O L Y M P I A C O S   1 9 2 5
O L Y M P I A C O S   1 9 2 5
Ο Ολυμπιακός στους «16» του UEFA Europa League!

Ο Ολυμπιακός στους «16» του UEFA Europa League!

«Διπλό» για τον Θρύλο του ελληνικού ποδoσφαίρου στην Άγκυρα, ο όποιος νίκησε με 3-0 την Οσμανλισπόρ και συνεχίζει την ευρωπαϊκή του πορεία!

Ο Θρύλος της Ευρώπης και του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι ΕΔΩ! Συνεχίζει τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις, συνεχίζει να κάνει υπερήφανους όλους τους Έλληνες, συνεχίζει να δοξάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο, συνεχίζει να παίρνει βαθμούς και να ανεβάζει ψηλά την Ελλάδα μας, συνεχίζει να γράφει ιστορία! Ο Ολυμπιακός μας ήταν σαρωτικός και έκανε ό,τι ήθελε στην Άγκυρα την Οσμανλισπόρ, παίρνοντας πανηγυρικά και μάγκικα την πρόκριση για τους «16» του UEFA Europa League, με το επιβλητικό 3-0! Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ με δύο γκολ ήταν ο κορυφαίος για την ομάδα μας, με τον Ταρίκ Ελιουνούσι να πετυχαίνει το άλλο γκολ.

Ο Πάουλο Μπέντο παρέταξε την ομάδα του Ολυμπιακού με διάταξη 4-2-3-1. Ο Λεάλι ήταν στο τέρμα. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, ήταν οι Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα και Σισοκό. Ο Ρέτσος με τον Μάρτινς ήταν στα χαφ, ενώ μπροστά τους, ως δεκάρι, ήταν ο Φορτούνης. Ο Ελιουνούσι ήταν δεξιά, αριστερά ήταν ο Σεμπά και στην κορυφή της επίθεσης άρχισε το ματς ο Ανσαριφάρντ.

Ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου Οσμανλί ήταν, επιεικώς, απαράδεκτος. Το χορτάρι ήταν σχεδόν ολοκληρωτικά καμένο, από το κρύο και τον άνεμο, ενώ οι άνθρωποι της τουρκικής ομάδας το είχαν βάψει πράσινο, προκειμένου να μην φαίνεται το χρώμα που είχε. Κάτι μεταξύ καφέ και κίτρινου.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να μπει δυνατά στο ματς. Το έπραξε και στα πρώτα λεπτά πίεσε την Οσμανλισπόρ, χάνοντας και την πρώτη του ευκαιρία, πριν το 5λεπτο. Η τουρκική ομάδα δεν έδειχνε διατεθειμένη να ρισκάρει, διώχνοντας την μπάλα στην εξέδρα, με κάθε ευκαιρία και παραπανίσια πίεση του Ολυμπιακού. Ο Θρύλος έψαχνε γκολ και το έδειξε από νωρίς. Ο Σεμπά με τον Ελιουνούσι άλλαξαν νωρίς πλευρά, με τον Νορβηγό να πηγαίνει αριστερά. Στόχος του Μπέντο ήταν να εκμεταλλευτεί το ανάποδο πόδι του, όπως και εκείνο του Σεμπά.

Σταδιακά και μέχρι το 15λεπτο, η Οσμανλισπόρ ισορρόπησε και βγήκε μπροστά, χάνοντας και ευκαιρία. Σεμπά και Ελιουνούσι έκλειναν επάνω στον Ανσαριφάρντ, προσαρμόζοντας την πρώτη άμυνα και πιέζοντας. Μέχρι το 25’ η Οσμανλισπόρ έγινε πιο επιθετική, περιορίζοντας λιγάκι τον Ολυμπιακό στο δικό του μισό του γηπέδου. Ο Μποτία είχε περισσότερο το νου του στον Γουεμπό, με τον Ντα Κόστα να κινείται λίγο πιο ελεύθερα στην άμυνα και να προσαρμόζει τα μαρκαρίσματά του επάνω στους υπόλοιπους συμπαίκτες του.

