O L Y M P I A C O S   1 9 2 5
O L Y M P I A C O S   1 9 2 5
Επιτυχημένο το 7ο Σεμινάριο Σχολών!

Επιτυχημένο το 7ο Σεμινάριο Σχολών!

Περισσότεροι από 200 προπονητές από τις Σχολές σε Ελλάδα, Κύπρο, ΗΠΑ και Λονδίνο συμμετείχαν στο Σεμινάριο το οποίο τίμησε με την παρουσία του ο κ. Τάκης Λεμονής. 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή το «7ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Σχολών Ποδοσφαίρου Ολυμπιακού» το οποίο «φιλοξενήθηκε» το διήμερο 7-8 Οκτωβρίου στο «Γ. Καραϊσκάκης» και στο Προπονητικό Κέντρο στο Ρέντη.
 
Το Σεμινάριο «έσπασε» φέτος κάθε ρεκόρ αφού συμμετείχαν προπονητές και στελέχη των Σχολών μας από την Ελλάδα, την Κύπρο, τις ΗΠΑ και την Αγγλία. Το παρών έδωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού κ. Τάκης Λεμονής, ο ποδοσφαιριστής μας Λεονάρντο Κούτρης και φυσικά όλα τα μέλη του προπονητικού τιμ της Ακαδημίας με επικεφαλής τον Διευθυντή κ. Κυριάκο Καραταΐδη.
 
Προ της ενάρξεως των θεωρητικών θεμάτων το Σεμινάριο προλόγισε ο Διευθυντής Σχολών κ. Βασίλης Νάνος, ο Διευθυντής της Ακαδημίας κ. Κυριάκος Καραταΐδης και ο Γενικός Αρχηγός της Κ-20 κ. Αριέλ Ιμπαγάσα. Ο Αργεντίνος τόνισε μεταξύ άλλων: “Είμαι περήφανος που είστε όλοι εδώ στο γήπεδο μας. Είμαι περήφανος για την οικογένεια του Ολυμπιακού. Θέλω να σας ζητήσω να δουλέψετε πιο σκληρά για να βγάλουμε νέους παίκτες. Ο Ολυμπιακός υποστηρίζει τις Σχολές και την Ακαδημία του και είναι κοντά σας”.

 
Θεωρία και πράξη
 
Η Διεύθυνση Σχολών που διοργάνωσε το Σεμινάριο μαζί με την Διεύθυνση Ακαδημίας προσκάλεσε σ’ αυτό τον High Performance Director FA of Ireland κ. Ρουντ Ντόκτερ ο οποίος μετάφερε τις πολύτιμες γνώσεις του στους προπονητές των Σχολών με την βοήθεια της διερμηνέας του Ολυμπιακού κα Μαρίνας Τσαλή.
 
Ο Ολλανδός καθηγητής ποδοσφαίρου, από τον οποίο όπως αποκάλυψε ο κ. Λεμονής, πήρε τα διπλώματα της UEFA στα «σχολεία» της ΕΠΟ, καθήλωσε τους πάντες το κοινό μιλώντας για σπουδαία θέματα όπως είναι «Η παγκόσμια γλώσσα του ποδοσφαίρου», «Η σημασία της προσέγγισης με επίκεντρο τον νεαρό παίκτη», «Εποικοδομητικό και Αποτελεσματικό περιβάλλον εκμάθησης», «Η διαδικασία της εκπαίδευσης και της διδασκαλίας», «Η διαχείριση με τους γονείς» και «Ο ορισμός του ταλέντου». Ο κ. Ντόκτερ δέχτηκε δεκάδες ερωτήσεις από τους προπονητές.
 
Ο τεχνικός της ομάδας Νέων του Ολυμπιακού κ. Βασίλης Βούζας έδειξε και ανέπτυξε τις πιο σημαντικές ασκήσεις για την προπόνηση ποδοσφαιριστών Σχολών και Ακαδημίας ενώ ο επικεφαλής Scouting της Ακαδημίας κ. Γιώργος Αμανατίδης μίλησε για την σημασία των «Scouting Camp» που θα πραγματοποιήσει η ΠΑΕ Ολυμπιακός έως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου σε 10 πόλεις σ’ Ελλάδα και Κύπρο. Παράλληλα οι προπονητές τερματοφυλάκων της Ακαδημίας μας κ. Χρήστος Θεοδώρου, κ. Μάκης Βενιαμίν και κ. Σωκράτης Κοψαχείλης μίλησαν για τις βασικές αρχές της θέσεως ενώ έδειξαν και πολλές ασκήσεις στο γήπεδο στο Ρέντη.

