O L Y M P I A C O S   1 9 2 5
O L Y M P I A C O S   1 9 2 5
Γκολ και θέαμα από τον Θρύλο!

Γκολ και θέαμα από τον Θρύλο!

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 5-1 του Πανθρακικού για την 10η αγωνιστική της Super League.

Η ομάδα μας παίζοντας όμορφο ποδόσφαιρο, έχοντας 29 τελικές προσπάθειες με τις 18 να είναι στο τέρμα και δύο δοκάρια με Διαμαντάκο και Ντοσεβί, επικράτησε του Πανθρακικού με 5-1!

Ο Ολυμπιακός θέλησε από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να πάρει «κεφάλι» στο σκορ. Ο κ. Μίτσελ παρέταξε την ομάδα μας με διάταξη 4-3-3 και τον Ρομπέρτο κάτω από το τέρμα. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά ήταν οι Ελαμπντελαουί, Αυλωνίτης, Μποτία και Γιαννούλης. Ο Μιλιβόγεβιτς με τον Μπουχαλάκη ήταν οι δύο κεντρικοί μέσοι, με ανασταλτικά καθήκοντα. Ο Έλληνας χαφ βοηθούσε περισσότερο στη δημιουργία του παιχνιδιού. Ο Ντομίνγκεζ ήταν το «δεκάρι» της ομάδας μας, ενώ στην επίθεση ήταν αριστερά ο Αφελάι, δεξιά ο Ντοσεβί και στην κορυφή ο Διαμαντάκος.

Η ανάπτυξη ερχόταν πολύ από τον άξονα, αλλά ως στόχο οι παίκτες είχαν να βγάλουν την μπάλα στα άκρα. Από εκεί ο Ολυμπιακός προχωρούσε προς την τελική προσπάθεια. Στο πρώτο 20λεπτο είχε κάνει ήδη αρκετές, έχοντας περιορίσει τον Πανθρακικό σε παθητικό ρόλο στο ματς και αναγκάζοντάς τον να αναζητά μόνο τις αντεπιθέσεις. Χαρακτηριστικό του τρόπου ανάπτυξης του Ολυμπιακού ήταν οι μεγάλες μπαλιές, αλλαγής παιχνιδιού, με τις οποίες ο Μπουχαλάκης και ο Μιλιβόγεβιτς έβρισκαν συχνά τον Ντοσεβί και τον Αφελάι, στην επίθεση. Από εκεί οι δύο ακραίοι έβλεπαν τις κινήσεις των Ντομίνγκεζ και Διαμαντάκου (ο Αργεντινός «πατούσε» πολύ περιοχή) και «σέρβιραν». Κίνδυνοι είχαν δημιουργηθεί αρκετοί για την εστία του Πασχαλάκη, όμως σε αυτό το διάστημα το γκολ δεν είχε έρθει.

Μετά το 20λεπτο ο ρυθμός «άνοιξε» ακόμη περισσότερο. Η μπάλα βρισκόταν πολύ περισσότερο προς την εστία του Πανθρακικού, όμως παρά την υποδειγματική ανάπτυξη από τους «ερυθρόλευκους», το γκολ δεν είχε έρθει ακόμη. Οι αποφάσεις των ποδοσφαιριστών του κ. Μίτσελ στην τελική προσπάθεια ήταν καλές και οδηγούσαν σε συνθήκες για γκολ, όμως είτε από αστοχία στο σουτ, είτε από επεμβάσεις του Πασχαλάκη και των αμυντικών του Πανθρακικού, παρέμενε το 0-0 στο ημίωρο.

