O L Y M P I A C O S   1 9 2 5
O L Y M P I A C O S   1 9 2 5
Με χαρακτήρα τεράστιας ομάδας!

Με χαρακτήρα τεράστιας ομάδας!

Ο Θρύλος, κόντρα σε όλους και σε όλα, άλωσε το Περιστέρι και συνεχίζει, στο δρόμο για τον τίτλο!

Τεράστιο «διπλό» τίτλου κόντρα σε όλους και όλα ο Θρύλος. Ο Ολυμπιακός πέρασε από το Περιστέρι, νικώντας τον Ατρόμητο με 2-1. Με ανατροπή και απέναντι στα… φοβερά και τρομερά πράγματα του Ευαγγέλου και των βοηθών του. «Διπλό» στην έδρα των «κυανόλευκων», βάζοντας τέλος στο αήττητο της ομάδας του Περιστερίου με τα γκολ των Καμαρά (49’) και Βούκοβιτς (90’+3).

Ο κ. Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-2-3-1. Ο Σα ήταν κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα ήταν, από τα δεξιά προς τα αριστερά, οι Τοροσίδης (αρχηγός), Σισέ, Βούκοβιτς και Κούτρης. Καμαρά, Γκιλιέρμε και Νάτχο ήταν στον άξονα, με τον διεθνή Ισραηλινό να παίζει πιο μπροστά από τους δύο προαναφερθέντες, ως «δεκάρι». Στις πτέρυγες έπαιζαν δεξιά ο Ποντένσε και αριστερά ο Ναουέλ, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Μάνος.

Ο Ολυμπιακός πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, στα πρώτα λεπτά του ματς και μάλιστα έχασε μέχρι το πρώτο δεκάλεπτο 2-3 πολύ καλές, έως και κλασσικές ευκαιρίες. Καμαρά, Μάνος (εξαιρετικές ευκαρίες), αλλά και ο Κούτρης, απείλησαν την εστία του Μπάλαζ Μέγιερι, αλλά δεν κατάφεραν να τον νικήσουν! Ενώ το παιχνίδι έδειχνε, στα πρώτα λεπτά, να πηγαίνει στα μέτρα του Ολυμπιακού (ο Ατρόμητος δεν ήταν πολύ απειλητικός), η ομάδα μας δεν επαναπαύτηκε. Δεν έδωσε μέτρα στον αντίπαλο. Στο πρώτο κομμάτι του ματς, ο ρυθμός ήταν πολύ καλός και η μπάλα πήγαινε από τη μία εστία, στην άλλη.

Οι καλύτερες φάσεις, ή ειδικότερα, οι πιο απειλητικές φάσεις, ήταν κοντά στην εστία του Μέγιερι. Ο Ολυμπιακός έπαιζε πολύ από την πλευρά του Κούτρη και, εν γένει, από τις πτέρυγες. Ο Ατρόμητος έπαιζε υπομονετικά, περιμένοντας τον Ολυμπιακό. Ο Μάνος έχασε τεράστια ευκαιρία στο 20’ ακριβώς! Πήρε το παράλληλο γύρισμα από τον Ποντένσε, πλάσαρε εν κινήσει, αλλά αστόχησε για λίγο! Ο Ατρόμητος ήταν επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις του, αλλά πέραν τούτου, δεν έκανε πολλά πράγματα, μέχρι το 25’.

Με μπαλιές από τον άξονα, ή την άμυνα απευθείας, προς τα πλάγια, ο Ολυμπιακος προσπαθούσε να φτιάξει το παιχνίδι του. Αρκετές φορές η μπάλα πήγαινε από την άμυνα στον Μάνο, ο οποίος κοντρόλαρε σωστά και την έσπαγε προς τους ακραίους, ή τον Νάτχο, για να μοιράσουν παιχνίδι. Ο Τοροσίδης έπιασε τρομερή κεφαλιά στο 35’, μετά από κόρνερ, αλλά αστόχησε για λίγο! Το ματς, στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου μέρους, άρχισε πάλι να αποκτά πιο γρήγορο ρυθμό. Ο Πέδρο Μαρτίνς άλλαξε πλευρές στους Ποντένσε και Ναουέλ, πηγαίνοντας τον Πορτογάλο αριστερά, μαζί με τον Κούτρη.