Τα δυο στόπερ του Ολυμπιακού άνοιγαν σε πλάτος, ο Ρέτσος γυρνούσε και κάλυπτε στον άξονα, με τους ακραίους μπακ, Σισοκό και Φιγκέιρας, να παίρνουν μέτρα και να ανεβαίνουν. Μέχρι το ημίωρο του αγώνα, ο Σεμπά με τον Ελιουνούσι είχαν επανέλθει στις αρχικές τους πλευρές, ενώ ήταν σίγουρο ότι θα άλλαζαν εκ νέου, στο μέλλον.

Η Οσμανλισπόρ κρατούσε περισσότερο την μπάλα στα πόδια της και ήταν πιο επικίνδυνη, ενώ και ο Ολυμπιακός έβγαινε στην επίθεση, κυρίως από τα άκρα. Ο Μάρτινς στον άξονα έφτιαχνε σε μεγάλο βαθμό το παιχνίδι, αν και πολλές πρώτες μπάλες έπαιρνε και ο Ρέτσος, ως αμυντικό χαφ. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0, αποτέλεσμα που θα μπορούσε να είναι διαφορετικό, εάν και Θρύλος, αλλά και η Οσμανλισπόρ, ήταν πιο εύστοχοι στις τελικές προσπάθειες.

Ο Ολυμπιακός μπήκε και στο δεύτερο μέρος δυνατά, χάνοντας ευκαιρία, αλλά βρίσκοντας γκολ αμέσως μετά!! Ο Θρύλος του ελληνικού ποδοσφαίρου, με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ, πήρε νωρίς το προβάδισμα στο δεύτερο μέρος και έβαλε, με αυτό τον τρόπο, τις βάσεις για την πρόκριση στους «16» του UEFA Europa League!

Το γκολ του Καρίμ Ανσαριφάρντ «ξέρανε» προσωρινά τους Τούρκους! Για μερικά λεπτά έδειξαν να τα έχουν χαμένα, ενώ ήδη το παιχνίδι άρχισε να διεξάγεται σε πολύ πιο εχθρικό περιβάλλον. Χαρακτηριστικό σκηνικό η εκτέλεση πλαγίου, από δεξιά, του Φιγκέιρας, περίπου στο 55’, η οποία διήρκεσε… δύο λεπτά, λόγω των αντικειμένων, τα οποία έπεφταν στο γήπεδο! Πλέον όλα ήταν στο χέρι του Ολυμπιακού, ο οποίος είχε μπροστά του περίπου μισή ώρα (και κάτι) για να διαχειριστεί αυτό το 1-0 και να περάσει στην επόμενη φάση του Europa League!

Ο Ολυμπιακός έκανε, πλέον, σετ παιχνίδι, ενώ ο Μάρτινς έπεσε στο 65’ στο «χόρτο» και δεν μπορούσε να συνεχίσει. Ο Πορτογάλος χαφ είχε δεχτεί χτύπημα λίγο νωρίτερα και ενώ αρχικά έδειχνε ικανός να συνεχίσει, τελικά δεν μπορούσε. Άφησε την θέση του στον Ανδρούτσο, στο 66’, με τον νεαρό μέσο να περνάει στον άξονα, δίπλα στον Ρέτσο, συνθέτοντας ένα νεανικό κέντρο, γεμάτο ενθουσιασμό κα διάθεση.

Φτάνοντας, πλέον, στο 70’, ο Πάουλο Μπέντο σήκωσε και τον Νικολάου, ενώ κάλεσε και τον Καρντόσο. Κατά τη διάρκεια αυτού, ο Θρύλος πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων! Ο Ανδρούτσος, δείχνοντας ώριμος όσο ποτέ, έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα των Τούρκων και σέρβιρε το γκολ στον Ελιουνούσι, δείχνοντας όχι μόνο πρόκριση, αλλά ένα μέλλον… ΥΠΕΡΛΑΜΠΡΟ! Ο Θρύλος του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι εδώ, συνεχίζει στην Ευρώπη, συνεχίζει να δοξάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο και να μαζεύει βαθμούς, να παίρνει προκρίσεις και να σηκώνει ψηλά την Ελλάδα! Μέσα στην Τουρκία, έκανε αυτό που έπρεπε, νικούσε ήδη με 2-0, στο 75’ και είχε το παιχνίδι στο χέρι του!

Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο απλά για την ομάδα μας μετά την επίτευξη και του δεύτερου γκολ, που έγινε εξαιρετικά επικίνδυνη στην κόντρα επίθεση! Στο 85’ ο Λεάλι “έκλεψε” την τελευταία ελπίδα της Οσμανλισπόρ σταματώντας τον Γουεμπό σε τετ-α-τετ και στο επόμενο λεπτό ο Καρίμ Ανσαριφάρντ με το κεφάλι πήρε το ριμπάουντ μετά από το σουτ του Σεμπά και την επέμβαση του Καρτσεμάρσκας, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα και πανηγυρικά τον Ολυμπιακό μας στους «16» του UEFA Europa League!

Το «φιλμ» του αγώνα:

3’ Κόρνερ από αριστερά, με πάσα μεταξύ Σεμπά και Φορτούνη. Ο Έλληνας άσος μπήκε από αριστερά στην περιοχή, γύρισε στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ο Ντα Κόστα σούταρε στην κίνηση, αλλά αστόχησε.

7’ Κόρνερ από δεξιά για την Οσμανλισπόρ, κεφαλιά του Μπιφουμά, η μπάλα έξω από την εστία του Λεάλι.

9’ Σουτ του Μάρτινς από τον άξονα και λίγο αριστερά, έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Καρτσεμάρσκας.

12’ Γύρισμα του Μπιφουμά από αριστερά, ο Γουεμπό έβαλε ελάχιστη προβολή και η μπάλα πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Λεάλι. Καλή στιγμή για την Οσμανλισπόρ.

15’ Σουτ του Ρεκγκατέν, αδύναμο, η μπάλα στην αγκαλιά του Λεάλι.

36’ Κόρνερ του Φορτούνη από δεξιά, η μπάλα φτάνει στον Μποτία, ο οποίος όμως δεν συγχρόνισε σωστά το βήμα του και η κεφαλιά του έφυγε άουτ.

40’ Διπλή ευκαιρία για την Οσμανλισπόρ, με τους Εντιαγέ και Γουεμπό, με διαδοχικά σουτ, να μην καταφέρνουν να βρουν στόχο.

42’ Ο Μποτία βρήκε υπέροχα τον Φιγκέιρας μέσα στην περιοχή, ο μπακ του Θρύλου κλείστηκε από δύο αμυντικούς, κατάφερε παρόλα αυτά και γύρισε παράλληλα, η άμυνα των Τούρκων έδιωξε, με τον Καρτσεμάρσκας εξουδετερωμένο.

43’ Ο Ανσαριφάρντι κινήθηκε έξω από την περιοχή, έφερε την μπάλα στο δεξί και σούταρε, αλλά αστόχησε.

46’ Ο Ελιουνούσι πίεσε, έκλεψε την μπάλα, έκανε το 1-2 με τον Ανσαριφάρντ και σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ!

47’ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΛΛ!!!!!!!! Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ ανοίγει το σκορ και τον δρόμο για την πρόκριση του ΘΡΥΛΟΥ! Κόρνερ από τα αριστερά του Σεμπά, κεφαλιά του Μποτία προς τα πίσω και ο επερχόμενος, στο δεύτερο δοκάρι, Καρίμ Ανσαριφάρντ, με πλασέ στέλνει την μπάλα στα δίχτυα! ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛ!!!!!!!

52’ Νέα επίθεση για τον ανεβασμένο Ολυμπιακό, με τον Ελιουνούσι να σουτάρει από πλεονεκτική θέση και τον Καρτσεμάρσκας να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ!

54’ Η Οσμανλισπόρ ανακτά το θάρρος της και απειλεί με τον Ρεγκατέν, το σουτ του οποίου ο Λεάλι εξουδετερώνει με ωραία απόκρουση, παραχωρώντας κόρνερ!