Τα πράγματα άλλαξαν στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου. Ο Ολυμπιακός αύξησε την πίεσή του προς την εστία του Πασχαλάκη. Ο «μαέστρος» Ντομίνγκεζ πήρε το «όπλο» του και άνοιξε το σκορ στο 36’, μετά από πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε ο ίδιος, ενώ λίγο μετά, στο 39’, ήρθε και το 2-0. Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε, με αυτά τα δύο γκολ, τη σαφή ανωτερότητά του εντός αγωνιστικού χώρο. Το προβάδισμα ήταν δίκαια σε «ερυθρόλευκα» χέρια, ενώ το δεύτερο ημίχρονο αναμενόταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο Ολυμπιακός, απαλλαγμένος από το άγχος του να σκοράρει και να πάρει το προβάδισμα, είχε μπροστά του 45 λεπτά για να διευρύνει το προβάδισμά του και να φτάσει και σε άλλα γκολ. Προσοχή χρειαζόταν στα μετόπισθεν, αφού ο Πανθρακικός έβγαζε καλές αντεπιθέσεις και σε μια-δυο περιπτώσεις απείλησε την εστία του Ρομπέρτο.

Η επανάληψη άρχισε με τον Ολυμπιακό απαράλλαχτο. Η πίεση προς την εστία του Πασχαλάκη συνεχίστηκε, με τον ίδιο ρυθμό. Λίγη ώρα μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους ο κ. Μίτσελ έριξε στο ματς τον Φουστέρ, αποσύροντας τον Αφελάι. Ο Ολλανδός, κατά τη διάρκεια και αυτού του αγώνα, έδειξε ξανά την τεράστια κλάση του, αποδίδοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο και απειλώντας με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Καταχειροκροτήθηκε την ώρα της αλλαγής, όπως και ο Νταβίντ Φουστέρ, ο οποίος μπήκε στο ματς. Ο Ισπανός πέρασε αριστερά, αντί του Ολλανδού.

Στα μετόπισθεν ο Ολυμπιακός δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα και περισσότερο ενδιαφέρον είχε η «μονομαχία» του Μποτία με τον Αγιοντέζι, όταν η μπάλα έφτανε στον επιθετικό των φιλοξενούμενων.

Στην επίθεση ο Ολυμπιακός έβγαινε με πολλούς ποδοσφαιριστές. Δημιουργούσε ολοένα και περισσότερους κινδύνους για την εστία του Πασχαλάκη, ενώ έδειχνε ξεκάθαρα ότι αναζητούσε και άλλα γκολ.Στο 67′, λοιπόν, ο Ντομίνγκεζ εκτέλεσε το κόρνερ και ο Αυλωνίτης πήδηξε στο πρώτο δοκάρι, σκοράροντας με κεφαλιά και κάνοντας το 3-0!

Στο 68’ ήρθε η ώρα της αντικατάστασης του «Τσόρι» με τον Τζίμι Ντουρμάζ! «Όρθιο» το γήπεδο, αποθέωσε τον Ντομίνγκεζ κατά τον έξοδό του από τον αγωνιστικό χώρο, ενώ χειροκρότησε έντονα τον Σουηδό. Ο Ντουρμάζ πέραε στον άξονα αρχικά, ενώ στη συνέχεια μπήκε σε αυτή τη θέση ο Φουστέρ και ο Ντουρμάζ πέρασε αριστερά, στην πτέρυγα. Λίγο αργότερα, στο 74’, ο κ. Μίτσελ «έκλεισε» τις αλλαγές του, περνώντας τον Μήτρογλου, αντί του Ντοσεβί. Ο άσος από τον Τόνγκο έκανε καλό ματς και είχε αρκετές ευκαιρίες να σκοράρει αλλά η τύχη του γύρισε λίγο την πλάτη. Ο Έλληνας φορ πέρασε μαζί με τον Διαμαντάκο στην επίθεση και η διάταξη έγινε 4-4-2, με τον Φουστέρ να περνάει δεξιά στην πτέρυγα.

Ο Πανθρακικός έφτασε στη μείωση του σκορ με πέναλτι. Οι φιλοξενούμενοι, στο τελευταίο κομμάτι του ματς βγήκαν περισσότερο στην επίθεση, ψάχνοντας να μειώσουν κι άλλο στο σκορ. Ο Ολυμπιακός διατήρησε την κατοχή της μπάλας. Έφτασε και σε τέταρτο γκολ, με τον Διαμαντάκο, ο οποίος ανταμείφθηκε για το καλό ματς που είχε κάνει. Ο νεαρός ήταν πολύ κινητικός και εδικαιούτο το γκολ που πέτυχε!

