O L Y M P I A C O S   1 9 2 5
O L Y M P I A C O S   1 9 2 5
Θρίαμβος, νίκη, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!

Θρίαμβος, νίκη, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!

Θρύλος με ανατροπή, «πάτησε» την ΑΕΚ μέσα σ’ ένα ημίχρονο και πήρε μεγάλη νίκη με 4-1!

Με ένα… ονειρικό δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός έφτασε στη νίκη με 4-1 επί της ΑΕΚ, μέσα στο Καραϊσκάκη! Οι «ερυθρόλευκοι» στην επανάληψη εμφανίστηκαν έτσι όπως πραγματικά ξέρουν και μπορούν και έκαναν την ανατροπή στο σκορ, παίρνοντας τους τρεις βαθμούς της νίκης και τεράστια ψυχολογία ενόψει της ρεβάνς στο Κίεβο σε λίγες ημέρες!

Το ματς αυτό ο Θρύλος το ήθελε οπωσδήποτε και για πολλούς λόγους. Τόσο για βαθμολογικούς όσο και ψυχολογικούς. Και ο τρόπος με τον οποίο ήρθε η νίκη, ήταν θριαμβευτικός! Εξαιρετική μπάλα για τους «ερυθρόλευκους» που κυριάρχησαν ολοκληρωτικά από το 46’ και μετά. Με τον Φορτούνη ηγέτη, να σκοράρει δύο γκολ, ενώ σκόρερ ήταν ακόμα οι Καμαρά και Χασάν.

Ο κ. Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-2-3-1 και την ίδια ενδεκάδα, με εκείνη που παρέταξε την περασμένη Πέμπτη, κόντρα στην Ντιναμό Κιέβου. Ο Σα ήταν στο τέρμα. Στην άμυνα ήταν, από δεξιά προς αριστερά ήταν οι Τσιμίκας, Βούκοβιτς, Σισέ και Μεριά. Ο Γκιλιέρμε με τον Καμαρά ήταν στα χαφ, μπροστά τους ο Φορτούνης, ως «δεκάρι» και στις πτέρυγες έπαιζαν δεξιά ο Ντίας και αριστερά ο Ποντένσε. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Χασάν.

Το ματς άρχισε… με σοκ για τον Ολυμπιακό. Μόλις στο 3’, έπειτα από αντεπίθεση, η ΑΕΚ προηγήθηκε, με τον Πόνσε. Ο Θρύλος, ο οποίος είναι φτιαγμένος για τα δύσκολα, πλέον είχε μπροστά τα… ακόμη πιο δύσκολα, αφού έπρεπε να κυνηγήσει νίκη, με ανατροπή. Η ΑΕΚ οπισθοχώρησε σχετικά, με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί άμεσα να πάρει μέτρα στο γήπεδο και να πιέσει. Θέλοντας να περάσει την μπάλα στα άκρα, η ομάδα μας αναπτυσσόταν πρώτα από τα μπακ. Εναλλακτικά, η μπάλα πέρναγε μέσω του Γκιλιέρμε και του Καμαρά στους Ποντένσε (κυρίως) και Ντίας. Στο 11’ ο Σιμόες έπεσε στο έδαφος, κέρδισε μερικά… δευτερόλεπτα και σηκώθηκε. Ήταν σαφές ότι ο Θρύλος θα έπρεπε να αντιμετωπίσει και αυτό το φαινόμενο. Των καθυστερήσεων. Από το πρώτο μέρος.

Στο πρώτο κομμάτι του ματς, μετά το γκολ, η ΑΕΚ αμύνθηκε σωστά και ο Ολυμπιακός δεν έβρισκε εύκολα διαδρόμους προς την εστία του Μπάρκα. Χαρακτηριστικό είναι ότι η ανάπτυξη από τον άξονα δεν γινόταν με ευκολία, με αποτέλεσμα η μπάλα να βγαίνει πολύ πιο συχνά, από όσο χρειαζόταν, στα άκρα. Ο Ντίας έχασε καλή ευκαιρία στο 17’, πιάνοντας άστοχη κεφαλιά, μετά από σέντρα του Φορτούνη. Αυτή ήταν και η πρώτη αντίδραση που έβγαλαν οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς, μετά το 0-1. Η ΑΕΚ είχε σαφή πρόθεση να αμυνθεί (ακόμη περισσότερο από ότι πριν την πρώτη σέντρα) και να ψάξει -μόνο- τις αντεπιθέσεις. Η προσπάθεια του Ολυμπιακού να πιέσει, απέφερε ακόμη μία καλή φάση στο 23’, με τον Χασάν να γυρνάει μέσα από την περιοχή στον Φορτούνη, και τον Έλληνα άσο της ομάδας μας να πλασάρει πολύ άστοχα, πάνω από τα δοκάρια του Μπάρκα. Στιγμιαία απροσεξία στα μετόπισθεν έφερε στο 25’ τον Μάνταλο απέναντι στο 2-0, αλλά ο Σα αντέδρασε σωστά, όπως και ένα λεπτό μετά, στο σουτ του ίδιου παίκτη από αριστερά και μέσα στην περιοχή.

