O L Y M P I A C O S   1 9 2 5
O L Y M P I A C O S   1 9 2 5
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: «Είμαστε εδώ για εσάς, με έργα»

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: «Είμαστε εδώ για εσάς, με έργα»

Ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης μετέβη στη Μάνδρα, συνομίλησε με τη Δήμαρχο, κα. Κριεκούκη και τόνισε ότι ο Ολυμπιακός είναι στο πλευρό των κατοίκων!

Από την πρώτη στιγμή, κατά την οποία η Μάνδρα δέχθηκε το πλήγμα από τις φονικές πλημμύρες, ο Ολυμπιακός ήταν εκεί! Από την πρώτη ημέρα, ο μεγαλύτερος πολυαθλητικός Σύλλογος της Ελλάδας έσπευσε σε βοήθεια, για να ανακουφίσει τους πληγέντες κατοίκους της περιοχής. Από την πρώτη ημέρα, ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, ο ηγέτης του Ολυμπιακού, έδωσε εντολή ο οργανισμός αυτός, στο σύνολό του (η ΠΑΕ, η «Καραϊσκάκης ΑΕ», το προσωπικό του Προπονητικού Κέντρου στο Ρέντη, η «Θρύλος ΑΕ» και η Διεύθυνση της Ακαδημίας, ΟΛΗ η οικογένεια του Θρύλου) να «σκύψει» πάνω από το πρόβλημα και να ΒΟΗΘΗΣΕΙ! Με κάθε τρόπο! Και όχι με λόγια, αλλά με έργα!

Ο ίδιος ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος πρωτοστάτησε στην προσφορά βοήθειας, τείνοντας την χείρα προς όλους εκείνους τους συνανθρώπους μας, οι οποίοι είδαν τις φονικές πλημμύρες να εξαφανίζουν το βιός τους, έδωσε το παρών το πρωί του Σαββάτου, στη Μάνδρα Αττικής. Μετέβη ο ίδιος εκεί, στην καρδιά του προβλήματος, για να δηλώσει ξανά, ότι ο Ολυμπιακός «ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΣΑΣ»! Να τονίσει με κάθε τρόπο ότι τα λόγια… περιττεύουν. Ότι τώρα, στην ώρα της ανάγκης, μιλούν οι πράξεις! Και ότι με πράξεις ο Θρύλος του Ελληνικού Αθλητισμού, θα συνεχίσει να είναι ΠΑΡΩΝ!

Λίγο μετά τις 10:00 το πρωί, ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Καραϊσκάκης ΑΕ», κ. Βασίλη Βασιλειάδη (ο οποίος είναι ούτως ή άλλως ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ εκεί και συντονίζει δια ζώσης τις προσπάθειες που κάνει ο Σύλλογός μας για να βοηθήσει), τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΠΑΕ, κ. Γιώργο Παύλου, τον Διευθυντή Επικοινωνίας του Ολυμπιακού, κ. Κωνσταντίνο Καραπαπά, τον Διευθυντή ΕΚΕ κ. Δομένικο Μασούλα, τον τιμ μάνατζερ, Κυριάκο Δουρέκα, αλλά και τους νεαρούς άσους της ομάδας μας, Θανάση Ανδρούτσο και Δημήτρη Νικολάου, μετέβη στη Μάνδρα Αττικής. Το παρών έδωσε και η Ακαδημία του Θρύλου, με τον Κυριάκο Καραταΐδη, τον Τάσο Πάντο, τον Τάσο Θέο και ποδοσφαιριστές της Ακαδημίας, οι οποίοι βοήθησαν επίσης, μεταφέροντας υλικά αγαθά πρώτης ανάγκης.

Εκεί, στο Δημαρχείο της περιοχής, τον κ. Μαρινάκη υποδέχθηκε η ίδια η Δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας, κα. Ιωάννα Κριεκούκη. «Ήσασταν ο πρώτος που μας βοήθησε! Ο πρώτος που δήλωσε παρών και ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας. Και για αυτό σας ευχαριστούμε», ήταν η πρώτη κουβέντα της κας. Κριεκούκη, γεμάτη συγκίνηση, για όλη τη βοήθεια που έχει προσφέρει, κατόπιν εντολής του κ. Μαρινάκη, ο Σύλλογός μας. Ο ηγέτης του Ολυμπιακού και η κα. Κριεκούκη, κάθισαν στο ίδιο τραπέζι και συνομίλησαν για λίγη ώρα. Λόγια λιγοστά, αλλά ουσίας. Από τη μία, η ευγνωμοσύνη. Η ειλικρινής αναγνώριση της προσπάθειας και ένα μεγάλο «ευχαριστώ». Από την άλλη, η διαβεβαίωση, ότι η προσπάθεια ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΟΣΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ. Ότι δεν γίνεται ούτε για την προβολή, ούτε για το «φαίνεσθαι». Άλλωστε, όταν από την πρώτη ημέρα ο Ολυμπιακός άρχισε να βοηθά, κανείς δεν γνώριζε, παρά μόνο η ίδια η Δημοτική Αρχή Μάνδρας-Ειδυλλίας.