Η ομάδα μας δεν έμεινε, όμως, μόνο εκεί αφού στο 90΄ ο Μήτρογλου με προβολή και μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπουχαλάκη, διαμόρφωσε το τελικό 5-1! Έτσι, ολοκληρώθηκε το ματς με τον Θρύλο να προσφέρει γκολ και θέαμα στον κόσμο που βρέθηκε στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”!

ΤΟ «ΦΙΛΜ» ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

1’ Συρτή, διαγώνια σέντρα-σουτ του Μπουχαλάκη μέσα από την περιοχή, η μπάλα πέρασε και ο Διαμαντάκος με τον Ντοσεβί δεν πρόλαβαν να την… φυσήξουν για να τη στείλουν στα δίχτυα.

5’ Κόρνερ του Ντομίνγκεζ, πλασέ του Γιαννούλη, η μπάλα φτάνει με κόντρα στον Διαμαντάκο, ο οποίος προσπάθησε με γυριστό σουτ να σκοράρει, αλλά δεν τα κατάφερε.

8’ Συρτό σουτ του Ντομίνγκεζ έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα λίγο άουτ.

12’ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντομίνγκεζ, η μπάλα λίγο άουτ!

14’ Ανεπίθεση του Ολυμπιακού, σέντρα του Ντοσεβί από δεξιά, η μπάλα βρήκε λίγο στον Ποτουρίδη και άλλαξε πορεία, με τον Ντομίνγκεζ να μην προλαβαίνει για λίγο να τη στείλει στα δίχτυα!

23’ Ο Διαμαντάκος επιχείρησε να σκοράρει με ανάποδο ψαλίδι και δεν τα κατάφερε. Στη συνέχεια ο Ντοσεβί έστρωσε την μπάλα ξανά στον Έλληνα φορ, ο οποίος πέρασε στον Ντομίνγκεζ, με τον Αργεντινό να μην προλαβαίνει να κάνει την προβολή.

28’ Κόρνερ του Ντονίμγκεζ, σουτ του Ντοσεβί μέσα από την περιοχή, η μπάλα από τον Πασχαλάκη έφυγε κόρνερ.

30’ Τρομερή ενέργεια του Ντομίνγκεζ! Πήρε την μπάλα από αριστερά, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και τον τερματοφύλακα, πλάσαρε και ο Ποτουρίδης έδιωξε πριν έρθει το γκολ!

34’ Συρτό σουτ του Μιλιβόγεβιτς έξω από την περιοχή, η μπάλα στην αγκαλιά του Πασχαλάκη που έπεσε και μπλόκαρε.

35’ Φανταστική σέντρα του Ντοσεβί από δεξιά, ο Διαμαντάκος πήγε ένα «κλικ» πιο αργά στην μπάλα.

35’ Ο Ντομίνγκεζ κάνει ντρίμπλες μέσα στην περιοχή και δεξιά, με τον Τζάνη να τον ανατρέπει καθαρά και τον διαιτητή Λαμπρόπουλο να δείχνει την άσπρη βούλα!

36’ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ! Ο Ντομίνγκεζ εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που ο ίδιος κέρδισε και νίκησε τον Πασχαλάκη, για το 1-0!

39’ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ! Ο Ντοσεβί έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Πασχαλάκης πρόλαβε τον Ντομίνγκεζ πριν ο Αργεντινός σκοράρει και έδιωξε με γροθιές. Η μπάλα έφτασε στον Μπουχαλάκη, εκείνος σούταρε και η μπάλα κόντραρε στον Παπαγεωργίου, καταλήγοντας στα δίχτυα!

45’ Φανταστική σέντρα του Γιαννούλη από αριστερά, ο Διαμαντάκος έκανε υπέροχο άλμα, εκπληκτική κεφαλιά και πέρασε την μπάλα πάνω από τον Πασχαλάκη, αλλά «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Πανθρακικού!

45’+ Εξαιρετικό σουτ του Αφελάι, η μπάλα έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του Πανθρακικού!

46’ Ωραίο ένα-δύο του Διαμαντάκου με τον Ντομίνγκεζ, ο Πασχαλάκης βγήκε και μπλόκαρε πριν ο Έλληνας φορ σκοράρει!