Η χαρακτηριστική πρόθεση της ΑΕΚ να κάνει, από το πρώτο μέρος, καθυστερήσεις, φάνηκε και σε εκτέλεση κόρνερ του Μάνταλου στο 26’, η οποία διήρκεσε… αρκετή ώρα. Κάρτα δεν βγήκε, πάντως… Ο Πέδρο Μαρτίνς άλλαξε πλευρές σε Ποντένσε και Ντίας και σήκωσε για ζέσταμα τον Τοροσίδη. Ο Τομπάιας Στίλερ αρνήθηκε φάουλ σε καθαρό φράγμα του Μάνταλου στον Ποντένσε στο 31’, με τον Πορτογάλο εξτρέμ να βγαίνει σε πλεονεκτική θέση, εάν περνούσε. Τον… χορό των καθυστερήσεων συνέχισε ο Πόνσε, αμέσως μετά. Ανάποδο φάουλ στον Καμαρά στο 34’, ανάποδο πλάγιο (έβγαλε καθαρά ο Οικονόμου) λίγο πιο πριν και αρκετός εκνευρισμός για τον Ολυμπιακό και λόγω αυτών των αποφάσεων. Τίποτα δεν πήγαινε σύμφωνα με το πλάνο της ομάδας μας, ενώ ήταν έκδηλη, στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, η έλλειψη καθαρού μυαλού. Φράγμα του Καμαρά στον Μπακάκη, στο 38’ σφυρίχτηκε παράβαση, ενώ το φράγμα του Μάνταλου στον Ποντένσε, νωρίτερα… δεν ήταν.

Η ΑΕΚ έκανε καθυστερήσεις ακόμη και στα πλάγια… Με την ανοχή του διαιτητή Στίλερ, πάντα. Το πρώτο μέρος όδευε προς το τέλος του και ο Ολυμπιακός δεν είχε καταφέρει να απειλήσει την εστία του Μπάρκα, όσο επιθυμούσε. Συνολικά στο πρώτο μέρος ο Θρύλος δεν είχε καλή εικόνα και δεν κατάφερε να βγάλει στο χορτάρι την -δεδομένη- ανωτερότητά του. Στο δεύτερο μέρος χρειαζόταν δραστική βελτίωση, από πλευράς Ολυμπιακού, προκειμένου να έρθει η -πολυπόθητη- ανατροπή. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, σε αντίθεση με ό,τι συνηθίζει, ο Πέδρο Μαρτίνς έριξε δύο παίκτες, από τον πάγκο, στο ματς. Ο Τοροσίδης πήρε την θέση του Βούκοβιτς και πέρασε δεξιά, με τον Μεριά να περνάει δεξί στόπερ, δίπλα στον Σισέ, που πήγε αριστερό στόπερ. Δεύτερη αλλαγή ήταν, για τον Πέδρο Μαρτίνς, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος πέρασε στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής, με τον Ποντένσε να μένει δεξιά.

