O L Y M P I A C O S   1 9 2 5
O L Y M P I A C O S   1 9 2 5
ΑΕΚ – Ολυμπιακός 0-1 (διακοπή)

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 0-1 (διακοπή)

Ο Θρύλος πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου μέσα στο ΟΑΚΑ.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της ΑΕΚ στον επαναληπτικό του Κυπέλλου Ελλάδος με 0-1, μέσα στο ΟΑΚΑ και πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση του θεσμού. Ο Χάρα ήταν ο σκόρερ του νικητήριου γκολ της ομάδας μας στο 89΄. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν και δοκάρι στο 76΄ με τον Ντοσεβί και πλέον περιμένουν τον επόμενο αντίπαλό τους στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο κ. Περέιρα επέλεξε τον Ρομπέρτο για να υπερασπιστεί την εστία της ομάδας μας. Ο Ισπανός κάθισε κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην άμυνα, μπροστά του, ήταν (από δεξιά προς τα αριστερά) οι Σαλίνο, Μποτία, Σιόβας και Μαζουακού. Στον άξονα, οι δύο ποδοσφαιριστές επιφορτισμένοι με το ανασταλτικό κομμάτι, αλλά και την πρώτη δημιουργία των επιθέσεων, ήταν οι Μανιάτης και Μιλιβόγεβιτς. Ο Ντομίνγκεζ έπαιζε ως «δεκάρι», μπροστά τους, σε ελεύθερο ρόλο. Στις πτέρυγες ήταν, αριστερά, ο Ντοσεβί και δεξιά ο Ντουρμάζ. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Φράνκο Χάρα, συμπληρώνοντας αυτό το 4-2-3-1 του Πορτογάλου τεχνικού του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός ήθελε να σκοράρει, προκειμένου να πάρει προβάδισμα στην «υπόθεση πρόκριση». Στόχος ήταν να μπει δυνατά στο ματς, να επιβάλει τον ρυθμό του έναντι του αντιπάλου του και να προσπαθήσει να κάνει το παιχνίδι του, φτάνοντας πρώτος σε γκολ. Η ΑΕΚ είχε την πρώτη σέντρα στο ματς. Από τις πρώτες πάσες στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός έδειξε τη διάθεσή του να πιέσει και να κλείσει την ΑΕΚ στα καρέ της. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού έδειξε διάθεση να πιέσει ψηλά και να κόψει τις επιθέσεις του Θρύλου. Η μπάλα, στα πρώτα λεπτά, περνούσε αρκετά από τα πόδια του «Τσόρι», ενώ άνοιγε αμέσως στα πλάγια, στους Ντοσεβί και Ντουρμάζ.

Από νωρίς στο παιχνίδι οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ άρχισαν ένα ιδιαίτερα αντιαθλητικό παιχνίδι, με αρκετές κλωτσιές και μαρκαρίσματα που συχνά ξεπερνούσαν τα όρια του αντιαθλητικού. Ένα τέτοιο μαρκάρισμα κόστισε τραυματισμό του Τζίμι Ντουρμάζ, ο οποίος στο 11’ αποχώρησε, αδυνατώντας να συνεχίσει. Άμεσα ετοιμάστηκε ο Ιμραΐμ Αφελάι, ο οποίος πέρασε στην αριστερή πτέρυγα, φέρνοντας τον Ντοσεβί δεξιά. Ο διαιτητής Καλογερόπουλος δεν έδειχνε διάθεση να… κιτρινίσει τα σκληρά μαρκαρίσματα και οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού όφειλαν να προσέχουν και τις… κλωτσιές.

Καλή φάση στο ματς δεν υπήρχε στο πρώτο τέταρτο του αγώνα. Ο ρυθμός ήταν χαμηλός, απόρροια και του τραυματισμού του Ντουρμάζ, ο οποίος «πάγωσε» λίγο και τις δύο ομάδες. Ανασταλτικά ο Θρύλος δεν έδειχνε να μην έχει ιδιαίτερα προβλήματα και έτσι βασικό του μέλημα ήταν να δημιουργήσει παιχνίδι. Ο Σαλίνο ανέβαινε αρκετά από τα δεξιά, υποστηρίζοντας τον Ντοσεβί, ο οποίος έμενε πάνω στη γραμμή. Αντίθετα, στην άλλη πλευρά του γηπέδου, ο Αφελάι συνέκλινε συχνά προς τα μέσα, δίνοντας χώρο στη γραμμή στον Μαζουακού, για να ανέβει. Ο αριστερός μπακ του Θρύλου δεν έπαιρνε πολλά μέτρα στην επίθεση, προσέχοντας τη θέση του.

