O L Y M P I A C O S   1 9 2 5
O L Y M P I A C O S   1 9 2 5
Ο Θρύλος δίνει ΕΛΠΙΔΑ!

Ο Θρύλος δίνει ΕΛΠΙΔΑ!

Ο Ολυμπιακός και ο Πρόεδρος κ. Βαγγέλης Μαρινάκης επισκέφθηκαν και στήριξαν ξανά, έμπρακτα, την Ογκολογική Μονάδα «Μαριάννα Βαρδινογιάννη - Ελπίδα»!

Η φιλανθρωπική δράση του Ολυμπιακού μας διαρκώς γιγαντώνεται! Η προσφορά δεν έχει όρια, ο Πρόεδρος της ομάδας μας, κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, δίνει διαρκώς τον τόνο για τη βοήθεια προς εκείνους που έχουν ανάγκη. Η επίσκεψη στην Ογκολογική Μονάδα «Μαριάννα Βαρδινογιάννη – Ελπίδα», το μεσημέρι της Πέμπτης, αποτέλεσε -εκ νέου- ορόσημο για την προσφορά του Προέδρου του Ολυμπιακού και του Θρύλου προς τα παιδιά που δίνουν τη δική τους μάχη για τη ζωή.

Η κα. Μαριάννα Βαρδινογιάννη τίμησε τον κ. Μαρινάκη με την πλακέτα του Ιδρύματος Ελπίδα, για την τεράστια προσφορά του προς το Ίδρυμα και -προπάντων- τη βοήθεια προς τα ίδια τα παιδιά, στη μάχη που δίνουν με τον καρκίνο. Η κα. Βαρδινογιάννη τίμησε και τον προπονητή του Ολυμπιακού, κ. Βίτορ Περέιρα, όπως και όλη την ομάδα του Ολυμπιακού, η οποία έδωσε το παρών. Ο αντιπρόεδρος κ. Σάββας Θεοδωρίδης, ο Αθλητικός Διευθυντής κ. Ισά, ο Αντώνης Νικοπολίδης, όλοι οι ποδοσφαιριστές (πλην του Αλεχάντρο Ντομίνγκεζ, ο οποίος ταλαιπωρείται από ίωση) βρέθηκαν εκεί, κοντά στα παιδιά και τους έδωσαν χαμόγελα και… ΕΛΠΙΔΑ! Τους μοίρασαν δώρα, έπαιξαν μαζί τους ακόμη και… ποδοσφαιράκι και έβγαλαν πολλές φωτογραφίες.

Ο κ. Μαρινάκης στήριξε οικονομικά, εκ νέου, την Ογκολογική Μονάδα «Μαριάννα Βαρδινογιάννη – Ελπίδα», παραδίδοντας μία χρηματική επιταγή, για την οποία η ίδια η κα. Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε προσωπικά τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού. Φυσικά, τιμήθηκε και η ομάδα, με τον κ. Βίτορ Περέιρα να παραλαμβάνει επίσης μία τιμητική πλακέτα, για λογαριασμό του Θρύλου. Όλοι οι ποδοσφαιριστές παρέλαβαν ένα μετάλλιο για την παρουσία τους εκεί και τη στήριξη προς το Ίδρυμα.

Πρώτη τον λόγο πήρε η κα. Βαρδινογιάννη. «Αγαπητέ κ. Πρόεδρε, αγαπητοί μας φίλοι. Με μεγάλη χαρά σας υποδεχόμαστε ξανά στο νοσοκομείο μας. Η παρουσία σας αποτελεί ένα ξεχωριστό γεγονός, για ολόκληρη την οικογένεια της ΕΛΠΙΔΑΣ, καθώς είναι κάτι που το περιμένουνε με μεγάλη ανυπομονησία τα παιδιά κάθε χρόνο. Σας υποδεχόμαστε ως φίλους και υποστηρικτές της ΕΛΠΙΔΑΣ, που με ιδιαίτερη ευαισθησία και συνέπεια στο ραντεβού που δίνετε με τα παιδιά του νοσοκομείου μας, βρίσκεστε κοντά μας και τους δίνετε μεγάλη δύναμη στο δύσκολο αυτό αγώνα. Βλέπω απέναντι μου πρόσωπα, που έγραψαν και γράφουν, μεγάλη ιστορία, για την ομάδα και νέα μέλη που έχουν κατακτήσει τις καρδιές όλων μας, όλων των φιλάθλων. Με συγκινεί το γεγονός πως παρά το βεβαρημένο πρόγραμμα των αγώνων και των προπονήσεων, ήρθε σύσσωμη όλη η ομάδα, για να συμπαρασταθείτε στα παιδιά μας και να προσφέρετε τα πρωτοχρονιάτικα δώρα και να μοιραστείτε μαζί τους μερικές στιγμές που θα θυμούνται σε όλη τους τη ζωή. Αυτό είναι το ανθρώπινο πρόσωπο του αθλητισμού, που στέλνει μηνύματα αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς σε ολόκληρη την κοινωνία μας. Θυμάμαι με συγκίνηση τις προηγούμενες επισκέψεις σας κ. Πρόεδρε και τον ενθουσιασμό που προκαλεί κάθε φορά η έλευση της ομάδα σας στους μικρούς μας ασθενείς και συνάμα μικρούς μας φιλάθλους και όχι μόνο. Στο προσωπικό, στους γιατρούς, σε όλους μας εδώ. Η στήριξη σας στο έργο μας είναι πολύτιμη και εκφράζει εμπράκτως την άρρηκτη σχέση ανθρωπισμού και αθλητισμού.

