O L Y M P I A C O S   1 9 2 5
O L Y M P I A C O S   1 9 2 5
Η συνέντευξη Τύπου του Ολυμπιακός – Γκενκ

Η συνέντευξη Τύπου του Ολυμπιακός – Γκενκ

Ο προπονητής της ομάδας, Ντιέγκο Μαρτίνεθ, και ο τερματοφύλακας, Αλέξανδρος Πασχαλάκης, μίλησαν για το πρώτο επίσημο ματς του Ολυμπιακού.

Τον πρώτο του επίσημο αγώνα δίνει ο Ολυμπιακός την Πέμπτη (10/08, 22:00), στο «Γ. Καραϊσκάκης» απέναντι στην Γκενκ για τον Γ’ προκριματικό γύρο του UEFA Europa League. Πριν την αναμέτρηση ο προπονητής της ομάδας, Ντιέγκο Μαρτίνεθ, μίλησε στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο «Γ. Καραϊσκάκης», ενώ από πλευράς των ποδοσφαιριστών μίλησε ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ στη συνέντευξη Τύπου.

Το πρώτο επίσημο παιχνίδι σας στον Ολυμπιακό, σε ποιο βαθμό πιστεύετε είναι έτοιμη η ομάδα και σε ποιο βαθμό θα θέλατε να βρίσκεται η ομάδα σας;
Προτού ξεκινήσουμε για τον αγώνα θα ήθελα να συλλυπηθώ την οικογένεια και τους φίλους του θύματος που δυστυχώς δε βρίσκεται πλέον μαζί μας, δεν είναι ποδόσφαιρο αυτό και η βία δεν έχει καμία σχέση στις ποδοσφαιρικές συζητήσεις. Αναφορικά με τον αγώνα, ανυπομονούμε αρκετά γιατί πρόκειται να δώσουμε το πρώτο μας επίσημο ματς και μέσα στο γήπεδό μας. Έχουμε πολλές προσδοκίες, αλλά και φιλοδοξίες. Παγκοσμίως καμία ομάδα δεν είναι στο 100% της ετοιμότητας της, όμως είμαστε έτοιμοι και προετοιμασμένοι να δείξουμε το καλύτερό μας πρόσωπο και να πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε απ’ αυτόν τον αγώνα.

Η Γκενκ πιστεύετε θα είναι πιο έτοιμη, γιατί έχει επίσημα παιχνίδια στα πόδια της, ενώ έρχεται και από έναν οδυνηρό αποκλεισμό.
Η δική μας πρόθεση είναι να δείξουμε το δικό μας καλύτερο πρόσωπο ατομικά και ομαδικά, αλλά να κάνουμε και ό,τι καλύτερο μπορούμε απέναντι στον αντίπαλο. Σίγουρα και ο αντίπαλος θέλει να έχει τις ιδανικές συνθήκες, αλλά δεν παίζει ρόλο για καμία από τις δύο ομάδες τι έχει συμβεί στο παρελθόν, αλλά τα όσα θα συμβούν στον αυριανό αγώνα.

Έχετε πολλά ματς στην Ισπανία και ευρωπαϊκή εμπειρία, οι πρεμιέρες όμως πάντα είναι δύσκολες, αισθάνεστε κάποιο άγχος που έχετε μία πρεμιέρα στην οποία υπάρχει το «πρέπει»;
Είναι κάτι ιδιαίτερο αφού είναι κάτι καινούργιο. Είναι το πρώτο επίσημο βήμα και το πρώτο παιχνίδι στο Καραϊσκάκη. Θέλουμε να το μετατρέψουμε αυτό σε κάτι θετικό και να εκμεταλλευτούμε τη θετική ενέργεια του κόσμου και να εκμεταλλευτούμε τις συνθήκες για να ξεκινήσουμε το πρώτο μας βήμα με τον καλύτερο τρόπο. Όπως έχει πει και ο Χόρχε Βαλντάνο όταν υπάρχουν απαιτήσεις χρειάζεται ταλέντο και νομίζω πως η ομάδα μας έχει αρκετό ταλέντο για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Τις τελευταίες εβδομάδες μου μιλάει όλος ο κόσμος για την ιστορία που έχει το γήπεδο και ο τόπος εδώ. Όλη αυτή η όρεξη για μάχη και αυτή η διάθεση θέλω να υπάρξει μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να φανεί απ’ όλη την ομάδα. Να παίξουμε με την ψυχή μας, πέρα από το ταλέντο, και με την καρδιά μας για το θετικό αποτέλεσμα.

