O L Y M P I A C O S   1 9 2 5
O L Y M P I A C O S   1 9 2 5
Νίκη στο Ηράκλειο για τον Θρύλο!

Νίκη στο Ηράκλειο για τον Θρύλο!

Ο Ολυμπιακός έκαμψε την αντίσταση του μαχητικότατου Εργοτέλη και νίκησε με 3-2 στο Παγκρήτιο!

Νίκη τεράστιας ψυχολογικής σημασίας πήρε στο Ηράκλειο ο Θρύλος, ο οποίος κατάφερε να κάμψει την σθεναρή αντίσταση του εξαιρετικού Εργοτέλη και να φύγει νικητής από το Παγκρήτιο με σκορ 3-2! Το παιχνίδι ήταν πλουσιότατο σε φάσεις, γκολ, σασπένς και ο κόσμος του Θρύλου, αλλά και του Εργοτέλη, που βρέθηκε στο γήπεδο, το ευχαριστήθηκε πάρα πολύ! Ο Ολυμπιακός μπορεί να δυσκολεύτηκε να φτάσει στη νίκη, όμως η ποιότητα του σπουδαίου Κώστα Μήτρογλου, σε συνδυασμό με τη συνολική ανωτερότητα του Ολυμπιακού ήταν τα στοιχεία που έγειραν εντέλει την πλάστιγγα υπέρ των «ερυθρολεύκων». Μπροστά πλέον υπάρχει η Γιουβέντους, για την τρίτη αγωνιστική του UEFA Champions League και εν συνεχεία το ματς με τον Παναθηναϊκό. Και τα δύο στο Καραϊσκάκη.

Πως έπαιξε ο Θρύλος

Ο κ. Μίτσελ επέλεξε διάταξη 4-3-3 για την ομάδα μας και έτσι ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο του Παγκρήτιου Σταδίου. Ο Ρομπέρτο ήταν κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα, από αριστερά προς τα δεξιά ήταν οι Σαλίνο, Αυλωνίτης, Μποτία και Μαζουακού. Στο κέντρο υπήρχε τριάδα αποτελούμενη από τον Μιλιβόγεβιτς, ο οποίος έπαιζε ως αμυντικός μέσος, τον Μανιάτη και τον Ντομίνγκεζ, ο οποίος κινούταν λίγο πιο μπροστά και είχε ελεύθερο ρόλο. Στην επίθεση έπαιζαν τρεις ποδοσφαιριστές. Ο Φουστέρ επανήλθε στη δράση και πήγε δεξιά, ο Ντουρμάζ επέστρεψε στην ενδεκάδα και πήγε αριστερά, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Κώστας Μήτρογλου.

Στηρίζουμε τη FARE, λέμε «όχι» στο ρατσισμό!

Στο πλαίσιο της καμπάνιας της FARE, Football People, κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων, ο Ολυμπιακός μας συμμετείχε στις δράσεις του Οργανισμού. Οι ποδοσφαιριστές του κ. Μίτσελ έδειξαν, κυριολεκτικά, κόκκινη κάρτα στον ρατσισμό! Φόρεσαν λευκά μπλουζάκια της FARE, κατά των διακρίσεων κάθε μορφής και εξέφρασαν την αντίθεσή τους κατά της κοινωνικής αυτής μάστιγας! Μαζί τους και οι ποδοσφαιριστές του Εργοτέλη. Λίγο πριν τη σέντρα η ΠΑΕ Εργοτέλης ευχαρίστησε, επίσημα, από τα μεγάφωνα του γηπέδου, τον Ανδρέα Μπουχαλάκη και τον Δημήτρη Διαμαντάκο, οι οποίοι αγωνίστηκαν με τα χρώματα των Κρητικών και πρόσφεραν πολλά στην ομάδα του Ηρακλείου.

Πρώτο ημίχρονο με ευκαιρίες εκατέρωθεν

Από νωρίς στο ματς ο Ολυμπιακός θέλησε να αναλάβει την πρωτοβουλία, να πάρει την κατοχή της μπάλας και να επιβάλει τον ρυθμό του. Πάτησε την περιοχή του Τσέρνι ήδη στο πρώτο λεπτό. Το πρώτο κόρνερ για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 3’, αλλά πέρασε ανεκμετάλλευτο. Ο Εργοτέλης προσπάθησε να απαντήσει με μερικές επιθέσεις από τα πλάγια και δεξιά, αλλά ο Μαζουακού ήταν παρών. Ο Ντουρμάζ έδειχνε πολύ κεφάτος από τα αριστερά. Οι γηπεδούχοι ξεθάρρεψαν και έκαναν δύο ευκαιρίες μαζεμένα, όμως δεν κατάφεραν κάτι ουσιώδες. Ο Μανιάτης, με το δοκάρι που είχε στο 10’ έδειξε ότι ο Ολυμπιακός κάνει κουμάντο στο ματς!