70’ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ!!!!!!! Προβάδισμα δύο τερμάτων για τον Θρύλο, μέσα στην Άγκυρα!!!! Ο Ανδρούτσος παίρνει την κάθετη του Φορτούνη, μπαίνει στην περιοχή από αριστερά, κάνει ό,τι θέλει την άμυνα των Τούρκων, γυρίζει με την άνεσή του στο πέναλτι, εκεί όπου ο επερχόμενος Ελιουνούσι, με κεφαλιά στέλνει την μπάλα στα δίχτυα και κάνει το 2-0!

75’ Υπέροχο σουτ του Ελιουνούσι, από πλεονεκτική θέση, ο Καρτσεμάρσκας αποκρούει!

79’ Μπαλιά του Σεμπά στον Φορτούνη, εκείνος από αριστερά γυρίζει την μπάλα στον Ανσαριφάρντ, ο οποίος πλασάρει υπέροχα στην κίνηση και ο Καρτσεμάρσκας, χωρίς να το… θέλει, αποκρούει σε κόρνερ!

85’ Ο Γουεμπό βρέθηκε απέναντι από τον Λεάλι, προσπάθησε να του σκάψει την μπάλα, με τον Λεάλι να αποκρούει και να κρατάει το μηδέν για την ομάδα μας.

86’ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛΛ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Φοβερά και τρομερά πράγματα από τον Ολυμπιακό μας που τριπλασιάζει τα τέρματά του μέσα στην Άγκυρα!!!!! Ο Σεμπά έκανε το σουτ, ο Καρτσεμάρσκας απέκρουσε, με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ να παίρνει την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά από κοντά και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-3, πετυχαίνοντας το δεύτερό του γκολ στο ματς.

Οσμανλισπόρ (Μουσταφά Ακτσάι): Καρτσεμάρσκας (GK), Βρσάγεβιτς, Γουεμπό, Εντιαγιέ, Πίντο (67’ Μπαγίρ), Ρεγκατέν (76’ Ντελάργκε), Προτσάζκα, Τσαγκιράν (76’ Γκιουβέν), Μπιφουμά, Τσουρουκσού (C), Μαχέρ.

Αναπληρωματικοί: Αρικάν (GK), Σζουκάλα, Κάρλος, Ρουσέσκου.

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι (GK), Φιγκέιρας, Μποτία (C), Ντα Κόστα, Σισοκό, Ρέτσος, Μάρτινς (66’ Ανδρούτσος), Σεμπά, Ελιουνούσι (81’ Μανθάτης), Φορτούνης (86’ Ρομαό), Ανσαριφάρντ.

Αναπληρωματικοί: Χουτεσιώτης (GK), Μπουχαλάκης, Καρντόσο, Νικολάου.

Οσμανλισπόρ-Ολυμπιακός 0-3 (Agg. 0-3)
Γήπεδο: Osmanli Stadi
Σκόρερ: – / 47’, 86’ Ανσαριφάρντ, 70’ Ελιουνούσι
Διαιτητής: Ίστβαν Βαντ (Ουγγαρία)
Βοηθοί: Ίστβαν Άλμπερτ, Πέτερ Μπερετιάν (Ουγγαρία)
Επιπλέον Βοηθοί: Σάντορ Σζάμπο, Γιόζεφ Έρντος (Ουγγαρία)
Αναπληρωματικός: Λάζλο Βισζοκάι (Ουγγαρία)
Κίτρινες: 66’ Μαχέρ, 90+3’ Μπιφουμά / –
Κόκκινες: – / –
Δοκάρια: – / –

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER Όλα τα τελευταία νέα της ομάδας μας στο e-mail σας Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις σχετικά με τα νέα του Συλλόγου, διαγωνισμούς, νέα προϊόντα και υπηρεσίες, τη διάθεση εισιτηρίων και τις προσφορές των επίσημων χορηγών και συνεργατών της ΠΑΕ Ολυμπιακός και έχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους χρήσης.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies και σε ορισμένες περιπτώσεις cookies τρίτων μερών για σκοπούς μάρκετινγκ και για την παροχή βελτιωμένων υπηρεσιών σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Κάνοντας κλικ στο OK ή συνεχίζοντας την περιήγησή σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την χρήση cookies σύμφωνα με τη σχετική πολιτική μας. Δείτε την πολιτική μας για τα cookies κάνοντας κλικ εδώ.
OK