«Κύριε Πρόεδρε, κύριε Μαρινάκη ήσασταν ο πρώτος που φανήκατε εδώ και δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ, εγώ και όλοι οι Μανδραίοι. Γιατί πραγματικά με τα μηχανήματά σας, με τον εξοπλισμό σας, με τους ανθρώπους σας μας δώσατε ανάσα και χαίρομαι που είστε και εσείς αυτή την στιγμή εδώ κοντά μας γιατί είστε ένας άνθρωπος που έχετε στήσει πολλά πράγματα στη ζωή σας γι’ αυτό το κράτος και θέλω να σας παρακαλέσω ό,τι μπορείτε να κάνετε γι’ αυτή την πόλη. Μία πόλη νοικοκυραίων ανθρώπων που έχουμε δώσει τη ζωή μας, όλα μας το είναι και αυτή την στιγμή δεν υπάρχει τίποτα. Ούτε στα νοικοκυριά, ούτε στον Δήμο μας. Έχετε κάνει τόσα πράγματα στη ζωή σας, έχετε δημιουργήσει ένα μεγάλο έργο, θέλω να μας προσέξετε αυτή την στιγμή που η πολιτεία είναι ανίσχυρη, όπως βλέπετε», ήταν τα λόγια της κας. Δημάρχου.

Από την πλευρά του, ο κ. Μαρινάκης τόνισε: «Εγώ αυτό που θέλω να σας διαβεβαιώσω από τη δική μας πλευρά, είναι πως θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό. Είτε αυτό λέγεται σχολείο, σπίτια, καθαριότητα, ρούχα. Οτιδήποτε θέλετε, οι εντολές οι δικές μου σε όλους τους ανθρώπους μας είναι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και από εκεί και πέρα πείτε μας συγκεκριμένα πράγματα, τα οποία σας λέω από τώρα πω δεσμεύομαι ότι θα τα κάνουμε. Και το λέω με όλη μου την καρδιά, εμείς δεν ήρθαμε εδώ ούτε για τη δημοσιότητα, ούτε για τίποτα αλλά επειδή το αισθανόμαστε. Ξέρετε πολύ καλά ότι όταν ξεκίνησε αυτό δεν ήξερε κανείς απολύτως τίποτα και το κάναμε με την καρδιά μας και χωρίς να μας το ζητήσετε».

«Ούτε καν σας καλέσαμε, ούτε καν προλάβαμε να σκεφτούμε μέσα στην καταστροφή ποιος θα μπορούσε να μας βοηθήσει και σεις ήσασταν εδώ», συμπλήρωσε η κα. Κριεκούκη, για να λάβει εκ νέου, τη διαβεβαίωση του κ. Μαρινάκη, ότι ο Ολυμπιακός θα είναι κοντά τους: «Αυτό που προέχει είναι να λειτουργήσει η πόλη και να βρείτε τους κανονικούς σας ρυθμούς. Πείτε μας και συγκεκριμένα πράγματα, είμαστε εδώ να κάνουμε και πολλά παραπάνω. Το θέμα είναι να μην ξανασυμβεί αυτή η τραγωδία. Είναι και αυτό κάτι σημαντικό και σε αυτή την κατεύθυνση μπορούμε να κάνουμε κι άλλα πράγματα. Γιατί είναι αμαρτία μέσα στην Αθήνα να βλέπουμε αυτά τα φαινόμενα. Και να μας πείτε από τη δική σας την πλευρά ποιες είναι οι προτεραιότητες. Αυτό έχει σημασία. Αλλά σας λέω και πάλι, εκτός από αυτά που έχουμε κάνει, εμείς μπορούμε να τα δεκαπλασιάσουμε κιόλας. Δεν χρειάζεται να λέμε παραπάνω λόγια, το θέμα είναι να κάνουμε πέντε έργα».