Όπως είδατε και στο βίντεο, ο σύλλογος ΕΛΠΙΔΑ, ιδρύθηκε το 1990, με σκοπό να παρέχει βοήθεια στα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο. Μέχρι τότε δεν υπήρχαν στην Ελλάδα ιατρική υποδομή για θεραπεία των παιδιών και για να σωθούν έπρεπε να πάνε στην Αμερική, που το κόστος ήταν δυσβάσταχτο. Στοιχίζει περίπου 500.000 δολάρια η κάθε περίπτωση παιδιού για να πάει στην Αμερική. Όπως καταλαβαίνετε, αυτό δεν μπορούσε ποτέ να γίνει, γιατί η χώρα μας δεν θα μπορούσε να έχει την δυνατότητα να στείλει αυτά τα παιδιά στην Αμερική. Γι’ αυτό το 1993, δημιουργήσαμε την πρώτη μονάδα μεταμόσχευσης μυελού των οστών και μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί στην θεραπεία αυτή 732 παιδιά για μεταμόσχευση. Το 1999 εγκαινιάσαμε τον ξενώνα της ΕΛΠΙΔΑΣ, που πάνω από 1600 οικογένειες, που προέρχονται από όλη την Ελλάδα αλλά και άλλες χώρες, έχουν φιλοξενηθεί μέχρι σήμερα, για χρονική περίοδο 1-2 χρόνια. Και αυτός ο ξενώνας, ήταν συγκλονιστικό το γεγονός όταν το ξεκινήσαμε, γιατί είχα έρθει στο νοσοκομείο, ήταν παραμονή Χριστουγέννων και είδα τους γονείς να κάθονται σε κάτι παγκάκια έξω και λέω : ” Γιατί κάθεστε εσείς εδώ;” Και μου λένε ” Δεν έχουμε κάπου να μείνουμε”. Αυτό μου έδωσε την ιδέα να ξεκινήσουμε τον ξενώνα, γιατί η θεραπεία των παιδιών μας εδώ είναι μακρόχρονη, μπορεί να μείνουν 1 με 2 χρόνια. Όπως καταλαβαίνετε, παιδιά που έρχονται από περιοχές, όπως Β. Ελλάδα, περιοχές δύσκολες αλλά και περιοχές φτωχές, δεν έχουν που να μείνουν. Έτσι, με αυτή την δυνατότητα να μένουν 1-2 χρόνια στον ξενώνα, έχουν δίπλα την γιαγιά, τον παππού, τους φιλοξενούμε όλους. Και τους παρέχουμε και ένα πρόγραμμα διασκέδασης, ή ότι θέλουν οι ίδιοι, έτσι ώστε να περνάει αυτός ο πόνος που έχουν μέσα για το παιδί τους, να περνάει με κάποιο τρόπο, να τον ξεχνάνε κάποιες στιγμές και να βελτιώνουμε λίγο τις ώρες και τις μέρες τις ζωής τους. Έτσι το 2010, εγκαινιάσαμε αυτό το νοσοκομείο, που το έχουμε προσφέρει στο Ελληνικό Δημόσιο, όπως θα είδατε και ανήκει βέβαια στην Πολιτεία, έτσι ώστε κάθε παιδί να έχει πρόσβαση.