Ενδιαφέρον παρουσίαζε η συνεργασία Μαζουακού – Ντουρμάζ, ενώ και από δεξιά, ο Φουστέρ με τον Σαλίνο δεν είναι ένα δίδυμο το οποίο δεν βλέπουμε συχνά. Στις δύο ευκαιρίες του Εργοτέλη ο Ολυμπιακός απάντησε με ένα δοκάρι και μία ακόμη καλή ευκαιρία με τον Φουστέρ. Η πρώτη μπάλα, από την άμυνα, περνούσε κατά κανόνα, από τα πόδια του Μιλιβόγεβιτς. Η κατοχή, στα πρώτα 20 λεπτά, ήταν 58-42 για τον Θρύλο. Οι ευκαιρίες αυξήθηκαν για την ομάδα μας. Ο Ντομίνγκεζ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του μετά το 20λεπτο, ενώ από κοντά και ο Μήτρογλου με τον Φουστέρ, απειλούσαν διαρκώς τα καρέ του Εργοτέλη. Ο Ντουρμάζ έμενε πολύ προς τα αριστερά και περισσότερο πάνω στη γραμμή. Στην πορεία του πρώτου μέρους και όσο πλησιάζαμε προς τη λήξη αυτού, η κατοχή του Ολυμπιακού ανέβηκε στο 59%.

Ο Θρύλος «πλήρωσε» με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο το νόμο του ποδοσφαίρου, καθώς παρά τις ευκαιρίες του, βρέθηκε πίσω στο σκορ, με τον Εργοτέλη να προηγείται λίγο πριν λήξει το ημίχρονο. Ωστόσο, οι μεγάλες ομάδες γίνονται ακόμη μεγαλύτερες μέσα από τις δυσκολίες! Ο Θρύλος βρέθηκε να «κυνηγάει» το σκορ για… μερικά δευτερόλεπτα! Απάντησε άμεσα, με τρόπο εμφατικό και καταφέρνοντας να βάλει την μπάλα στα δίχτυα, πήρε το γκολ (ένα τουλάχιστον) που του άξιζε στο πρώτο μέρος! Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-1.

Στην επανάληψη

Το δεύτερο μέρος άρχισε με μια αλλαγή για τον Εργοτέλη και τον Ολυμπιακό απαράλλαχτο. Η διάθεση των «ερυθρολεύκων» παρέμεινε… επιθετική και από νωρίς στο δεύτερο 45λεπτο προσπάθησαν να κλείσουν τον Εργοτέλη στα καρέ του. Δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα και να προηγηθεί, παρά την υπεροχή του σε κατοχή. Ο Εργοτέλης, αντίθετα, στην πρώτη του επίσκεψη στα καρέ του Ρομπέρτο έκανε το 2-1. Αμέσως ο κ. Μίτσελ έκανε την πρώτη του κίνηση στη σκακιέρα του ματς, αποσύροντας τον Φουστέρ και βάζοντας έναν καθαρό δεξιό εξτρέμ γραμμής, τον Γκεβόργκ Γκαζαριάν, ο οποίος επίσης επανεμφανίστηκε μετά από καιρό στην ενδεκάδα.

Λίγη ώρα μετά, ο κ. Μίτσελ έκανε ακόμη μία αλλαγή. Πέρασε τον Αυλωνίτη εκτός αγώνα και τον Μιλιβόγεβιτς στόπερ, μαζί με τον Μποτία, για να βάλει τον Φορτούνη στα χαφ και να ενισχύσει τον άξονα. Ο Εργοτέλης έκανε ένα εξαιρετικό πεντάλεπτο, με 2-3 καλές ευκαιρίες, κατά το οποίο δεν κατάφερε να σκοράρει, με τον Θρύλο να απαντάει από την άσπρη βούλα και να ισοφαρίζει με τον Τσόρι! Το παιχνίδι απέκτησε μια «άγρια ομορφιά», με τον Ολυμπιακό να έχει ξανά την ευκαιρία να αρχίσει από το «μηδέν» και να διεκδικήσει τη νίκη.

Στο 73’ ο κ. Μίτσελ έκλεισε τις αλλαγές του, περνώντας τον Μανιάτη δεξί μπακ και βγάζοντας τον Σαλίνο από την ενδεκάδα. Στο ματς μπήκε ο Διαμαντάκος, παίζοντας πολύ κοντά στον Μήτρογλου, ως δεύτερος επιθετικός. Ο Φορτούνης και ο Ντομίνγκεζ έμειναν ως δύο κεντρικοί μέσοι, με το σύστημα να διαμορφώνεται σε 4-4-2 (ή 4-2-4 στην επίθεση) με τον Γκαζαριάν και τον Ντουρμάζ στις πτέρυγες. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τον Ολυμπιακό να διατηρεί την κατοχή και τον Εργοτέλη να βασίζεται περισσότερο στις αντεπιθέσεις τις οποίες κυνηγούσε. Οι Κρητικοί ήταν… σκληρό καρύδι, με τον Ολυμπιακό να δυσκολεύεται πολύ να κάμψει την αντίστασή τους και να φτάσει στη νίκη.