Το Καραϊσκάκη είναι μία δυνατή έδρα και ο κόσμος είναι πάντα εκεί. Όμως πέρσι ο Ολυμπιακός δε νίκησε στην Ευρώπη στο γήπεδό του και δεν κράτησε ποτέ το μηδέν στην άμυνά του, είναι αυτό ένα εξτρά κίνητρο για τον αγώνα γιατί θα είναι σημαντικό να κρατήσει το μηδέν στο γήπεδό του;
Η πρόκριση θα παιχτεί σε δύο ματς, θέλουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση. Σε όλα τα παιχνίδια θέλουμε να δείχνουμε πάθος και να τα αντιμετωπίζουμε με αισιοδοξία. Όπως είπε πριν ο Αλέξανδρος, είμαστε Ολυμπιακός και πάντα στόχος είναι η νίκη. Όμως έχουμε και τη γνώση για να ξέρουμε πως αντιμετωπίζουμε μία δύσκολη ομάδα και είναι ένα κίνητρο αυτό, για να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό απέναντι σε έναν πραγματικά δύσκολο αντίπαλο. Θα πρέπει να είμαστε δυνατοί και αισιόδοξοι για το ξεκίνημα της χρονιάς, αλλά μην ξεχνάμε πως μία πρόκριση παίζεται σε δύο ματς. Και οι δρόμοι είναι υπάρχουν ομάδες οι οποίες έχουν κατακτήσει τίτλους στην Ευρώπη και αν δούμε την πορεία τους θα δούμε ότι ήταν τυχεροί, είχαν περάσει και δύσκολες στιγμές. Κάθε ευρωπαϊκός γύρος είναι και μία ξεχωριστή ιστορία. Την επόμενη εβδομάδα παίζουν δύο ομάδες στο Σούπερ Καπ στο Καραϊσκάκη και αν σκεφτείτε πως έφτασαν μέχρι εδώ θα δείτε ότι είχαν δυσκολίες. Το να παίζεις στην Ευρώπη σημαίνει ότι παίζεις σε ένα καλό επίπεδο, με πολλές δυσκολίες και θα πρέπει να είσαι έτοιμος για όλα.

Ποια στοιχεία θέλετε να δείτε στο παιχνίδι με την Γκενκ και ποιο θεωρείτε πως θα είναι το κλειδί σε αυτά τα δύο παιχνίδια;
Δεν έχω αποφασίσει ακόμη ποια θα πρέπει να είναι η δοσολογία της… συνταγής. Αυτό που μπορώ να εγγυηθώ είναι πως έχουμε αναλύσει καλά τον αντίπαλο και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να πάρουμε τη νίκη. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι να είμαστε ισχυροί και να δείξουμε προσωπικότητα στον αγωνιστικό χώρο και να βγάλουμε στην πράξη αυτό που δουλεύουμε σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας. Να είμαστε ευέλικτοι και πειθαρχημένοι τη στιγμή που θα πρέπει να προσαρμοστούμε στις ανάγκες του αγώνα. Και χωρίς καμία αμφιβολία η επιτυχία στις δύο περιοχές, είναι σημαντική.