Το νοσοκομείο μας δέχεται το 80% των περιπτώσεων της Ελλάδας. Έχουμε περίπου 280 με 300 παιδιά το χρόνο, που είναι δυστυχώς πολύ μεγάλος ο αριθμός και τρία στα τέσσερα παιδιά γίνονται τελείως καλά. Όμως παρόλα αυτά έχουμε και πάρα πολλά παιδιά που έρχονται από όλες τις περιοχές. Αίγυπτο, Βαλκάνια, Ουκρανία, όλες τις άλλες περιοχές, δεχόμαστε όσα παιδιά είναι άρρωστα, ακόμα και από την Σερβία έχουμε δεχτεί κατ’ επανάληψιν παιδιά, που έχουν γίνει καλά εδώ. Γιατροί και προσωπικό είναι τόσο πολύ αφοσιωμένοι και αισθάνονται τα παιδιά σαν οικογένεια τους. Έλεγα πριν από λίγο στον Πρόεδρο ότι ήταν ένα παιδάκι που έκλαιγε πριν από λίγες μέρες στην είσοδο. Εγώ πανικοβλήθηκα και έλεγα τι του έχουν κάνει. Τον έλεγαν Μανώλη και μου λέει: “Εγώ δεν θέλω να φύγω, θέλω να μείνω για πάντα εδώ μέσα”. Του λέω εντάξει, πήγαινε στο χωριό σου και ξανά έλα. Αυτό δείχνει ότι πραγματικά, οι γιατροί και το προσωπικό είναι άνθρωποι , που έχουν αφιερώσει την ζωή τους στα παιδιά. Έτσι αισθάνονται, πως είναι μέσα στην οικογένεια τους. Τον Μάρτιο του 2014, εγκαινιάσαμε και την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελών των Οστών και μέχρι τώρα έχουμε 9.500 εθελοντές . Επόμενος στόχος μας είναι η δημιουργία ενός Εθνικού Παιδιατρικού Κέντρου Μεταμοσχεύσεων και Μεταμοσχεύσεων ύπατος, πνευμόνων και νεφρών, που δεν υπάρχει στην Ελλάδα για παιδιά. Επίσης θέλουμε να κάνουμε ένα κέντρο αριστείας για την εξειδικευμένη έρευνα για τον καρκίνο. Έχουμε ξεκινήσει ένα πρόγραμμα το 2013, που συνεργαζόμαστε με ογκολογικά νοσοκομεία όλου του κόσμου. Πιστεύουμε ότι η τεχνολογία και η επιστήμη μπορούν να προσφέρουν πολλά. Έχουμε υπογράψει αδελφοποίηση με την Τουρκία, Καναδά, Κύπρο, Αζερμπαϊτζάν, Σερβία. Ακολουθούν οι Η.Π.Α., Κατάρ , Μαρόκο, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Ελβετία και πολλές άλλες χώρες. Ο χάρτης της ειρήνης και της ελπίδας έχει σχεδιαστεί και είναι μια συμβολική υπενθύμιση όλων, πως μέσα από την υγεία, μπορούμε να δημιουργήσουμε και περιβάλλον ειρήνης. Θα ήθελα και πάλι να σας ευχαριστήσω ιδιαίτερα για την επίσκεψη σας κ. Πρόεδρε, μαζί με όλα τα παιδιά που ήρθανε σήμερα κοντά μας. Μας δίνει δύναμη και κουράγιο, στους γονείς, σε όλους να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα.