Θρύλος… Μήτρογλου και νίκη!

Στα τελευταία λεπτά οι θέσεις χάθηκαν εν πολλοίς και όλος ο Ολυμπιακός ήταν στην επίθεση. Μανιάτης και Μαζουακού έμεναν ως επί το πλείστον στα μετόπισθεν για κάλυψη, ενώ και ο Φορτούνης ανέβαινε αρκετά για να συνδράμει στην επίθεση. Ο Θρύλος, ο οποίος έχει ονομαστεί έτσι γιατί ξέρει να κερδίζει και στις πιο δύσκολες συνθήκες, κατάφερε με τον Μήτρογλου να πάρει αυτό που εδικαιούτο! Έφτασε στη νίκη στο τέλος και πλέον στρέφει το ενδιαφέρον του στο επικείμενο ματς με τη Γιουβέντους στον ΝΑΟ!

ΤΟ «ΦΙΛΜ» ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

7’ Άστοχο σουτ του Χαλκιαδάκη για τον Εργοτέλη.

9’ Σουτ του Χαντί από διαγώνια θέση μέσα στην περιοχή, ο Ρομπέρτο μπλόκαρε.

10’ Ο Μανιάτης βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, στο ύψος της μεγάλης περιοχής, πλάσαρε με φάλτσο και είδε την μπάλα να προσκρούει στο οριζόντιο δοκάρι του Τσέρνι!

16΄ Επέλαση του Ντουρμάζ από αριστερά και σέντρα για το κεφάλι του Φουστέρ στο δεύτερο δοκάρι. Ο Ισπανός πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Τσέρνι απέκρουσε!

19’ Σουτ του Γιουσούφ μέσα από την περιοχή, μπλόκαρε ο Ρομπέρτο.

22’ Σέντρα – σουτ του Τσόρι μέσα από την περιοχή, ο Τσέρνι απομάκρυνε.

25’ Χλιαρό σουτ του Μήτρογλου μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και πέρασε έξω.

25’ Υπέροχη εκτέλεση κόρνερ του Τσόρι, ο Μαζουακού εξαπέλυσε σουτ από το ύψος της περιοχής (η μπάλα του στρώθηκε από το πόδι του Αργεντινού) και αστόχησε για λίγο!

27’ Υποδειγματική αντεπίθεση του Ολυμπιακού που οδήγησε σε μεγάλη ευκαιρία! Ο Τσόρι άνοιξε για τον Μανιάτη, εκείνος πέρασε στον Μήτρογλου. Ο Έλληνας άσος μπήκε στην περιοχή από δεξιά και πλάσαρε με το αριστερό, με την μπάλα να περνάει χιλιοστά έξω από την εστία του Τσέρνι!

27’ Σουτ του Γιουσούφ από κοντινή απόσταση, σχεδόν τετ-α-τετ, ο Ρομπέρτο έδειξε πόσο τεράστιος τερματοφύλακας είναι αποκρούοντας!

28’ Γύρισμα του Τσόρι μέσα από την περιοχή και αριστερά, ο Τσέρνι πρόλαβε για… χιλιοστά τον Μήτρογλου!

36’ Κοντινό, δυνατό σουτ στην κίνηση του Γιουσούφ, ο Ρομπέρτο έδειξε ξανά τα αντανακλαστικά του και απέκρουσε σε κόρνερ.

39’ Ατομική προσπάθεια και σουτ του Φουστέρ μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και σε αμυνόμενο και άλλαξε πορεία, αν και πήγαινε προς τα δίχτυα!

41’ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντομίνγκεζ, ο Τσέρνι έπεσε στη γωνιά του και μπλόκαρε ασταθώς, με την μπάλα να του φεύγει κόρνερ.

44’ ΓΚΟΛ για τον Εργοτέλη. Ο Γιουσούφ έγινε αποδέκτης κάθετης μπαλιάς και με πλασέ μέσα από την περιοχή σκόραρε για τον Εργοτέλη.

45’ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ!!! «Μπούκα» του Μαζουακού από αριστερά και γύρισμα για τον Μήτρογλου στο ύψος της μικρής περιοχής, ο Κώστας την «τσίμπησε» με αριστερό «μυτάκι» και την έστειλε στα δίχτυα για την άμεση ισοφάριση!!

50’ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μήτρογλου, ο Τσέρνι έπεσε και έδιωξε σε κόρνερ.

51’ Δυνατό σουτ του Μιλιβόγεβιτς έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Εργοτέλη.