Περιγράφοντας το μέγεθος της καταστροφής, η κα. Κριεκούκη επεσήμανε: «Όπως το λέτε, 20 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Είναι η τέταρτη φορά που πνιγόμαστε αλλά αυτή ήταν η ολοκληρωτική. Δεν έμεινε τίποτα. Από 1.200 νοικοκυριά που είναι καταγεγραμμένα αυτή την στιγμή, από 700 καταστήματα. Δεν υπάρχει εμπορική ζωή σε αυτό τον τόπο. Στήσανε κάποια φαρμακεία αυθημερόν μόνο και μόνο για να μπορεί να γίνεται η διάθεση των φαρμάκων. Οι υποδομές της πόλης είναι όλες κατεστραμμένες. Αν εξαιρέσετε το Δημαρχείο εδώ, που λειτουργεί λόγω θέσης όλα τα άλλα, δηλαδή παιδικοί σταθμοί, δημοτικό θέατρο, θερινός κινηματογράφος, γυμναστήρια, το γήπεδο, ό,τι μπορείτε να φανταστείτε είναι διαλυμένα. Ό,τι έχει αυτή η πόλη. Δίκτυο ηλεκτροφωτισμού. Έχει ξηλωθεί όλο το υπόγειο δίκτυο όπου οι βασικές εσωτερικές αρτηρίες είχαν υπόγειο φωτισμό. Δεν έμειναν προφανώς ούτε τα υπέργεια, ούτε τα υπόγεια. Στο δίκτυο ύδρευσης τρομερά θέματα. Δηλαδή με λίγα λόγια η πόλη μας θέλει και πάλι ανοικοδόμηση. Επειδή είδαμε την μεγάλη σας καρδιά θα λάβετε γνώση των προβλημάτων και θα επιλέξετε μόνος σας τι θέλετε να κάνετε και θα σας είμαστε ευγνώμονες, σας το ξαναλέω, εγώ και όλοι μου οι συμπολίτες. Και μόνο που ήρθατε, αυτό για εμάς είναι το παν. Να είστε καλά. Ευχαριστώ πάρα πολύ»!

Μετά την ολιγόλεπτη συζήτηση, με τη κα. Κριεκούκη, ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης ζήτησε να δει από κοντά το πρόβλημα. Να περπατήσει στα στενά της Μάνδρας και να δει ο ίδιος, όχι μέσα από τις κάμερες και τους φωτογραφικούς φακούς, αλλά με τα ίδια του τα μάτια, το μέγεθος της καταστροφής. Το οποίο ακόμη και τώρα, μετά από τόσες ημέρες που έχουν περάσει, είναι τεράστιο. Συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του, ο ηγέτης του Ολυμπιακού έκανε ακριβώς αυτό: Περπάτησε μέσα στα στενά της πόλης της Μάνδρας, σταματώντας σε σπίτια και συνομιλώντας με τον κόσμο.

«Δεν θα ήθελα να πω πολλά λόγια, ούτε ήρθαμε να εκμεταλλευτούμε για την προβολή μας την καταστροφή που έχει γίνει στην πόλη. Εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει και το είχαμε πει από την πρώτη στιγμή, χωρίς να έχουμε ειδοποιήσει κανέναν, ήταν να βοηθήσουμε. Αυτό που συζήτησα με την κα. Δήμαρχο ήταν ότι οι ανάγκες είναι πολλές παραπάνω. Οι εντολές στους ανθρώπους τους δικούς μας είναι να προσπαθήσουν να κάνουν ό,τι καλύτερο γίνεται και όχι μόνο αυτοί που είναι εδώ, αλλά και με συνεργεία τα οποία θα τα φέρουμε εδώ να κάνουν δουλειά. Δεν χρειάζεται να λέμε. Το θέμα είναι να κάνουμε έργα και ο κόσμος να σταματήσει να υποφέρει. Όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες τις οποίες δεν χρειάζεται να τις συζητάμε. Το θέμα είναι τι μπορούμε να κάνουμε. Σας λέω, λοιπόν, ότι εμείς για άλλη μία φορά θα το πράξουμε. Ό,τι συζητάμε και ό,τι υποσχόμαστε το πράττουμε. Τίποτα παραπάνω», σχολίασε ο κ. Μαρινάκης, σε εκπροσώπους των ΜΜΕ, οι οποίοι ήταν παρόντες.