Το γκολ για τον Θρύλο ήρθε και θύτης ήταν ο Μαντί Καμαρά, ο οποίος έπιασε τρομερό σουτ στο 50’ και έκανε το 1-1! Το μομέντουμ, από την αρχή του δευτέρου μέρους, ήταν με τον Θρύλο και αυτή η -ξένη προς όλους μας- εικόνα του πρώτου ημιχρόνου, από αυτή την εξαιρετική ομάδα που λέγεται Ολυμπιακός, δεν ήταν… δυνατόν να συνεχιστεί. Πράγματι, ο Θρύλος μπήκε στην επανάληψη με μεγάλο αέρα και με πιο ορθολογική ανάπτυξη και ακόμη μεγαλύτερη πίεση, έβαλε την ΑΕΚ στα σχοινιά. Είναι χαρακτηριστικό ότι… πρώτη κανονική επίθεση, η ομάδα του Χιμένεθ έκανε δέκα λεπτά, μετά την σέντρα του δευτέρου μέρους. Ο προπονητής των φιλοξενούμενων άλλαξε τον Κλωναρίδη με τον Μπακασέτα και ο Πέδρο Μαρτίνς είχε Γκερέρο, Σολδάνο και Μπουχαλάκη να προθερμαίνονται. Ο Ολυμπιακός χρειαζόταν περισσότερη βοήθεια από τον άξονα, στην ανάπτυξη, προκειμένου να μην καταφεύγει τόσο πολύ στον προβλέψιμο τρόπο, από τα πλάγια.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ζήτησε από τον Κώστα Φορτούνη να παίρνει περισσότερο την μπάλα και ο αρχηγός του Ολυμπιακού έγινε ακόμη πιο κινητικός, προκειμένου να αναζητήσει πρωτοβουλίες. Στο 60’ το σκορ παρέμενε 1-1 και ο Ολυμπιακός εμφάνιζε ήδη καλύτερη εικόνα, από αυτή του πρώτου μέρους, παίζοντας πιο ορθολογικά και -σαφέστατα- με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Ένα σουτ του Μάνταλου στο 63’ ήταν το μόνο ουσιώδες που είχε να επιδείξει η ΑΕΚ. Τώρα ήταν εκείνη, που έπαιζε με μεγάλες μπαλιές από την άμυνα, αφού ο Ολυμπιακός είχε αναλάβει για τα καλά την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 64’ ο Λάζαρος έπεσε στο χορτάρι και κρατούσε το πόδι του, ψηλά στο αριστερό γόνατο. Δεν κατέστη εφικτό να συνεχίσει. Άμεσα ο Πέδρο Μαρτίνς φώναξε κοντά του τον Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο, προκειμένου να τον ρίξει στο ματς. Ατυχία -ακόμη μία- για τον Ολυμπιακό και τον Πορτογάλο τεχνικό της ομάδας μας, χάνοντας έναν παίκτη που μπήκε στο ημίχρονο… Ο Ισπανός πέρασε δεξιά, παίζοντας περισσότερο ως ακραίος. Και συνέκλινε.

Τεράστια ευκαιρία χάθηκε με κόρνερ του Φορτούνη και κεφαλιά του Μεριά στο 70’, ενώ ακριβώς πριν το κόρνερ, ο Τσόσιτς έκανε χέρι μέσα στην περιοχή, με τον διαιτητή Στίλερ να μην δείχνει την άσπρη βούλα και αντιθέτως να κιτρινίζει πανεύκολα τον Καμαρά, μισό λεπτό μετά, για τάκλιν στην μπάλα. Ο Φορτούνης, ο ηγέτης του Θρύλου, με το 7 στην πλάτη, τιμώρησε τις καθυστερήσεις της ΑΕΚ, την αλαζονεία σε ορισμένες αποφάσεις μέσα στο ματς, το αντιποδόσφαιρο και το ξύλο στο 90% των προσωπικών μονομαχιών. Έβαλε στο 72’ όλη την ΑΕΚ (και τον Μπάρκα) στα δίχτυα, με υπέροχη ατομική προσπάθεια και πλασέ με το αριστερό! Ο Θρύλος είχε, πλέον, το προβάδισμα που ήθελε και κανένα… ανάποδο πλάγιο (πάλι στο 76’) δεν μπορούσε να το αλλάξει αυτό! Ο κόσμος στις εξέδρες έβλεπε την ομάδα που λατρεύει να βγάζει την κανονική της εικόνα στο χορτάρι και να προηγείται. Πλέον, ήταν η ΑΕΚ εκείνη που έπρεπε να βγει μπροστά και να πιέσει, για να βρει γκολ και ο Θρύλος ήταν έτοιμος να χτυπήσει στην κόντρα… Ο Χιμένεθ έριξε στο ματς τον Γαλανόπουλο, αντί του Άλεφ.

Οι παίκτες του κ. Μαρτίνς, δεν έριξαν… στροφές. Δεν ήθελαν να χαλάσουν χατίρι στον κόσμο! Ο Χασάν στο 83’ πέτυχε ένα όμορφο γκολ, ανεβάζοντας το σκορ στο 3-1, αλλά ο… χορός των γκολ δεν είχε τελειώσει ακόμη! Με τον Φορτούνη να σκοράρει ξανά, να βάζει το κερασάκι στην… τούρτα και να ολοκληρώνει τον θρίαμβο επί της ΑΕΚ, που δέχθηκε τέσσερα γκολ σε ένα ημίχρονο! Ένας Πειραιώτικος και 100% «ερυθρόλευκος» θρίαμβος!