Θεωρείτε πως έχετε κάποιο προβάδισμα από τη στιγμή που έχετε δει την Γκενκ σε επίσημο αγώνα και ξέρετε περισσότερα εσείς για την Γκενκ απ’ ότι εκείνη για εσάς; Επίσης αποτέλεσε έκπληξη για εσάς ο αποκλεισμός της από τη Σερβέτ;
Στον κόσμο του ποδοσφαίρου όλοι έχουμε πολλά εργαλεία για να γνωρίζουμε τους αντιπάλους. Αυτό που έχει σημασία είναι την ημέρα του αγώνα να υπάρχει επιτυχία στην απόδοση των ποδοσφαιριστών. Ο καθένας μπορεί να δει ως πλεονέκτημα ή μειονέκτημα τις καταστάσεις, η Γκενκ είναι πιο έτοιμη και δεμένη, ενώ εμείς είμαστε ακόμη στην αρχή. Όλα αυτά δεν έχουν σημασία, σημασία έχουν τα γεγονότα και η νοοτροπία που θα βγάλουμε στον αγώνα μας. Τίποτα δνε μπορεί να θεωρηθεί έκπληξη σε μία ευρωπαϊκή διοργάνωση, όλα είναι αναμενόμενα, οπότε δεν πρέπει να σκεφτόμαστε ότι η Γκενκ έχει αποκλειστεί, αλλά ότι είναι μία δυνατή ομάδα του Βελγίου. Αυτή η διοργάνωση είναι δύσκολη γιατί όλοι οι αντίπαλοι είναι δυνατοί.

Πείτε μας για την ετοιμότητα του Χουάνγκ. Επίσης αν μπορείτε να κάνετε ένα σχόλιο για το Super Cup που θα γίνει στο Καραϊσκάκη, γιατί παίζει η Σεβίλλη με την οποία έχετε συνδυάσει το όνομά σας.
Ο Ινμπόμ είναι διαθέσιμος. Όμως όχι μόνο για την περίπτωση του Χουάνγκ, αλλά για όλη την ομάδα, να σας πω ότι πολλοί από τους ποδοσφαιριστές μας δεν είναι ακόμη έτοιμοι για να αγωνιστούν σε όλο το παιχνίδι. Θέλω όμως να πω ότι δίνουμε μεγάλη σημασία στους έντεκα βασικούς, αλλά τα ματς δεν τα κερδίζουν έντεκα ποδοσφαιριστές μόνο, αλλά όσοι βρίσκονται στην ομάδα, στον πάγκο, στην κερκίδα, για αυτό και χρειαζόμαστε το υψηλότερο επίπεδο απ’ όλους. Το ξεκαθαρίζω από τώρα, όλη τη χρονιά έτσι θα σκέφτομαι, δίνω μεγάλη σημασία στη διαχείριση των αγώνων και είναι όλοι σημαντικοί, είτε αγωνίζονται για 90 λεπτά, είτε για δέκα, είτε για πέντε λεπτά. Πραγματικά το θεωρώ σημαντικό πως η Σεβίλλη θα παίξει εδώ. Ήμουν οκτώ χρόνια στην ομάδα αυτή και είμαι δεμένος με τη Σεβίλλη, είναι μεγάλη διοργάνωση και είναι ένα σημαντικό γεγονός. Όμως δεν θα μπορέσω καν να τον δω τον τελικό, έχω στο μυαλό μου μόνο τον Ολυμπιακό και είμαι χαρούμενος εδώ. Από την πρώτη στιγμή που ήρθα εδώ και είδα όλο αυτό το κόκκινο γύρω μου, είμαι αποφασισμένος να τα δώσω όλα για τον Ολυμπιακό.

Η συνέντευξη Τύπου του Αλέξανδρου Πασχαλάκη

Πέρσι καθιερώθηκες μετά τα παιχνίδια με την Καραμπάγκ και έκανες ένα από τα καλύτερά σου παιχνίδια με τη Φράιμπουργκ, να περιμένουμε κάτι ανάλογο και τώρα;
Προσωπικά δε με απασχολεί η ατομική εμφάνιση, αλλά η ομάδα και το σύνολο. Είναι τώρα η έβδομη εβδομάδα που προσπαθούμε να χτίσουμε ένα σύνολο για να κερδίζει όλη η ομάδα και όχι ένας παίκτης.