53’ Σουτ του Μπουχαλάκη, ελάχιστα άστοχο!

56’ Ωραία εκτέλεση φάουλ του Μιλιβόγεβιτς, με την μπάλα να περνάει λίγο έξω από το τέρμα του Πασχαλάκη!

62’ Ωραία πάσα του Μπουχαλάκη στον Φουστέρ, πλασέ του τελευταίο και σωτήρια επέμβαση του Πασχαλάκη σε κόρνερ.

64’ Τρομερό σουτ του Ντοσεβί μέσα από την περιοχή, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη!

66’ Ο Ντομίνγκεζ έβγαλε την ασίστ στον Φουστέρ, εκείνος σούταρε και ο Πασχαλάκης έδιωξε σε κόρνερ!

67’ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ! Ο Ντομίνγκεζ εκτέλεσε το κόρνερ και ο Αυλωνίτης πήδηξε στο πρώτο δοκάρι, σκοράροντας με κεφαλιά και κάνοντας το 3-0!

79’ Γκολ για τον Πανθρακικό, με εύστοχο πέναλτι του Κάσες, έπειτα από χέρι του Μήτρογλου στην περιοχή.

84’ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ! Σέντρα του Γιαννούλη από αριστερά, στο δεύτερο δοκάρι ο Διαμαντάκος πήρε την κεφαλιά και έκανε το 4-1!

90΄ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ! Ο Μπουχαλάκης εκτέλεσε ένα φάουλ από τα αριστερά, με τον Κώστα Μήτρογλου να κάνει την προβολή και να πετυχαίνει το 5-1!

90+2΄ Ο Μήτρογλου έκανε ένα όμορφο σουτ με το αριστερό, έξω από την περιοχή, με τον Πασχαλάκη να μπλοκάρει δύσκολα την μπάλα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Αυλωνίτης, Μποτία, Γιαννούλης, Μιλιβόγεβιτς, Μπουχαλάκης, Ντομίνγκεζ (69’ Ντουρμάζ), Ντοσεβί (75’ Μήτρογλου), Αφελάι (56’ Φουστέρ), Διαμαντάκος.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Πασχαλάκης, Παπαγεωργίου, Τζάνης, Κάσες, Σερφά (46’ Τσουμάνης), Μπαϊκαρά, Χρήστου, Καθάριος (60’ Μεχία) Αγιοντέζι (80’ Λίτσκας), Λαδάκης, Ποτουρίδης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 5-1
SUPER LEAGUE 2014-15 / 10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΓΗΠΕΔΟ: «Γ. Καραϊσκάκης»
ΣΚΟΡΕΡ: 36’ Ντομίνγκεζ (πέν.), 39’ αυτ. Παπαγεωργίου, 67’ Αυλωνίτης, 84’ Διαμαντάκος, 90΄ Μήτρογλου / 79’ Κάσες (πέν.)
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μ. Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
ΒΟΗΘΟΙ: Εμ. Βλάσσης (Λασιθίου), Γ. Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου)
ΑΝΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ: Γ. Ντίτσος (Πρέβεζας)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ: Χ. Καρατζάς (Αθηνών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 78’ Μήτρογλου / 44’ Κάσες, 55’ Λαδάκης
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: – / –
ΔΟΚΑΡΙΑ: 45’ Διαμαντάκος, 64’ Ντοσεβί / –

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER Όλα τα τελευταία νέα της ομάδας μας στο e-mail σας Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις σχετικά με τα νέα του Συλλόγου, διαγωνισμούς, νέα προϊόντα και υπηρεσίες, τη διάθεση εισιτηρίων και τις προσφορές των επίσημων χορηγών και συνεργατών της ΠΑΕ Ολυμπιακός και έχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους χρήσης.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies και σε ορισμένες περιπτώσεις cookies τρίτων μερών για σκοπούς μάρκετινγκ και για την παροχή βελτιωμένων υπηρεσιών σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Κάνοντας κλικ στο OK ή συνεχίζοντας την περιήγησή σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την χρήση cookies σύμφωνα με τη σχετική πολιτική μας. Δείτε την πολιτική μας για τα cookies κάνοντας κλικ εδώ.
OK