Στο ίδιο έργο θεατές!

Ο διαιτητής Ευαγγέλου, όπως και τόσοι άλλοι μέχρι στιγμής στη σεζόν, που διανύουμε, έκανε το άσπρο… μαύρο και στέρησε από τον Ολυμπιακό τη δυνατότητα να πάει στα αποδυτήρια με το μηδέν παθητικό! Κόντρα στη ροή του αγώνα και δίχως να έχει δημιουργήσει ουσιαστική απειλή, ο Ατρόμητος προηγήθηκε με τον Κουλούρη. Ακριβώς στην προηγούμενη φάση ο Σάκιτς γύρισε την μπάλα στον Μέγιερι,ο οποίος δεν είχε δικαίωμα να την μπλοκάρει! Το έκανε, όμως, με τον διαιτητή Ευαγγέλου να μην σημειώνει την καταφανέστατη παράβαση! Ο αγώνας συνεχίστηκε και στην εξέλιξη της φάσης ήρθε το 1-0 του Ατρόμητου! Ένα γκολ που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα… υπήρχε! Για ακόμη μία φορά η ομάδα μας έπεσε θύμα διαιτητικής απόφασης! Αν και ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος, αν και είχε πιο καλές ευκαιρίες και έδειχνε να πατάει καλά στο γήπεδο, ο διαιτητής Ευαγγέλου, ο οποίος αμέσως πιο πριν αρνήθηκε να υποδείξει παράβαση πάνω στον Ποντένσε, για χτύπημα εκτός φάσης από τον Γιαννούλη, έκοψε τα φτερά της ομάδας μας! Αντί να πάει, τουλάχιστον, με τον 0-0 στα αποδυτήρια για το ημίχρονο, ο Ολυμπιακός βρέθηκε να χάνει, από το πουθενά!

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Θρύλος κατάφερε να φτάσει άμεσα στην ισοφάριση! Από στατική φάση, ο Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ και ο Καμαρά έδωσε στον Ολυμπιακό το γκολ που εδικαιούτο! Και όχι ένα, η ομάδα μας έπρεπε να έχει σκοράρει περισσότερες φορές, βάσει της εικόνας της στο πρώτο μέρος! Άξιζε να είναι μπροστά στο σκορ και όχι ισόπαλος! Ο Γιαννούλης κατέβασε τον Ποντένσε στο έδαφος, με διπλή αγκωνιά, στο 53’ και ο διαιτητής Ευαγγέλου του έδειξε μόνο… κίτρινη. Ο παίκτης του Ατρόμητου έπρεπε να βλέπει το ματς από… την τηλεόραση στα αποδυτήρια, από πρώτο ημίχρονο και την φάση του 34’, οπότε χτύπησε εκτός φάσης τον Ποντένσε. Ακόμη και κίτρινη να έπαιρνε, εκεί, θα έπαιρνε την δεύτερη σε εκείνο το σημείο.

Δικαιοσύνη αποδόθηκε, στο ελάχιστο, με την αποβολή του Μπουσούλαζιτς, με δεύτερη κίτρινη, αμέσως μετά. Ο Ατρόμητος έμεινε με δέκα, αν και έπρεπε να παίζει με εννιά! Η ομάδα μας, ανώτερη σε όλο το ματς, πλην της φάσης του γκολ του Ατρόμητου, στην οποία ολιγώρησε, συνέχισε να σφυροκοπά την εστία του Μέγιερι! Σουτ του Γκιλιέρμε, σουτ ξανά του Βραζιλιάνο, ο Ούγγρος πορτιέρε σε ετοιμότητα, κράτησε το 1-1. Ο Ατρόμητος μαζεύτηκε στο δικό του μισό, σε μία προσπάθεια να μην δεχθεί δεύτερο γκολ… Ο Φορτούνης έπαιζε αρκετά κοντά στον Μάνο, προσπαθώντας να πιέσει και να περάσει κάποια καλή μπαλιά στον επιθετικό του Ολυμπιακού!

