O L Y M P I A C O S   1 9 2 5
O L Y M P I A C O S   1 9 2 5
Α.Ο. Ξάνθη – Ολυμπιακός 1-1

Α.Ο. Ξάνθη – Ολυμπιακός 1-1

Ο Θρύλος ήταν ανώτερος, είχε δύο δοκάρια και έμεινε στο 1-1 με την Ξάνθη. Τρία πέναλτι σε Τοροσίδη, Σισέ και Μάνο δεν καταλόγισε ο κ. Τζήλος.

Ο Ολυμπιακός έχασε πολλές ευκαιρίες, είχε δύο δοκάρια (Γκιγιέρμε 13’, Ποντένσε 39’), ήταν γενικά ανώτερος από την Ξάνθη σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ο κ. Τζήλος δεν είδε δύο πέναλτι στην ίδια φάση (41’), σε τραβήγματα φανέλας του Τοροσίδη από τον Κασάδο και του Σισέ από τον Λισγάρα! Ανέχθηκε το σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων, ενώ μοίραζε πολύ εύκολα κάρτες στους ποδοσφαιριστές της ομάδας μας. Μέσα σε όλα ήταν και ο παράγοντας… ατυχία για τον Θρύλο. Κόντρα στη ροή του αγώνα οι Ακρίτες προηγήθηκαν με ένα τυχερό γκολ τον Σαρπόνγκ (54’). Ο Ολυμπιακός παρόλα αυτά ισοφάρισε με τον Βούκοβιτς (76’). Στο φινάλε ο κ. Τζήλος έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του έτσι ώστε οι «ερυθρόλευκοι» να μην κάνουν την ανατροπή στο ματς, καθώς και στο 90’ δεν έδωσε πέναλτι σε ανατροπή του Κασάδο πάνω στον Μάνο, μέσα στην περιοχή.

Ο κ. Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-2-3-1 και μία ιδιαιτερότητα στην ενδεκάδα. Ο Σα παρέμεινε κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα ήταν οι Τοροσίδης (δεξιά), Σισέ, Βούκοβιτς (στόπερ) και Κούτρης (αριστερά). Ο Καμαρά με τον Γκιλιέρμε ήταν οι δύο κεντρικοί μέσοι και μπροστά τους έπαιζε ο Φορτούνης, ως δεκάρι. Ο Ελαμπντελαουί ήταν δεξιά, μπροστά στον Τοροσίδη (αυτή ήταν και η ιδιαιτερότητα στην επιλογή των παικτών) και αριστερά ήταν ο Ναουέλ. Ο Γκερέρο ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στα πρώτα λεπτά του ματς και επιχείρησε από τις πτέρυγες να πλήξει την Ξάνθη. Ο Φορτούνης και ο Ναουέλ ήταν ιδιαιτέρως κινητικοί στο πρώτο κομμάτι του αγώνα. Ο Γκιλιέρμε ήταν αυτός που έπαιρνε τις πρώτες πάσες από την άμυνα και εναλλακτικά τραβούσε επάνω του αντιπάλους, για να κάνει χώρο στον Καμαρά, προκειμένου να πάρει εκείνος την πρώτη πάσα. Η Ξάνθη περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, στα πρώτα λεπτά. Ο Γκιλιέρμε άγγιξε το γκολ, στο 13’, όμως το σουτ που επιχείρησε, έστειλε την μπάλα… χιλιοστά έξω από το δοκάρι του Ζίβκοβιτς. Ο Φορτούνης έκανε επίσης ένα σουτ, λίγο έξω από την περιοχή, αλλά αστόχησε, στο 18’!

Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ ανώτερος από την Ξάνθη στο πρώτο 20λεπτο. Η ομάδα μας έκλεισε τους Ακρίτες στην περιοχή τους και συνέχισε να πιέζει για να φτάσει πρώτη στο γκολ! Τρεις καλές ευκαιρίες για τον Θρύλο, με σουτ για γκολ, καμία για την Ξάνθη, μέχρι το ημίωρο… Ο Ποντένσε ετοιμάστηκε για να μπει στο ματς, αφού ο Ναουέλ αισθάνθηκε ενοχλήσεις, πριν το ημίχρονο. Αναγκαστική αλλαγή για τον προπονητή του Ολυμπιακού, στο 31’. Ο Πορτογάλος εξτρέμ πήγε αριστερά. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε λιγάκι, αλλά ο Θρύλος διατήρησε την υπεροχή. Είχε ήδη 7 τελικές προσπάθειες και 3 στον στόχο. Η Ξάνθη απείλησε με ένα… από το πουθενά τετ-α-τετ, αλλά ο Σα ήταν έτοιμος!