Οι άνθρωποι, οι οποίοι εκείνη την ίδια στιγμή, πάλευαν για να καθαρίσουν τις αυλές και τα σπίτια τους, χαμογελούσαν, βλέποντας τον κ. Μαρινάκη να στέκεται στο πλευρό τους. Ένιωθαν από την πρώτη στιγμή και νιώθουν καθημερινά, ότι η Δήμαρχος, κα. Κριεκούκη, δεν είναι μόνη της στον αγώνα που κάνει να βοηθήσει τους συμπολίτες της. Ότι έχει έναν σύμμαχο, ικανό να προσφέρει ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ και όχι με λόγια και υποσχέσεις. Έναν σύμμαχο, ο οποίος επέλεξε από την πρώτη στιγμή να είναι παρών και να θέσει εαυτόν στη διάθεση εκείνων που δοκιμάζονται. Δίχως να σκέφτεται κόστος ή χρόνο. Νιώθουν και θα συνεχίσουν να νιώθουν ότι και οι ίδιοι δεν είναι μόνοι. Ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει απλώς ως «μότο» την ευθύνη απέναντι στην κοινωνία. Αλλά ως οδηγό πράξεων, έργων!

Πυρετώδεις εργασίες σε όλη την πόλη

Στο μεταξύ, η δουλειά επί τόπου συνεχίζεται. Τα μηχανήματα που ο Ολυμπιακός έχει διαθέσει συνεχίζουν καθημερινά (όπως και σήμερα Σάββατο) να καθαρίζουν την πόλη. Αυλές, πεζοδρόμια, δρόμους και προαύλια, σχολεία, εκκλησίες, όπου υπάρχει (και υπάρχει ακόμη σε μεγάλη ποσότητα!) λάσπη, η οποία έπνιξε τα πάντα… Ο κ. Βασίλης Βασιλειάδης συντόνιζε και σήμερα τις προσπάθειες από κοντά, διανέμοντας υλικά αγαθά πρώτης ανάγκης, εργαλεία και κάθε τι χρήσιμο, στα χέρια των ανθρώπων, οι οποίοι παράλληλα έκαναν προσπάθειες να καθαρίσουν τα σπίτια τους.

«Είναι πραγματικά τραγικό αυτό που συνέβη στους ανθρώπους εδώ. Ο Ολυμπιακός ήταν από την πρώτη στιγμή εδώ και θα συνεχίσει να είναι», τόνισε ο Θανάσης Ανδρούτσος, ενώ ο Δημήτρης Νικολάου πρόσθεσε: «Είναι εντολή του κ. Μαρινάκη να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους και θα συνχίσουμε να το κάνουμε, γιατί μας έχουν ανάγκη».

Σε πολλά διαφορετικά σημεία δούλευαν τα σκαπτικά μηχανήματα του Ολυμπιακού και σήμερα. Φορτηγά μετέφεραν μακριά τις λάσπες, ενώ υδροφόρες συνέχισαν να πλένουν, σε μία προσπάθεια τα πράγματα να επανέλθουν, σιγά-σιγά, σε κανονικούς ρυθμούς. Η βοήθεια του Ολυμπιακού δεν σταματά εδώ και θα συνεχιστεί, όπως έχει τονιστεί, για όσο διάστημα ακόμη χρειαστεί. Η ανακούφιση των ανθρώπων που υποφέρουν, σε αυτή τη δύσκολη ώρα, είναι προτεραιότητα του μεγαλύτερου αθλητικού Συλλόγου της χώρας!

Πηγή φωτογραφιών: ΙΝΤΙΜΕ Photo Agency & Eurokinissi

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε το σχετικό photostory.

Δείτε πλάνα από την επίσκεψη του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη στη Μάνδρα Αττικής, μέσω της κάμερας του Olympiacos TV:

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER Όλα τα τελευταία νέα της ομάδας μας στο e-mail σας Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις σχετικά με τα νέα του Συλλόγου, διαγωνισμούς, νέα προϊόντα και υπηρεσίες, τη διάθεση εισιτηρίων και τις προσφορές των επίσημων χορηγών και συνεργατών της ΠΑΕ Ολυμπιακός και έχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους χρήσης.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies και σε ορισμένες περιπτώσεις cookies τρίτων μερών για σκοπούς μάρκετινγκ και για την παροχή βελτιωμένων υπηρεσιών σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Κάνοντας κλικ στο OK ή συνεχίζοντας την περιήγησή σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την χρήση cookies σύμφωνα με τη σχετική πολιτική μας. Δείτε την πολιτική μας για τα cookies κάνοντας κλικ εδώ.
OK