 
Το Σεμινάριο είχε και ιατρικά θέματα. Κατά την διάρκεια της 1ης ημέρας μίλησε στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο ιατρός του Ολυμπιακού κ. Χρήστος Θέος αλλά και ο Αθλητικός Ψυχολόγος της Ακαδημίας κ. Γιάννης Ζαρώτης. Τους προπονητές καθήλωσε με την αθλητική ιστορία της ζωής του ο χρυσός Ολυμπιονίκης του ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ και «δάσκαλος» στην Σχολή του Ολυμπιακού στο «Γ. Καραϊσκάκης» κ. Μιχάλης Μουρούτσος.
 
Στην διάρκεια της πρώτης ημέρας ανακοινώθηκε από τον Διευθυντή Σχολών του Ολυμπιακού κ. Βασίλη Νάνο η συνεργασία με τον Παναξιακό για την δημιουργία Σχολής στη Νάξο και ο επικεφαλής της κ. Αγγελής έλαβε ως δώρο από τα χέρια του κ. Λεμονή την ερυθρόλευκη φανέλα με τις υπογραφές των ποδοσφαιριστών μας. Στο Σεμινάριο η Διεύθυνση Σχολών τίμησε τον επικεφαλής της Σχολής Σικάγο για την προσφορά του στο Δίκτυο αλλά και το στέλεχος της Σχολής Σαλαμίνας κα Κέλλυ Καραγιάννη, ως άξια εκπρόσωπος του γυναικείου φύλου στο Δίκτυο.
 
Οι προπονητές και τα στελέχη που συμμετείχαν στο Σεμινάριο γευμάτισαν στο V’ Ammos στο «Γ. Καραϊσκάκης» και είχαν την ευκαιρία ν’ ανταλλάξουν απόψεις και να έρθουν πιο κοντά. Κατά την διάρκεια των διαλέξεων ακούστηκε η θλιβερή είδηση της απώλειας του «πατριάρχη» του τμήματος στίβου του Ολυμπιακού Τάκη Βεντίκου ο οποίος έφυγε πριν από λίγες ημέρες από τη ζωή. Κατά την 1η ημέρα το παρών έδωσε ο παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού και Τεχνικός Διευθυντής της Σχολής Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Γούναρης αλλά και ο Διευθυντής Προμηθειών της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Βαγγέλης Μεσσάρης και ο Διευθυντής ΕΚΕ κ. Δομένικος Μασούλας.

 
Κατά την δεύτερη ημέρα στο Προπονητικό Κέντρο Ρέντη ο κ. Ρουντ Ντόκτερ μαζί με τον κ. Μαυρογενίδη και τον κ. Βενιαμίν και τους άλλους προπονητές της Ακαδημίας έδειξαν με την βοήθεια και των ομάδων μας πολλά και ενδιαφέροντα πρακτικά θέματα. Εν συνεχεία όλοι οι σύνεδροι πήραν διπλώματα συμμετοχής και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το 2018. Στο Σεμινάριο συμμετείχαν προπονητές απ’ όλες τις Σχολές μας και εκτός από Έλληνες υπήρχαν τεχνικοί με καταγωγή από την Σερβία αλλά και από το Μεξικό.
 
Η Διεύθυνση Σχολών του Ολυμπιακού ευχαριστεί όλους όσοι εργάστηκαν για την οργάνωση και για την επιτυχία του Σεμιναρίου. Ευχαριστεί επίσης τους χορηγούς του, την «Adidas», την «Interprint», την «Εντύποσις» και την «Renault».
 
Λεμονής: «Η Ακαδημία είναι το μέλλον του Ολυμπιακού»