Περίπου στα μισά του πρώτου μέρους, ορισμένοι φίλοι της ΑΕΚ πέρασαν την «τάφρο» ανάμεσα στις εξέδρες και το ταρτάν και άναψαν φωτιά! Εντός του γηπέδου, περιφέρονταν για αρκετή ώρα, με φωτοβολίδες στα χέρια, δίχως κανείς να τους απομακρύνει. Οι φωτιές σε 3-4 σημεία, πίσω από το τέρμα του Ρομπέρτο, έκαψαν για λίγη ώρα και στη συνέχεια ορισμένοι σεκιούριτι τις έσβησαν, με τους οπαδούς να συνεχίζουν να περιφέρονται μέσα στο γήπεδο, έως ότου απομακρύνθηκαν.

Μετά από 25 λεπτά αγώνα υπήρχε σχετική ισορροπία στον αγωνιστικό χώρο, με τον Ολυμπιακό να δείχνει να «πατάει» καλύτερα. Ο Σαλίνο έπαιζε με ιδιαίτερο πάθος και «έσπρωχνε» με την ψυχή του τους συμπαίκτες του! Ο Ολυμπιακός είχε κατοχή και προσπαθούσε να δημιουργήσει, ενώ η ΑΕΚ περίμενε. Στο ημίωρο το αποτέλεσμα παρέμενε στο 0-0. Η ΑΕΚ κέρδισε μερικά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ ο Ολυμπιακός «μάζεψε» λίγο το επιθετικό του παιχνίδι. Η κατοχή ήταν στο 55% – 45% υπέρ του Θρύλου. Το πρώτο κόρνερ στο ματς ήρθε στο 37’ για τον Ολυμπιακό. Γενικά οι στημένες φάσεις ήταν λίγες και κάποια από αυτές ίσως να ήταν… καίρια. Ο διαιτητής Καλογερόπουλος, με τις διαρκείς… συστάσεις του προς τους ποδοσφαιριστές, έκανε το κόρνερ να εκτελεστεί μετά από… 3 λεπτά!

Ο Θρύλος είχε να διαχειριστεί και τον παράγοντα «δυνάμεις». Με το ενδεχόμενο της παράτασης να μην έχει εξαφανιστεί (σε ενδεχόμενο 1-1 οι δύο ομάδες θα είχαν μπροστά τους και έξτρα χρόνο), οι ποδοσφαιριστές έπρεπε να σκέφτονται και τις δυνάμεις τους, ενώ ο κ. Περέιρα είχε «χάσει» ήδη μια αλλαγή, λόγω του τραυματισμού του Ντουρμάζ νωρίς στο ματς. Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, πάντως, συνέχιζαν να χτυπούν με κάθε ευκαιρία που έβρισκαν, σε κάθε μαρκάρισμα. Το πρώτο μέρος έληξε με το αποτέλεσμα στο 0-0 και τον Ολυμπιακό να δείχνει ότι έχει την ικανότητα και τη δυνατότητα να φέρει το παιχνίδι εκεί που θέλει, για να πάρει την πρόκριση.

Οι φάσεις έλειψαν στο πρώτο μισό του αγώνα, όμως το σασπένς δε έλειπε. Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος. Η ΑΕΚ περίμενε και έπαιζε με αντεπιθέσεις. Η επιθετικότητα του Ολυμπιακού δεν είχε φέρει αποτελέσματα, αφού οι «ερυθρόλευκοι» τα «χάλαγαν» στην τελική προσπάθεια. Ο Χάρα σπατάλησε πολλή από την ενέργειά του να αντεπεξέλθει στο… ξύλο που δεχόταν από τους αμυντικούς της ΑΕΚ και λιγότερο στο να προσπαθήσει να πλασαριστεί καλύτερα στην περιοχή και να έχει το νου του στο να σκοράρει. Το δεύτερο μέρος θα έκρινε, πλέον, τα πάντα σε ό,τι αφορά την «υπόθεση πρόκριση».