55’ ΓΚΟΛ για τον Εργοτέλη. Μακρινό σουτ του Χαντί από αριστερά, η μπάλα στα δίχτυα του Ρομπέρτο.

59’ Σέντρα του Γκαζαριάν από δεξιά, ο Μήτρογλου πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

60’ Ατομική προσπάθεια του Τσόρι από δεξιά και σουτ με το αριστερό, ο Τσέρνι έπεσε στη γωνιά του και μπλόκαρε.

64’ Πλασαριστό σουτ του Μήτρογλου με το αριστερό, η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Τσέρνι.

65’ ο Παμβλίδης βγήκε απέναντι από τον Ρομπέρτο και πήγε να τον «κρεμάσει», αλλά ο Ισπανός τερματοφύλακας είπε βροντερό «όχι» και απέκρουσε!

66’ Σουτ του Χαλκιαδάκη, η μπάλα άουτ.

67’ Ο Πίτσος ανέτρεψε τον Γκεβόργκ Γκαζαριάν μέσα στην περιοχή του Τσέρνι και ο διαιτητής Κουτσιαύτης υπέδειξε ορθώς την εσχάτη των ποινών.

68’ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ!!! Ο Τσόρι μετέτρεψε σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε ο Γκαζαριάν και έκανε το 2-2 για τον Ολυμπιακό!

69’ Σουτ του Ντουρμάζ μέσα από την περιοχή, η μπάλα πέρασε λίγο έξω από την εστία του Τσέρνι.

81’ Αντεπίθεση για τον Εργοτέλη, ο Γιουσούφ σούταρε και η μπάλα πέρασε άουτ.

83’ Πλασέ του Τζανακάκη μέσα από την περιοχή, με τον Ρομπέρτο να δείχνει την αξία του και να κρατάει τον Ολυμπιακό στο κυνήγι της νίκης, αποκρούοντας.

90’ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ!!! Πρώτο σουτ από τον Γκαζαριάν μέσα από την περιοχή, ο Τσέρνι απέκρουσε! Η μπάλα δεν απομακρύνθηκε αρκετά και ο Μιλιβόγεβιτς έκανε το δεύτερο σουτ, με την μπάλα να πηγαίνει στα δίχτυα και τον Μήτρογλου να παρεμβαίνει για να διασφαλίσει το νικητήριο γκολ του ΘΡΥΛΟΥ!

90’+ Σουτ του Γκαζαριάν μέσα από την περιοχή και δεξιά, η μπάλα λίγο έξω από το τέρμα του Τσέρνι!

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Παύλος Δερμιτζάκης): Τσέρνι, Τζανακάκης, Μέγι (46’ Σαϊνάτι), Γιοβάνοβιτς, Πίτσος, Κοζορώνης, Χαντί (75’ Μπογκντάνοφ), Γκέντσογλου, Γιουσούφ, Χαλκιαδάκης (82’ Κούτρης), Παμλίδης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Αυλωνίτης (63’ Φορτούνης), Μποτία, Μαζουακού, Μανιάτης, Μιλιβόγεβιτς, Ντομίνγκεζ, Φουστέρ (57’ Γκαζαριάν), Ντουρμάζ, Μήτρογλου.

ΓΗΠΕΔΟ: Παγκρήτιο Στάδιο
ΣΚΟΡΕΡ: 44’ Γιουσούφ, 55’ Χαντί / 45’ Μήτρογλου, 68’ Ντομίνγκεζ (πέν.), 90’ Μήτρογλου
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αρ. Κουτσιαύτης (Άρτας)
ΒΟΗΘΟΙ: Χρ. Μαγιάννης (Άρτας), Κ. Μερκενίδης (Μακεδονίας)
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ: Πρ. Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ: Χρ. Γενναίος (Αθηνών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 11’ Χαντί, 49’ Πίτσος, 57’ Κοζορώνης / 17’ Μποτία
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: – / –
ΔΟΚΑΡΙΑ: – / 10’ Μανιάτης

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER Όλα τα τελευταία νέα της ομάδας μας στο e-mail σας Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις σχετικά με τα νέα του Συλλόγου, διαγωνισμούς, νέα προϊόντα και υπηρεσίες, τη διάθεση εισιτηρίων και τις προσφορές των επίσημων χορηγών και συνεργατών της ΠΑΕ Ολυμπιακός και έχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους χρήσης.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies και σε ορισμένες περιπτώσεις cookies τρίτων μερών για σκοπούς μάρκετινγκ και για την παροχή βελτιωμένων υπηρεσιών σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Κάνοντας κλικ στο OK ή συνεχίζοντας την περιήγησή σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την χρήση cookies σύμφωνα με τη σχετική πολιτική μας. Δείτε την πολιτική μας για τα cookies κάνοντας κλικ εδώ.
OK