Ο Ποντένσε πήρε από τον Γκιλιέρμε απίθανη κάθετη μπαλιά, στο 39’, βγήκε απέναντι από τον Ζίβκοβιτς, ο οποίος του έκλεισε το πεδίο. Ο Πορτογάλος πλάσαρε με σκαφτό και είδε την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι! Ο Γκερέρο απείλησε αμέσως μετά, με καλό σουτ, που κόντραρε και ήρθε κόρνερ, ενώ και στην εξέλιξη της φάσης, ο Κασάδο μάρκαρε μέσα στην περιοχή τον Τοροσίδη, κατεβάζοντάς τον με τράβηγμα, αλλά ο Τζήλος δεν έδωσε τίποτα! Ο Βούκοβιτς σούταρε άουτ. Όλα αυτά στο 41’! Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Θρύλο να μην έχει καταφέρει να φτάσει στο γκολ που εδικαιούτο… Η ομάδα μας ήταν πολύ καλύτερη από την Ξάνθη και έπρεπε να ήταν μπροστά στο σκορ. Δεν τα είχε καταφέρει, όμως και είχε ακόμη 45 λεπτά μπροστά της, για να πάρει τη νίκη!

Η επανάληψη άρχισε με τον Θρύλο απαράλλαχτο. Σε σύνθεση και διάθεση επίθεσης. Κόντρα στη ροή του αγώνα, έχοντας μόλις μία τελική προσπάθεια και… μισή επίθεση και με μία κόντρα, στο κεφάλι του Βούκοβιτς, η μπάλα από το σουτ του Σαρπόνγκ μπέρδεψε στο 54’ τον Σα και κατέληξε στα δίχτυα του Ολυμπιακού… Απίστευτα πράγματα, για μία ομάδα (Ολυμπιακός), που ήταν κλάσεις πάνω από τον αντίπαλο και που έπρεπε να έχει πετύχει το γκολ πρώτη… Οι ποδοσφαιριστές του Μαρτίνς συνέχισαν να πιέζουν και ο Πορτογάλος τεχνικός έριξε στη μάχη τον Μάνο. Ο Έλληνας άσος πέρασε δεύτερο σέντερ φορ, μαζί με τον Γκερέρο, ο Φορτούνης πήγε αριστερά (και συνέκλινε φυσικά, δίνοντας χώρο στον Κούτρη), ο Ποντένσε δεξιά και στα χαφ έμειναν οι Γκιλιέρμε και Καμαρά. Ο Ομάρ γύρισε μπακ. Στο 61’ έσβησαν τα φώτα του γηπέδου. Πάνω που η ομάδα μας άρχισε πάλι να βρίσκει τον ρυθμό της… Ο Τζήλος δεν ήξερε τι να αποφασίσει, για το αν θα συνεχίσει ή θα διακόψει το ματς και οι παίκτες έμειναν να… κοιτάζουν… Το ματς συνεχίστηκε περίπου μετά από 5μιση λεπτά…

Η Ξάνθη άρχισε να κατεβάζει τον ρυθμό και να κάνει καθυστερήσεις και ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει. Μετά τη διακοπή, λόγω των προβολέων, ο ρυθμός του Θρύλου χάθηκε εν πολλοίς… Η ομάδα μας προσπαθούσε να φτάσει στην περιοχή του Ζίβκοβιτς, προκειμένου να ισοφαρίσει πρωτίστως. Ο Φορτούνης είχε ένα καλό φάουλ στο 73’, αλλά ο Ζίβκοβιτς έδιωξε στη γωνία του. Η πολυπόθητη ισοφάριση ήρθε στο 76’! Ο Θρύλος πήρε το πρώτο, από τα γκολ που εδικαιούτο! Ο Γκλιέρμε έβγαλε απίστευτη κάθετη στον Φορτούνη δεξιά, εκείνος γύρισε από δεξιά, η μπάλα κόντραρε και πήρε ύψος και ο Βούκοβιτς την έσπρωξε στα δίχτυα με το κεφάλι, για το 1-1.