Το φιλμ του αγώνα:

3’ Γκολ 0-1 για την ΑΕΚ με τον Πόνσε.

18’ Μεγάλη ευκαιρία για το 1-1. Ο Φορτούνης σέντραρε με τη μία έξω από την περιοχή, ο Ντίας πήρε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, προλαβαίνοντας την έξοδο του Μπάρκα, με τη μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

23’ Κι άλλη χαμένη ευκαιρία για τον Θρύλο! Ο Τσόσιτς κάνει λάθος γύρισμα, ο Χασάν κλέβει και «σπάει» τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι στον Φορτούνη που σουτάρει στην κίνηση, αλλά η μπάλα καταλήγει ψηλά άουτ.

50’ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛΛΛΛ!!!! 1-1 ισοφαρίζει ο Θρύλος με τον Μαντί Καμαρά! Ψαλιδάκι του Ποντένσε από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, με τον Τσόσιτς να διώχνει προς τον Καμαρά, αυτός με… φωτοβολίδα στην κίνηση, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπάρκα!

70’ Κεφαλιά του Μεριά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη, η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι του Μπάρκα.

72’ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛΛΛ!!!!!!!!!!! 2-1 προηγείται ο Θρύλος με τον Κώστα Φορτούνη! Ο «Φόρτου» έκλεψε τη μπάλα από τον Σιμόες, στάθηκε όρθιος παρά το φάουλ που του έκανε ο Πορτογάλος, μπήκε στην περιοχή, σούταρε και η μπάλα κατέληξε στο αριστερό δοκάρι και στα δίχτυα του Μπάρκα!

83’ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ!!!!!!!! 3-1 για τον Θρύλο με τον Αχμέντ Χασάν! Ο Ποντένσε αξιοποίησε τη μπαλιά του Τοροσίδη, Μπακάκης και Τσόσιτς δεν κατάφεραν να σταματήσουν τον… δαιμόνιο Πορτογάλο, ο οποίος μπήκε στην περιοχή από δεξιά, έκανε το γύρισμα και ο Χασάν με πλασέ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

87’ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ!!!!!!!!!! 4-1 για τον Ολυμπιακό μας και πάλι με τον Κώστα Φορτούνη! Ο «Φόρτου» έφυγε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ μετά από μπαλιά του Γκιλιέρμε, βρέθηκε απέναντι στον Μπάρκα, τον ξεπέρασε και με πλασέ προ κενής εστίας ανέβασε κι άλλο τον δείκτη του σκορ!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Μεριά, Σισέ, Βούκοβιτς (46’ Τοροσίδης), Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Καμαρά, Φορτούνης, Ντίας (46’ Λάζαρος λ.τ. 68’ Γκερέρο), Ποντένσε, Χασάν.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Γκάλο, Τσόσιτς, Σιμόες, Κλωναρίδης (57’ Μπακασέτας), Μάνταλος (85’ Αλμπάνης), Άλεφ (78’ Γαλανόπουλος), Λιβάϊα, Πόνσε.

Super League 2018-2019 | 21η Αγωνιστική | 17.02.2019
Ολυμπιακός – ΑΕΚ 4-1
Γήπεδο
: «Γ. Καραϊσκάκης»
Σκόρερ: 50’ Καμαρά, 72’, 87’ Φορτούνης, 83’ Χασάν / 3’ Πόνσε
Διαιτητής: Τομπίας Στίλερ (Γερμανία)
Βοηθοί: Ματίας Γιόλενμπεκ (Γερμανία), Κριστιάν Γκίτελμαν (Γερμανία)
Αναπληρωματικός: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδία)
Κίτρινες: 71’ Καμαρά, 89’ Γκιλιέρμε / 40’ Οικονόμου
Κόκκινες: – / –
Δοκάρια: – / –

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER Όλα τα τελευταία νέα της ομάδας μας στο e-mail σας Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις σχετικά με τα νέα του Συλλόγου, διαγωνισμούς, νέα προϊόντα και υπηρεσίες, τη διάθεση εισιτηρίων και τις προσφορές των επίσημων χορηγών και συνεργατών της ΠΑΕ Ολυμπιακός και έχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους χρήσης.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies και σε ορισμένες περιπτώσεις cookies τρίτων μερών για σκοπούς μάρκετινγκ και για την παροχή βελτιωμένων υπηρεσιών σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Κάνοντας κλικ στο OK ή συνεχίζοντας την περιήγησή σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την χρήση cookies σύμφωνα με τη σχετική πολιτική μας. Δείτε την πολιτική μας για τα cookies κάνοντας κλικ εδώ.
OK