Ο κ. Μαρτίνς ρίσκαρε και έριξε στο ματς και τον Φετφατζίδη και τον Γκερέρο για να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του και δικαιώθηκε! Ο Ατρόμητος έπαιζε μόνο για να κρατήσει το 1-1 και να διώχνει την μπάλα από την περιοχή της. Στο τέλος αποδόθηκε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη! Από τα πόδια του Φορτούνη ξεκίνησε και το δεύτερο γκολ. Ένα ακόμα εξαιρετικά χτυπημένο φάουλ που έστειλε την μπάλα συστημένη για τον Βούκοβιτς κι εκείνος δεν αστόχησε στις καθυστερήσεις με κεφαλιά, δίνοντας στον Ολυμπιακό μια τεράστια νίκη!

Το φιλμ του αγώνα:

1’ Δυνατό ξεκίνημα για τον Θρύλο που παραλίγο να ανοίξει το σκορ μόλις στα 25’’ του ματς. Ο Νάτχο έδωσε όμορφα στον Ναουέλ που μπήκε στην περιοχή από αριστερά και γύρισε την μπάλα στον Καμαρά που σούταρε στην κίνηση, με την μπάλα να περνάει ψηλά άουτ.

5′ Στο έδαφος ο Ναουέλ σε μαρκάρισμα του Μάντσον μέσα στην περιοχή του Ατρομήτου, ο Ευαγγέλου δείχνει συνέχεια στο ματς.

6’ Ο Κούτρης δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή, ο Μέγερι χωρίς κανένα πρόβλημα, μπλόκαρε σταθερά.

7’ Άλλη μία καλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό! Ο Ποντένσε από δεξιά έδωσε στον Μάνο, αυτός μπαίνει στην περιοχή από δεξιά, προσπαθεί να πλασάρει, ο Καρασαλίδης τελευταία στιγμή βάζει το πόδι του και παραχωρεί κόρνερ.

9’ Νέα καλή στιγμή για τον Θρύλο! Ο Ποντένσε βγάζει ωραία κάθετα στα δεξιά για τον Καμαρά, ο Αφρικανός μέσος βγαίνει από δεξιά, βγάζει την μπάλα αριστερά στον Μάνο, εκείνος αποφεύγει τον Ρισβάνη, καθυστερεί όμως και μπλοκάρει ο Μέγερι.

15’ Ο Καμαρά δοκίμασε το αριστερό του πόδι έξω από την περιοχή και με πολλά φάλτσα, με την μπάλα να περνάει ψηλά άουτ.

20’ Άλλη μία πολύ καλή τελικά για την ομάδα μας! Ο Νάτχο είδε τον Ποντένσε στα δεξιά και του έδωσε την μπάλα, με τον Πορτογάλο να κάνει το απευθείας γύρισμα στον Μάνο και εκείνος το πλασέ στην κίνηση, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ!

35′ Ο Γιαννούλης εκτός φάσης μέσα στην περιοχή του Ατρομήτου, χτύπησε με το χέρι του και πέταξε κάτω τον Ποντένσε. Ο Ευαγγέλου έδειξε παίζεται.

36’ Ακόμα μία καλή στιγμή για τον Θρύλο στο ματς! Ο Ναουέλ εκτέλεσε το κόρνερ, ο «Τόρο» κέρδισε τους πάντες στον αέρα και πήρε την κεφαλιά, με την κεφαλιά να περνάει λίγο πάνω από τα δοκάρια του Μέγερι.

43’ Γκολ 1-0 για τον Ατρόμητο με τον Κουλούρη, κόντρα στη ροή του αγώνα και ενώ πριν ο Σάκιτς έχει γυρίσει την μπάλα στον Μέγερι ο οποίος την πιάνει με τα χέρια και ο διαιτητής Ευαγγέλου, αφήνει την φάση να εξελιχθεί.