 
Ο προπονητής του Ολυμπιακού κ. Τάκης Λεμονής τίμησε με την παρουσία του τους εκπροσώπους των Σχολών του Ολυμπιακού και δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ μαζί σας. Ο Ολυμπιακός έχει κάνει μια πολύ καλή προσπάθεια τα τελευταία χρόνια στο θέμα των Ακαδημιών και των Σχολών. Όλοι μας πολλά χρόνια μιλάμε για τις Ακαδημίες αλλά όλα αυτά ήταν σε θεωρητικό επίπεδο. Σ’ αυτή τη δουλειά να ξέρετε όλοι ότι θέλει υπομονή και να περιμένεις κάποια χρόνια. Ευτυχώς για τον Ολυμπιακό ήρθε η περσινή χρονιά που έδειξε έμπρακτα πως μια ομάδα που κατακτά τίτλους μπορεί να στηριχτεί και σε νέα παιδιά από την Ακαδημία. Είδαμε στην πράξη ένα παιδί που μεγάλωσε από 9 χρονών στον Ολυμπιακό και έκανε μια τόσο σπουδαία μεταγραφή. Έχουμε και άλλα 3 παιδιά που έπαιξαν στην πρώτη ομάδα. Όλοι μας πρέπει ν’ ανεβάσουμε τον πήχη. Μπορούμε και να φτιάξουμε παίκτες και να κάνουμε πρωταθλητισμό. Θα ήθελα να δώσω τα συγχαρητήρια μου σ’ όλους τους ανθρώπους που δούλεψαν σκληρά και πέτυχαν. Μπορούμε να βελτιωθούμε αλλά όχι να κάνουμε πίσω. Η Ακαδημία είναι το μέλλον του Ολυμπιακού. Οι Ακαδημίες δεν νοούνται χωρίς εγκαταστάσεις και εκπαίδευση. Αυτά είναι τα βασικά. Σ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς θ ανεβαίνουν παιδιά από την Κ-20 να προπονούνται μαζί σας. Το σίγουρο είναι ένα κομμάτι που μ’ αρέσει πολύ και πιστεύω αυτό. Με διευκολύνει στην δουλειά μου το καλό επίπεδο που υπάρχει από κάτω στην Ακαδημία. Είναι ωραίο να παρακολουθείς τα νέα παιδιά της Ακαδημίας και να περιμένω κάποια απ’ αυτά να τα προπονήσω στην μεγάλη ομάδα».
 
Κούτρης: «Είμαστε σ’ όλο τον κόσμο»

 
Μετά από τον φιλικό αγώνα της α’ ομάδας με την Κ-20 ο Λεονάρντο Κούτρης έφυγε από το Προπονητικό Κέντρο Ρέντη με κατεύθυνση προς το «Γ. Καραϊσκάκης» για να μιλήσει στους προπονητές των Σχολών. Ο νεαρός άσος του Ολυμπιακού τόνισε μεταξύ άλλων: «Είναι πολύ ωραίο που έχει ο Ολυμπιακός σ’ όλη την Ελλάδα και σ’ όλο τον κόσμο. Είμαστε όλοι μαζί μια οικογένεια. Όταν ήρθα στον Ολυμπιακό ήξερα ότι έρχομαι σε μια μεγάλη ομάδα και οι απαιτήσεις είναι πάρα πολλές. Η Ακαδημία του Ολυμπιακού έχει βγάλει παίκτες που παίζουν στις εθνικές ομάδες και σε ομάδες του εξωτερικού. Ο Ολυμπιακός δεν αφήνει χαμένα τα ταλέντα. Συνεχίστε την δουλειά γιατί ο Ολυμπιακός θέλει τα νέα παιδιά. Στον Ολυμπιακό ο δρόμος είναι μακρύς αλλά δεν δουλέψεις θα τα καταφέρεις» και εν συνεχεία δέχτηκε δεκάδες ερωτήσεις.
 
Δηλώσεις
 
Κυριάκος Καραταΐδης (Διευθυντής Ακαδημίας): «Είμαστε υπερήφανοι για το Δίκτυο Σχολών μας σ’ όλο τον κόσμο. Πάνω από 8000 παιδιά φορούν τη φανέλα του Ολυμπιακού και προπονούνται από εμάς. Οι Σχολές είναι ένα σπουδαίο κομμάτι της οικογένειας μας και δίνουν σπουδαίους παίκτες στην Ακαδημία αλλά και στην πρώτη ομάδα. Στην Ακαδημία ένα ποσοστό 10% των παιδιών είναι από τις Σχολές και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό και για τους δυο. Ξέρουμε, ζούμε καθημερινά τον αγώνα των Σχολών τις οποίες «τρέχουν» ο κ. Νάνος με τους συνεργάτες του. Έχουν πετύχει πάρα πολλά αλλά στον Ολυμπιακό δεν υπάρχει ταβάνι. Όλα αυτά βέβαια δεν θα γίνονταν αν δεν είχαμε την υποστήριξη της διοίκησης. Να ευχαριστήσουμε την διοίκηση και τον κ. Μαρινάκη. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον κ. Γιώργο Παύλου ο οποίος μας δίνει όλα τα εφόδια για να δουλέψουμε και να πετύχουμε και έτσι κάνουμε τα δικά του όνειρα και τα όνειρα της διοίκησης της ΠΑΕ πραγματικότητα. Είναι ένας άνθρωπος που δεν θέλει να προβάλλεται αλλά θέλει να μιλάει το έργο του, το οποίο είναι και η καλύτερη διαφήμιση. Ευχαριστώ όλες τις Σχολές μας που είναι εδώ και κάθε χρόνο μεγαλώνουν την οικογένεια μας, στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στην Αμερική στην Αυστραλία».