Στο δεύτερο μέρος ο Θρύλος μπήκε απαράλλαχτος. Ο Ρομπέρτο κατευθύνθηκε στο τέρμα του, ο Χάρα με τον Ντομίνγκεζ στη σέντρα και το δεύτερο ημίχρονο άρχισε! Από τα πρώτα λεπτά η κατοχή πέρασε ξανά στα πόδια του Ολυμπιακού. Οι ποδοσφαιριστές του κ. Περέιρα ήταν εκείνοι που έπρεπε να δημιουργήσουν. Αυτός ήταν ο ρόλος τους. Και αυτό προσπάθησαν άμεσα να κάνουν.

Η ατυχία των πρώτων λεπτών μεταφέρθηκε και στα πρώτα του δευτέρου για τον Ολυμπιακό! Ο αρχηγός Γιάννης Μανιάτης δέχθηκε χτύπημα στο γόνατο και μετά τον Ντουρμάζ ήταν ο δεύτερος ποδοσφαιριστής του Θρύλου που αποχώρησε τραυματίας! Μάλιστα, έφυγε με φορείο και ο Παϊτίμ Κασάμι ήταν εκείνος που ετοιμάστηκε άμεσα για να μπει στο ματς και να ενισχύσει την προσπάθεια του Ολυμπιακού. Τα φάουλ, όμως, δίνονταν ανάποδα, τα πλεονεκτήματα ανάποδα και συνολικά ο διαιτητής Καλογερόπουλος δεν έδειχνε ικανός να διαχειριστεί το σκληρό παιχνίδι των παικτών της ΑΕΚ και τα συνεχή σκληρά μαρκαρίσματα σε παίκτες του Ολυμπιακού.

Η ΑΕΚ κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και για πέντε λεπτά έγινε απειλητική, αλλά δίχως αποτέλεσμα. Ο διαιτητής Καλογερόπουλος διέκοπτε με την παραμικρή επαφή για φάουλ υπέρ της ΑΕΚ, ευαισθησία την οποία αποτύγχανε να δείξει και προς τις δύο ομάδες… Λίγο μετά το 60’ ο κ. Περέιρα φώναξε κοντά του τον Κώστα Φορτούνη και τον ετοίμασε για να περάσει στον αγωνιστικό χώρο. Κάτι που έκανε στο 64’, αντικαθιστώντας τον Λούκα Μιλιβόγεβιτς. Ο «Τσόρι» πήγε πιο κοντά στον Χάρα, σε μία προσπάθεια να απελευθερωθεί ακόμη περισσότερο και ο Φορτούνης έπαιζε πιο κοντά στον Κασάμι. Η διάταξη είχε γίνει περισσότερο ένα 4-4-1-1 προς 4-4-2.

Στο μεταξύ, οπαδοί της ΑΕΚ είχαν μπει ξανά στο ταρτάν, πίσω από την εστία του Ανέστη (αυτή τη φορά) και κρατούσαν ένα τεράστιο πανό, ενώ άναψαν μαύρα και κίτρινα καπνογόνα. Φυσικά, όλα, αυτά, απερίσπαστοι. Οι συστάσεις από τα μεγάφωνα ήταν συνεχείς, και όμως τα λέιζερ, οι φωτοβολίδες και τα καπνογόνα στο γήπεδο συνεχίζονταν…

Στο 76΄ η ομάδα μας είχε μία τεράστια ευκαιρία για να σκοράρει, όταν μετά από κεφαλιά πάσα του Ντομίνγκεζ ο Ντοσεβί έστειλε την μπάλα στο δοκάρι!Ο Χάρα στο 89′ πέτυχε αυτό που δικαιούταν η ομάδα μας, το γκολ! Μετά από σέντρα του Αφελάι, ο Φορτούνης έκανε την κεφαλιά και ο επιθετικός του Θρύλου έστειλε την μπάλα στα δίχτυα!

Το γκολ του Ολυμπιακού εξαγρίωσε τους οπαδούς της ΑΕΚ, οι οποίοι βλέποντας τους «ερυθρόλευκους» να πανηγυρίζουν, ξεκίνησαν επεισόδια! Οπαδοί των γηπεδούχων εισέβαλαν στο γήπεδο και ακολούθησαν συγκρούσεις από τις οποίες τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί και άντρες σεκιούριτι. Υπήρχαν, επίσης, ρίψεις φωτοβολίδων ενώ στον πάγκο της ομάδας μας και στην φυσούνα δεν έλειψαν τα έκτροπα. Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού έφυγαν για τα αποδυτήρια, το ματς διεκόπη και οι «ερυθρόλευκοι» περιμένουν, πλέον, να μάθουν τον αντίπαλό τους στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδος.