Πέρσι ήταν μία δύσκολη σεζόν για τον Ολυμπιακό, φέτος όπως είπες είστε στην έβδομη εβδομάδα της προετοιμασίας, να περιμένουμε άλλα πράγματα φέτος; Έχει αλλάξει η κατάσταση;
Στόχος από την αρχή της προετοιμασίας είναι να αλλάξει εντελώς η ομάδα και να δείξουμε ένα καλύτερο πρόσωπο από την προηγούμενη χρονιά. Έχω ξαναπεί η προηγούμενη σεζόν δεν ήταν πετυχημένη, δε γίνεται η ομάδα να τερματίζει στην τρίτη θέση. Έχουν αλλάξει πολλά πράγματα, υπάρχει πλάνο και δομή και χτίζεται κάτι καλό. Πιστεύω πως θα είμαστε καλύτεροι από πέρσι και τα παιδιά που ήμασταν και από την προηγούμενη σεζόν, από τις εμπειρίες που έχουμε αποκομίσει, θα είμαστε έτοιμοι για τη νέα χρονιά.

Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα με συνέπεια στην Ευρώπη, αυτό μετατρέπει την υπόθεση πρόκριση ως υποχρέωση για εσάς, υπάρχει άγχος για αυτό, ποιο είναι το κλίμα απέναντι σε μία καλή ομάδα και αποτελεί έκπληξη για εσάς που αποκλείστηκε από τη Σερβέτ;
Είναι το πρώτο μας επίσημο ματς. Δουλεύουμε όλον αυτόν τον καιρό για να είμαστε πειθαρχημένοι. Είναι το πρώτο βήμα, υπάρχουν 40-50 ματς όλη τη σεζόν, είναι αφετηρία για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε θετικά τη χρονιά. Είναι στόχος να μπει η ομάδα στην Ευρώπη, στους ομίλους και φυσικά σε όλα τα ματς έχουμε ως στόχο να τα κερδίσουμε. Με σοβαρότητα και πειθαρχία όπως κάνουμε όλον αυτόν τον καιρό στις προπονήσεις μας, πιστεύω ο δρόμος θα είναι στρωμένος προς αυτήν την κατεύθυνση.

Το Καραϊσκάκη είναι μία δυνατή έδρα και ο κόσμος είναι πάντα εκεί. Όμως πέρσι ο Ολυμπιακός δε νίκησε στην Ευρώπη στο γήπεδό του και δεν κράτησε ποτέ το μηδέν στην άμυνά του, είναι αυτό ένα εξτρά κίνητρο για τον αγώνα γιατί θα είναι σημαντικό να κρατήσει το μηδέν στο γήπεδό του;
Θέλουμε να παίξουμε σε ένα γήπεδο με κόσμο και να είναι δίπλα μας, είναι κάτι πολύ σημαντικό αυτό για τους παίκτες και μία έξτρα ώθηση, χτίζουμε ένα σύνολο «πεινασμένο». Αν θα δεχτείς γκολ ή όχι, όλες οι ομάδες του πλανήτη δέχονται γκολ, το θέμα είναι η αντίδραση και πως θα αντιδράσει η ομάδα. Αυτό είναι που χτίζεται, η νοοτροπία χτίζεται και θεωρώ πως είμαστε σε καλό επίπεδο, ενότητα και πειθαρχία σε κάθε στιγμή.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER Όλα τα τελευταία νέα της ομάδας μας στο e-mail σας Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις σχετικά με τα νέα του Συλλόγου, διαγωνισμούς, νέα προϊόντα και υπηρεσίες, τη διάθεση εισιτηρίων και τις προσφορές των επίσημων χορηγών και συνεργατών της ΠΑΕ Ολυμπιακός και έχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους χρήσης.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies και σε ορισμένες περιπτώσεις cookies τρίτων μερών για σκοπούς μάρκετινγκ και για την παροχή βελτιωμένων υπηρεσιών σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Κάνοντας κλικ στο OK ή συνεχίζοντας την περιήγησή σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την χρήση cookies σύμφωνα με τη σχετική πολιτική μας. Δείτε την πολιτική μας για τα cookies κάνοντας κλικ εδώ.
OK