49’ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛΛΛΛ 1-1 ισοφαρίζει ο Θρύλος με τον Καμαρά! Ο Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ έξω και πλάγια από την περιοχή του Ατρομήτου, με τον Μαντί να… τρυπώνει πίσω από την πλάτη των αμυντικών των γηπεδούχων και με πλασέ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα!

62’ Ο Γκιλιέρμε σούταρε δυνατά η μπάλα βρήκε στον Γιαννούλη κι έφυγε κόρνερ.

63’ Βολίδα του Γκιλιέρμε ξανά έξω από την περιοχή, πέφτει και απομακρύνει με υπερένταση ο Μέγερι!

67’ Καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό! Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, ελάχιστα άουτ η μπάλα!

74’ Μεγάλη ευκαιρία για τον Θρύλο! Ο Φορτούνης είναι μέσα στην περιοχή, ελίσσεται, σουτάρει, αλλά ο Μέγερι είναι σε ετοιμότητα κι απομακρύνει!

82’ Ωραία πάσα του Φορτούνη στα δεξιά για τον Φετφατζίδη, αυτός κάνει το σουτ με τη μία, πολύ άστοχο και άουτ.

85’ Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό! Ο Φορτούνης με εξαιρετική μπαλιά βρίσκει τον Μάνο, αυτός εντός περιοχής βγαίνει τετ-α-τετ με τον Μέγερι, ο Ρισβάνης με προβολή απομακρύνει σε κόρνερ, πριν ο Έλληνας φορ του Θρύλου στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

90’+4 ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛΛ!!!!!!! 1-2 για τον Θρύλο με τον Γιάγκος Βούκοβιτς! Εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, πρώτη κεφαλιά του Σισέ με τον Βούκοβιτς να κάνει τη δεύτερη και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Μέγερι!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Μέγερι, Σάκιτς, Γιαννούλης (80’ Νάτσος), Ρισβάνης, Χατζηϊσαΐας, Μπουσούλατζιτς, Μάντσον, Καρασαλίδης, Κουλούρης, Ενσικουλού (61’ Ούμπιδες), Μπρούνο (71’ Μανούσος).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τοροσίδης, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Γκιλιέρμε, Καμαρά, Ναουέλ (73’ Φετφατζίδης), Ποντένσε (77’ Γκερέρο), Νάτχο (46’ Φορτούνης), Μάνος.

 

Super League 2018-2019 | 11η Αγωνιστική | 25.11.2018
Ατρόμητος – Ολυμπιακός 1-2
Γήπεδο
: Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου
Σκόρερ: 43’ Κουλούρης / 49’ Καμαρά, 90’+3 Βούκοβιτς
Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)
Βοηθοί: Ηλίας Αλεξέας (Μεσσηνίας), Μιχαήλ Καρσιώτης (Κορινθίας)
Αναπληρωματικός: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
Κίτρινες: 45’+2, 57’ Μπουσούλατζιτς, 48’ Μάντσον, 53’ Γιαννούλης, 88’ Ούμπιδες, 90’+3 Μανούσος / 43’ Νάτχο, 45’+2 Ναουέλ, 61’ Φορτούνης
Κόκκινες: 57’ Μπουσούλατζιτς / –
Δοκάρια: – / –

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER Όλα τα τελευταία νέα της ομάδας μας στο e-mail σας Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις σχετικά με τα νέα του Συλλόγου, διαγωνισμούς, νέα προϊόντα και υπηρεσίες, τη διάθεση εισιτηρίων και τις προσφορές των επίσημων χορηγών και συνεργατών της ΠΑΕ Ολυμπιακός και έχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους χρήσης.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies και σε ορισμένες περιπτώσεις cookies τρίτων μερών για σκοπούς μάρκετινγκ και για την παροχή βελτιωμένων υπηρεσιών σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Κάνοντας κλικ στο OK ή συνεχίζοντας την περιήγησή σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την χρήση cookies σύμφωνα με τη σχετική πολιτική μας. Δείτε την πολιτική μας για τα cookies κάνοντας κλικ εδώ.
OK