ΤΟ «ΦΙΛΜ» ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

23’ Ο Ντομίνγκεζ εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και προς το κέντρο, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε σωστά και ο Ανέστης πρόλαβε την τελευταία στιγμή να μπλοκάρει!

33’ Γύρισμα του Μάνταλου από δεξιά, ο Μποτία στην προσπάθειά του να απομακρύνει έστειλε με δύναμη την μπάλα στον Αραβίδη και εκείνη κατέληξε άουτ.

39’ Αντεπίθεση για τον Ολυμπιακό, ο Ντοσεβί γύρισε κεντρικά στον «Τσόρι», εκείνος πέρασε ακόμη πιο αριστερά στον επερχόμενο Μανιάτη, ο οποίος σούταρε, αλλά ήταν άστοχος!

55’ Ο Ρομπέρτο αντέδρασε εξαιρετικά σε κοντινό πλασέ του Μάνταλου, διώχνοντας την μπάλα!

58’ Μακρινό σουτ του Μάνταλου προς την εστία του Ρομπέρτο, ο οποίος ήλεγχε τη φάση, η μπάλα άουτ.

68’ Γύρισμα του Ντοσεβί από τα δεξιά, προσπάθεια για γυριστό στον αέρα του «Τσόρι», η μπάλα άουτ!

70’ Σουτ του Ντακόλ, ο Ρομπέρτο μπλόκαρε εύκολα.

76΄ Ο Ντομίνγκεζ έδωσε υπέροχα στον Ντοσεβί, ο οποίος έστειλε την μπάλα στο δοκάρι προ κενής εστίας.

82΄ Ο Σιόβας πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Κασάμι την δεύτερη και οι αμυντικοί της ΑΕΚ έδιωξαν λίγο πριν περάσει η μπάλα την γραμμή της εστίας.

84΄ Ο Ντομίνγκεζ έκανε το σουτ έξω από την περιοχή και η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας της ΑΕΚ.

89΄ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛΛΛ! Ο Αφελάι έκανε την σέντρα, ο Φορτούνης έδωσε την κεφαλιά πάσα στον Χάρα, ο οποίος σκόραρε για την ομάδα μας κάνοντας το 0-1!!!

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, Γιόχανσον, Ανάκογλου, Πλατέλλας (87΄ Ντούνης), Μάνταλος (67’ Ντακόλ), Μπαρμπόσα (81΄ Ρόβας), Αραβίδης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μανιάτης (52’ λ. τρ. Κασάμι), Μιλιβόγεβιτς (64’ Φορτούνης), Ντομίνγκεζ, Ντουρμάζ (11’ λ. τρ. Αφελάι), Ντοσεβί, Χάρα.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ 2014-15
ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ / 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΑΕΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1
ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ
ΣΚΟΡΕΡ: – / 89΄ Χάρα
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χ. Καλογερόπουλος (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Ηλ. Αλεξέας (Μεσσηνίας), Κ. Μερκενίδης (Μακεδονίας)
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ: Αθ. Γιάχος (Χίου)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ: Δ. Καλύβας (Βοιωτίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 24’ Μάνταλος, 81΄ Μπακάκης, 87΄ Πλατέλλας / 43’ Μιλιβόγεβιτς, 71’ Μποτία, 75΄ Σαλίνο, 80΄ Κασάμι
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: – / –
ΔΟΚΑΡΙΑ: – / 76΄ Ντοσεβί

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER Όλα τα τελευταία νέα της ομάδας μας στο e-mail σας Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις σχετικά με τα νέα του Συλλόγου, διαγωνισμούς, νέα προϊόντα και υπηρεσίες, τη διάθεση εισιτηρίων και τις προσφορές των επίσημων χορηγών και συνεργατών της ΠΑΕ Ολυμπιακός και έχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους χρήσης.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies και σε ορισμένες περιπτώσεις cookies τρίτων μερών για σκοπούς μάρκετινγκ και για την παροχή βελτιωμένων υπηρεσιών σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Κάνοντας κλικ στο OK ή συνεχίζοντας την περιήγησή σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την χρήση cookies σύμφωνα με τη σχετική πολιτική μας. Δείτε την πολιτική μας για τα cookies κάνοντας κλικ εδώ.
OK