Σαν έκφραση αναγνώρισης της συμβολής σας στο έργο μας, ο σύλλογός μας αποφάσισε να απονείμει στην ΠΑΕ Ολυμπιακός την τιμητική πλακέτα της ΕΛΠΙΔΑΣ και να τοποθετήσει στον τοίχο των αστεριών, το αστέρι της ομάδας, για να υπενθυμίζει για πάντα σε όλους εμάς την συμπαράστασή σας. Παράλληλα, αναγνωρίζοντας τον καθοριστικό ρόλο και την μεγάλη προσφορά σας στην ΕΛΠΙΔΑ, σε εσάς κύριε Πρόεδρε του Ολυμπιακού κ. Μαρινάκη, ο σύλλογός μας θέλει να σας απονείμει σήμερα στον ίδιο προσωπικά την τιμητική μας πλακέτα. Ο κ. Μαρινάκης, παιδιά και φίλοι μας που είσαστε εδώ από την ΕΛΠΙΔΑ, είναι ένας μεγάλος υποστηρικτής της ΕΛΠΙΔΑΣ, που από την πρώτη στιγμή που ηγήθηκε στον Ολυμπιακό, εκτός από τον δρόμο της επιτυχίας που οδηγεί την μεγάλη αυτή ομάδα της χώρας μας, της έδωσε ανθρωπιστικό προσανατολισμό, ενισχύοντας πολλές κοινωνικές πρωτοβουλίες για τον αγώνα της ΕΛΠΙΔΑΣ. Και δεν έχει προσφέρει μόνο σε εμάς, αλλά και σε πολλές άλλες οργανώσεις την συμπαράστασή του και δείχνει το ανθρώπινο πρόσωπο της ομάδας προς τα έξω και μας τιμά σαν Έλληνες, διεθνώς. Βρίσκεται, επίσης, στο πλευρό μας ως δημοτικός σύμβουλος του Πειραιά, ρόλος ο οποίος έχει ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του αγαπημένου του λιμανιού, το οποίο παίζει εθνικής σημασίας ρόλο στην ελληνική ναυτιλία, στον τουρισμό και στην ανάπτυξη της χώρας μας. Γι’ αυτό τον ευχαριστώ πάρα πολύ. Τον ευχαριστώ θερμά, άλλη μία φορά και του εύχομαι κάθε επιτυχία στο σημαντικό έργο και μεγάλες επιτυχίες στην ομάδα. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω και την αγαπημένη μου φίλη, δημοτική σύμβουλο του Πειραιά και μέλος του συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ, την κυρία Ειρήνη Νταϊφά που βρίσκεται κοντά μας και στηρίζει εδώ και χρόνια τον σύλλογό μας. Η ιστορία της οικογένειάς της, η ηγετική μορφή του αείμνηστου πατέρα της και προσωπικού μας φίλου, στον Ολυμπιακό και οι άρρηκτοι δεσμοί της οικογένειάς μας με την ομάδα σας είναι ένας επιπλέον λόγος που την καλέσαμε να είναι σήμερα εδώ. Θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή να της απονείμω και εκείνης το μετάλλιο του υποστηρικτή της ΕΛΠΙΔΑΣ. Το μετάλλιο του υποστηρικτή θα δοθεί στην συνέχεια σε όλη την ομάδα που βρίσκεται σήμερα κοντά μας σαν ανάμνηση της στήριξής σας για την ΕΛΠΙΔΑ. Σας ευχαριστώ αγαπημένα μου παιδιά που είσαστε σήμερα κοντά μας και εύχομαι στον κύριο Πρόεδρο και σε όλους σας χαρούμενη χρονιά, γεμάτη υγεία και επιτυχίες προσωπικές και της ομάδας. Σας ευχαριστώ πολύ», ήταν τα λόγια της.

Ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού, κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, ανέβηκε ακολούθως στο βήμα και μίλησε για τη σημασία του έργου της Ογκολογικής Μονάδας και τη στήριξη που παρείχε και θα συνεχίσει να παρέχει η ομάδα μας. «Θα ήθελα και εγώ με την σειρά μου να ευχαριστήσω την κυρία Βαρδινογιάννη και να πούμε ότι είμαστε εδώ να στηρίξουμε αυτή την φιλότιμη και μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για όλα τα παιδιά, όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από τις γειτονικές χώρες. Είναι ένα λειτούργημα! Είναι κάτι το οποίο από την πρώτη στιγμή το στηρίξαμε και αυτό που έχει σημασία είναι ότι μετά από 24-25 χρόνια που έχει ξεκινήσει αυτή η προσπάθεια, η κυρία Βαρδινογιάννη με την ίδια δύναμη, το ίδιο κουράγιο, θέλει να δώσει συνέχεια. Έχει δώσει ελπίδα σε όλα αυτά τα παιδιά που πραγματικά την χρειάζονται. Παρόλο που η χώρα μας δοκιμάζεται τα τελευταία χρόνια, βλέπουμε ότι αυτή η προσπάθεια κάθε χρόνο μεγαλώνει. Είμαστε εδώ, να το στηρίξουμε και θέλουμε να σας ευχηθούμε κάθε επιτυχία στα χρόνια που έρχονται και σας ευχαριστούμε γι’ αυτό που κάνετε για τον τόπο», επεσήμανε ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού.

