπούς μάρκετινγκ και για την παροχή βελτιωμένων υπηρεσιών σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Κάνοντας κλικ στο OK ή συνεχίζοντας την περιήγησή σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την χρήση cookies σύμφωνα με τη σχετική πολιτική μας. Δείτε την πολιτική μας για τα cookies κάνοντας κλικ εδώ.
OK