 
Βασίλης Νάνος (Διευθυντής Δικτύου Σχολών): «Όλος ο πλανήτης Σχολές Ολυμπιακού ήταν εδώ αυτές τις ημέρες και μας τίμησε με την παρουσία του. Η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός έχει βάλει πολύ ψηλά τον πήχη και οι Σχολές δεν θα μπορούσαν να μην «παίζουν» δυνατά. Θέλω ν’ ευχαριστήσω τον κ. Γιώργο Παύλου που είναι πάντα δίπλα μας, όλες τις Σχολές μας την Ακαδημία μας αλλά και όλους τους συνεργάτες μας. Οι Σχολές του Ολυμπιακού θέτουν τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον των παιδιών μας και έχουν ως στόχο να δώσουν στο ποδόσφαιρο σπουδαίους παίκτες αλλά και άξιους ανθρώπους. Η αγάπη και η στήριξη σας μας κάνει καλύτερους».
 
Γιάννης Γούναρης (Τεχνικός Διευθυντής Σχολής Θεσσαλονίκης): «Η δουλειά που κάνουν οι Σχολές μας στην Ελλάδα και σ’ όλο τον κόσμο είναι εκπληκτική. Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και θεωρώ τυχερούς τους προπονητές που συμμετέχουν σ’ αυτό το Σεμινάριο. Πάντα έλεγε και λέω ότι θέλω Έλληνες στην πρώτη ομάδα και βλέπουμε ότι πολλά παιδιά από την Ακαδημία μας είναι πλέον εκεί όπου έχουμε ονειρευτεί. Ο Ολυμπιακός έχει ρίξει τεράστιο βάρος στις Σχολές και αυτό το πιστοποιεί και η παρουσία του Τάκη Λεμονή στο Σεμινάριο. Είμαι πολύ χαρούμενος για τον Τάκη. Είναι ένα παιδί που ξέρει όσο κανείς τον Ολυμπιακό και θα τον στηρίξουμε όλοι στο δύσκολο έργο του. Γνωρίζει από δύσκολες καταστάσεις και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρει».

 
Βασίλης Βούζας (Προπονητής Κ-20) : «Ο Ολυμπιακός έχει ξεφύγει στο κομμάτι της Ακαδημίας και των Σχολών. Είναι στην ελίτ της Ευρώπης και εσείς που είστε εκπρόσωποι του σε κάθε γωνιά της Ελλάδος και του κόσμου θα πρέπει να δουλεύεται σε υψηλό επίπεδο. Αυτή είναι η δουλειά της Ακαδημίας. Να σας εκπαιδεύσει και να σας δώσει τα εφόδια για να φτάσετε στο στόχο σας».
 
Ρουντ Ντόκτερ (High Performance Director FA of Ireland): «Είναι πολύ καλή ιδέα αυτό το Σεμινάριο. Έχουμε προπονητές απ’ όλες τις Σχολές μας οι οποίοι εκπαιδεύονται και θα έρθουν πιο κοντά στη φιλοσοφία του συλλόγου. Έχουν έρθει προπονητές γεμάτοι με θέληση και επιθυμία να μάθουν νέα πράγματα τα οποία θα μεταφέρουν σωστά στα νέα παιδιά. Είναι πολύ σημαντικό για το σύλλογο ότι υπάρχει το Δίκτυο Σχολών σ’ όλο τον κόσμο. Δεν είναι μόνο η πρώτη ομάδα και η Ακαδημία για τον Ολυμπιακό. Έχει παιδιά σ’ όλο τον κόσμο που παίζουν ποδόσφαιρο. Αυτό τον βοηθάει να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί ως σύλλογος».