Η κα. Βαρδινογιάννη μίλησε με κολακευτικά λόγια και για την κα. Ειρήνη Νταϊφά, η οποία έδωσε επίσης το παρών και με τη σειρά της, η κα. Νταϊφά, επεσήμανε: «Είχε φοβερή επιμονή η κ. Βαρδινογιάννη να έρθω σήμερα. Έρχομαι από τον Πειραιά και λυπάμαι που έρχομαι λίγο καθυστερημένη γιατί είχε τρομερή κίνηση και είμαι έκπληκτη γιατί είναι το τελευταίο πράγμα που περίμενα. Μαριάννα μου αγαπημένη σε ευχαριστώ πάρα πολύ και εκείνο που θέλω να πω είναι ότι ευχαριστούμε μονίμως όλες μας, που είμαστε στην ΕΛΠΙΔΑ τόσα χρόνια, εσένα γιατί είσαι αληθινή έμπνευση. Αυτή είναι η αλήθεια, στο χρωστάμε. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια για τον αείμνηστο πατέρα μου. Όντως είμαι από παιδί μαζί σας και στην οικογένεια σας. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ γιατί αισθάνομαι μια πάρα πολύ σοβαρή συνέχεια με εσάς όπως και με τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού, τον κ. Μαρινάκη, σαν παιδικό φίλο και όχι μόνο. Θα ήθελα να ευχηθώ καλή χρονιά, καλή συνέχεια σε όλους και να δίνουμε πάντα πράγματα. Αξίζει πραγματικά τον κόπο να βοηθάμε τους ανθρώπους, γιατί με αυτό τον τρόπο κάνουμε το σημαντικότερο. Δίνουμε και έχουμε και οι ίδιοι πάρα πολύ μεγάλη ευχαρίστηση με αυτόν τον τρόπο. Να είστε καλά, σας ευχαριστώ πολύ όλους».

Ακολούθως, οι ποδοσφαιριστές, το προπονητικό επιτελείο, ο προπονητής και οι άνθρωποι της Διοίκησης του Θρύλου επισκέφθηκαν παιδιά στα δωμάτιά τους και πέρασαν ώρα μαζί τους. Πριν η ομάδα αποχωρήσει, ο προπονητής του Ολυμπιακού κ. Περέιρα έκανε με τη σειρά του δηλώσεις, τονίζοντας τη σημασία του φιλανθρωπικού έργου της ομάδας μας, αλλά και τη σημασία της προσφοράς των ανθρώπων του ποδοσφαίρου. «Ναι, ένας ποδοσφαιρικός σύλλογος είναι κάτι πολύ περισσότερο για την κοινωνία. Μπορεί να προσφέρει με πολλούς και διάφορους τρόπους. Πρέπει να είναι πάντα κοντά σε όσους τον έχουν ανάγκη. Πρέπει, λοιπόν, να έχουμε την ευαισθησία να προσφέρουμε όσο περισσότερο μπορούμε. Το μίνιμουμ που μπορούμε να προσφέρουμε στα παιδιά που έχουν ανάγκη και έχουν προβλήματα με την υγεία τους, είναι να έχουμε την ευαισθησία, να νοιαζόμαστε γι’ αυτά και να προσφέρουμε όσο περισσότερο μπορούμε και με οποιονδήποτε τρόπο. Είμαι περήφανος που ήρθα σήμερα και επισκέφτηκα το κέντρο αυτό. Θέλω να ευχηθώ γρήγορη ανάρρωση σε όλους τους ασθενείς που επισκέφτηκα σήμερα και υγεία σε αυτά παιδιά».

Για να δείτε το σχετικό photostory πατήστε ΕΔΩ.

Το video του Olympiacos TV:

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER Όλα τα τελευταία νέα της ομάδας μας στο e-mail σας Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις σχετικά με τα νέα του Συλλόγου, διαγωνισμούς, νέα προϊόντα και υπηρεσίες, τη διάθεση εισιτηρίων και τις προσφορές των επίσημων χορηγών και συνεργατών της ΠΑΕ Ολυμπιακός και έχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους χρήσης.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies και σε ορισμένες περιπτώσεις cookies τρίτων μερών για σκοπούς μάρκετινγκ και για την παροχή βελτιωμένων υπηρεσιών σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Κάνοντας κλικ στο OK ή συνεχίζοντας την περιήγησή σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την χρήση cookies σύμφωνα με τη σχετική πολιτική μας. Δείτε την πολιτική μας για τα cookies κάνοντας κλικ εδώ.
OK