Μετά την ισοφάριση, η Ξάνθη άρχισε να κάνει ακόμη περισσότερες καθυστερήσεις και ο Ποντένσε, χάνοντας την ψυχραιμία του και βγαίνοντας εκτός εαυτού, αντέδρασε στον Μπαξεβανίδη, με τον Τζήλο να του δείχνει την κίτρινη (δεύτερη) – κόκκινη και να τον αποβάλλει… Το έργο του Ολυμπιακού για την ανατροπή δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο, για την ανατροπή που κυνηγούσε. Ο Φορτούνης πήγε πιο κεντρικά, ο Μάνος με τον Γκερέρο έμειναν στην επίθεση και ο Καμαρά με τον Γκιλιέρμε έγιναν ξανά καθαροί κεντρικοί μέσοι. Ακόμη και με δέκα παίκτες, ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στο ματς. Χρειαζόταν μόνο την ηρεμία, να φτιάξει μία καλή φάση και να πάρει το ματς. Στο 90ο λεπτό ο Νάτχο πέρασε στη θέση του Καμαρά. Ο Θρύλος πάλεψε μέχρι τέλους για να πετύχει την ανατροπή και να φύγει με το «διπλό» από την ακριτική πόλη, ωστόσο ο κ. Τζήλος δεν επέτρεψε να συμβεί αυτό, καθώς ο Κασάδο «γκρέμισε» τον Μάνο μέσα στην περιοχή και ο ρέφερι από τον σύνδεσμο Λάρισας, δεν ασχολήθηκε. Το 1-1 έτσι, ήταν το τελικό αποτέλεσμα στο παιχνίδι.

Το φιλμ του αγώνα:

6’ Ο Ναουέλ έδωσε για τον Καμαρά έξω από την περιοχή, με τον Αφρικανό χαφ να δοκιμάζει το πόδι του και τον Ζίβκοβιτς να μπλοκάρει με υπερένταση. Πρώτη καλή στιγμή στο ματς για τον Θρύλο!

10’ Ο Ναουέλ έγινε κάτοχος της μπάλας στα αριστερά, άρχισε να συγκλίνει προς το κέντρο, έκανε το σουτ με το δεξί και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Δεύτερη τελική για την ομάδα μας.

13’ ΔΟΚΑΡΙ για τον Θρύλο! Η καλύτερη ευκαιρία για την ομάδα μας μέχρι στιγμής. Ωραία κυκλοφορία της μπάλας από τους «ερυθρόλευκους», ο Γκιγιέρμε έκανε το σουτ, με την μπάλα να χτυπάει στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού του Ζίβκοβιτς!

18’ Μια ακόμα καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό με τον Φορτούνη που σούταρε από το ημικύκλιο της περιοχής αλλά δεν έπιασε καλά το σουτ και η μπάλα πέρασε άουτ.

33’ Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό! Ο Σισέ έκανε την κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, απέκρουσε ο Ζίβκοβιτς, στη συνέχεια ο Σενεγαλέζος στόπερ έπιασε το γυριστό, αλλά βρήκε πάνω σε αντίπαλο και απομακρύνθηκε.

39’ Δεύτερο ΔΟΚΑΡΙ για την ομάδα μας στο ματς! Ο Γκιγιέρμε με… μαγική κάθετη βρήκε τον Ποντένσε μέσα στην περιοχή, με τον Πορτογάλο να «σκάβει» την μπάλα κι αυτή να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι του Ζίβκοβιτς και να απομακρύνεται!

41’ Νέα καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό. Ο Γκερέρο σούταρε με το δεξί από το ύψος της περιοχής, ο Κασάδο βρήκε τη μπάλα, κι αυτή κατέληξε κόρνερ. Στη συνέχεια της φάσης, ο Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ, με τον Κασάδο να «γκρεμίζει» τον Τοροσίδη εντός της περιοχής, τον Λισγάρα να τραβάει από τη φανέλα τον Σισέ και τον κ. Τζήλο να δείχνει παίζεται.