 
Γιάννης Κοσμάς (Επικεφαλής Σχολής Σικάγο): «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η Σχολή Σικάγο είναι εδώ στο Σεμινάριο του Ολυμπιακού. Είναι η πρώτη μας φορά. Η Σχολή Σικάγο έχει φτάσει τα 260 παιδιά και με την βοήθεια του Ολυμπιακού εξελισσόμαστε συνεχώς. Ο Ολυμπιακός είναι παγκόσμιος και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ για όσα κάνει για εμάς. Με συγκίνησε η βράβευση μας ως Σχολή από τον κ. Νάνο και υποσχόμαστε να συνεχίσουμε να κάνουμε πραγματικότητα τα όνειρα μας στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού».
 
Τάσος Λαμπριανός (Επικεφαλής Σχολής Λονδίνο): «Είναι η πρώτη φορά που η Σχολή Λονδίνου συμμετέχει στο Σεμινάριο και είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό. Ο Ολυμπιακός έχει ανεβάσει πολύ το επίπεδο στην Ακαδημία και αυτό τον κάνει να ξεχωρίζει. Είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτή τη συνεργασία. Εμείς στο Λονδίνο ξεκινήσαμε καλά και με την βοήθεια του Ολυμπιακού θα πάμε ψηλά. Έχουμε απέναντι μας ομάδες όπως η Τσέλσι, η Τότεναμ και η Άρσεναλ αλλά δεν φοβόμαστε γιατί έχουμε τον Ολυμπιακό».
 
Τάσος Λαζάρου (Επικεφαλής Σχολής Αιγάλεω): “Μετά από κάθε Σεμινάριο φεύγουμε πιο σοφοί και με περισσότερη όρεξη να δουλέψουμε με τα νέα παιδιά. Ο Ολυμπιακός δείχνει τον δρόμο σ’ όλα τα κλαμπ της Ελλάδος. Έχει ξεφύγει από τα ελληνικά δεδομένα και με τέτοιου είδους ενέργειες διαμορφώνει τις τάσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Συγχαρητήρια στην ομάδα μας και σ’ εκείνους που εργάστηκαν για να υπάρξει αυτό το σπουδαίο αποτέλεσμα”.

 
Γιώργος Καλογεράκος (Επικεφαλής Σχολής Γλυκά Νερά): “Μπράβο στον Ολυμπιακό. Ήταν ένα Σεμινάριο πολύ υψηλού επιπέδου και τα θέματα και οι ομιλητές σε καθήλωναν. Κάθε χρόνο ανεβαίνει ο πήχης και αυτό το έχουμε ανάγκη εμείς και τα παιδιά που μαθαίνουν ποδόσφαιρο στις Σχολές μας. Η γνώση είναι δύναμη αλλά πρέπει και να μοιράζεται. Αυτό κάνει με μεγάλη επιτυχία ο Ολυμπιακός”.
 
Ηλίας Παπαδόπουλος (Επικεφαλής Σχολής Σαλαμίνας): “Ένα διήμερο γνώσης και εκπαίδευσης τελείωσε. Τώρα πρέπει να εφαρμόσουμε όλα αυτά τα οποία ακούσαμε στα παιδιά μας. Ήταν ένα σπουδαίο Σεμινάριο στο οποίο με μεγάλη επιτυχία ο Ολυμπιακός “παντρεύει” την γνώση και την ιστορία. Ευχαριστούμε τον Ολυμπιακό για την υποστήριξη του. Είμαστε δυνατοί αφού είμαστε στο Δίκτυο του”.

 
Δείτε το video του Olympiacos TV:

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER Όλα τα τελευταία νέα της ομάδας μας στο e-mail σας Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις σχετικά με τα νέα του Συλλόγου, διαγωνισμούς, νέα προϊόντα και υπηρεσίες, τη διάθεση εισιτηρίων και τις προσφορές των επίσημων χορηγών και συνεργατών της ΠΑΕ Ολυμπιακός και έχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους χρήσης.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies και σε ορισμένες περιπτώσεις cookies τρίτων μερών για σκοπούς μάρκετινγκ και για την παροχή βελτιωμένων υπηρεσιών σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Κάνοντας κλικ στο OK ή συνεχίζοντας την περιήγησή σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την χρήση cookies σύμφωνα με τη σχετική πολιτική μας. Δείτε την πολιτική μας για τα cookies κάνοντας κλικ εδώ.
OK