45’ Ο Φορτούνης έδωσε για τον Ομάρ έξω από την περιοχή της Ξάνθης, ο Νορβηγός μπακ σούταρε χωρίς δεύτερη σκέψη, η μπάλα κόντραρε στους αμυντικούς των γηπεδούχων και κατέληξε στην αγκαλιά του Ζίβκοβιτς.

54’ Γκολ 1-0 η Ξάνθη κόντρα στη ροή του αγώνα. Ο Σαρπόνγκ μπήκε στην περιοχή από δεξιά και σούταρε, η μπάλα βρήκε στον Βούκοβιτς, άλλαξε λίγο πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Σα, που αιφνιδιάστηκε.

56’ Ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Φορτούνης έκανε το σουτ έξω από την περιοχή με το δεξί, η μπάλα πέρασε άουτ.

74’ Ο Φορτούνης εκτέλεσε απευθείας το φάουλ έξω από την περιοχή, με τον Ζίβκοβιτς να πέφτει και να διώχνει με υπερένταση!

75’ Σουτ του Κούτρη με το αριστερό μέσα από την περιοχή, απέκρουσε ο Ζίβκοβιτς, ενώ ήταν δίπλα του και ο Κοβάτσεβιτς.

76’ ΓΚΟΟΟΟΟΛΛΛΛ!!!! 1-1 ισοφαρίζει ο Θρύλος με τον Βούκοβιτς! Υπέροχη κάθετη στον Φορτούνη στα δεξιά, εκείνος έκανε το γύρισμα, η μπάλα βρήκε σε αμυντικό της Ξάνθης, πήρε ύψος και ο Βούκοβιτς από κοντά με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

77’ Σουτ του Γκερέρο, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Ζίβκοβιτς.

90′ Ο Κασάδο… γκρεμίζει εντός περιοχής τον Μάνο, με τον κ. Τζήλο να μην καταλογίζει πέναλτι.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Α.Ο. Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Κοβάσεβιτς, Κασάδο, Σαρπόνγκ (57’ Κάστρο), Γέντρισεκ, Λισγάρας, Μπρίτο (90’+9 Μελιόπουλος), Καμαρά (52’ Ντουρίτσκοβιτς), Καντά, Χατζητερζόγλου, Μπαξεβανίδης.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τοροσίδης (58’ Μάνος), Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Καμαρά (90’ Νάτχο), Γκιγιέρμε, Ελαμπντελαουί, Ναουέλ (30’ Ποντένσε), Φορτούνης, Γκερέρο.

Super League 2018-2019 | 13η Αγωνιστική | 09.12.2018
Α.Ο. Ξάνθη – Ολυμπιακός 1-1
Γήπεδο
: «Ξάνθη Arena»
Σκόρερ: 54’ Σαρπόνγκ / 76’ Βούκοβιτς
Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας)
Βοηθοί: Ράινχαρντ Μπουξμπάουμ (Ανατολικής Αττικής), Δημήτριος Γκάγκας (Λάρισας)
Αναπληρωματικός: Γεώργιος Βρέσκας (Πιερίας)
Κίτρινες: 27’ Καμαρά, 59’ Καντά, 90’+3 Ντουρίτσκοβιτς, 90’+11 Χατζητερζόγλου / 49’ Γκιγιέρμε, 59’, 78’ Ποντένσε, 80’ Καμαρά, 90’+8 Σισέ
Κόκκινες: – / 78’ Ποντένσε
Δοκάρια: 13’ Γκιγιέρμε, 39’ Ποντένσε

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER Όλα τα τελευταία νέα της ομάδας μας στο e-mail σας Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις σχετικά με τα νέα του Συλλόγου, διαγωνισμούς, νέα προϊόντα και υπηρεσίες, τη διάθεση εισιτηρίων και τις προσφορές των επίσημων χορηγών και συνεργατών της ΠΑΕ Ολυμπιακός και έχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους χρήσης.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies και σε ορισμένες περιπτώσεις cookies τρίτων μερών για σκοπούς μάρκετινγκ και για την παροχή βελτιωμένων υπηρεσιών σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Κάνοντας κλικ στο OK ή συνεχίζοντας την περιήγησή σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την χρήση cookies σύμφωνα με τη σχετική πολιτική μας. Δείτε την πολιτική μας για τα cookies κάνοντας κλικ εδώ.
OK